Τι είναι η παχυσαρκία;

Τι είναι η παχυσαρκία; Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παχυσαρκία είναι μια από τις κύριες αιτίες των προβλημάτων υγείας. Είναι ένα φαινόμενο που περιλαμβάνει τη συσσώρευση του λίπους σε ιστούς ενός ατόμου με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε τέτοια κερδίσει το υπερβολικό βάρος και να γίνει υπέρβαρο. Έρευνα αποκάλυψε ότι ένα εκπληκτικό 45-70% του ενήλικου πληθυσμού στον κόσμο είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Σε όλο τον κόσμο, ο επιπολασμός της παχυσαρκίας διπλασιάστηκε από το 1980 έως το 2008. Ωστόσο, πρόκειται για μια σοβαρή ανησυχία για τον κόσμο γενικότερα.

Παχυσαρκίας και ασθενειών

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο αρκετών καταστροφικές και εξουθενωτικές ασθένειες. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αρθρίτιδα
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Κακοήθειες όπως το άνω και κάτω τελεία, προστάτη, του μαστού, καθώς και του παγκρέατος.
Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένες υποκείμενες διαταραχές ή ασθένειες που μπορεί μερικές φορές να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους , όπως υποθυρεοειδισμός (υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα). Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η υγεία διαταραχές όπως αυτό δεν προκαλούν συνήθως βάρος ελέγξετε προβλήματα αν σωστά με τα σωστά φάρμακα.

Τι είναι η παχυσαρκία;

Τι είναι η παχυσαρκία; Παχυσαρκία αναγνωρίζεται όταν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) του ατόμου είναι τριάντα ή υψηλότερη. Βασικά, τετράγωνο του σώματος δείκτης μάζας του ατόμου υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος σε χιλιόγραμμα (kg) με το ύψος σε μέτρα (m).

Του ατόμου βάρους καθεστώς μπορεί να εκτιμηθεί χρησιμοποιώντας το διάγραμμα που ακολουθεί:
ΔΜΣΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΒΆΡΟΥΣ
Κάτω από 18,5Λιποβαρή
18,5-24,9Κανονική
25.0-29.9Υπερβολικό βάρος
30,0-mm ή 34,9 mmΠαχύσαρκοι τάξη μου
35.0-39,9Παχύσαρκοι (κατηγορία ΙΙ)
40.0 και υψηλότερηΕξαιρετικά παχύσαρκων (κατηγορία ΙΙΙ)

Αιτίες της παχυσαρκίας

Σημαντική αιτία της παχυσαρκίας είναι την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων από ό, τι καίει ένα τέτοιο άτομο. Ως εκ τούτου, ο οργανισμός αποθηκεύει το πλεόνασμα σε ορισμένους ιστούς που οδηγούν στην παχυσαρκία. Ωστόσο, η παχυσαρκία έχει γίνει γνωστό να προκληθεί από διάφορες συνθήκες, καθώς και δραστηριότητες. Αυτά μπορεί να συμπεριφοράς, γενετική, καθώς και τρόπους ορμονικής δράσης. Βασικά, τα βασικά αίτια της παχυσαρκίας είναι:

Αδράνεια: ένα άτομο που δεν είναι ενεργό στερεί από το σώμα με το σύστημα από την καύση θερμίδων. Ωστόσο, με καθιστικός τρόπος ζωής, υπάρχει υψηλή πρόσληψη υψηλές θερμίδες γεύματα καθημερινά χωρίς κάψιμο των θερμίδων μέσω ασκήσεων, καθώς και οι συνήθεις δραστηριότητες.

Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες: για ένα άτομο που καταναλώνει περισσότερες θερμίδες που αυτός καίει, tt είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναπόφευκτη.

Όταν είστε παχύσαρκοι, συνολική ποιότητα ζωής σας μπορεί να είναι μειωμένη. Μπορεί να μην είστε σε θέση να κάνει τα πράγματα που χρησιμοποιήσατε για να κάνετε, όπως συμμετοχή σε ευχάριστες δραστηριότητες. Σας μπορεί να αποφύγει τους δημόσιους χώρους. Τα παχύσαρκα άτομα μπορεί να συναντήσετε ακόμα και διακρίσεις.

Άλλα θέματα που σχετίζονται με το βάρος που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής σας περιλαμβάνουν:

  • Κατάθλιψη
  • Αναπηρία
  • Σεξουαλικά προβλήματα
  • Ντροπή και ενοχή
  • Κοινωνική απομόνωση
  • Χαμηλότερη εργασία επιτεύγματος
Πώς να μειώσει το λίπος και τη θεραπεία της παχυσαρκίας; 


comments powered by Disqus