Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Kegel Ασκήσεις για Άνδρες

Ασκήσεις Kegel για άνδρες. Πώς να βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel για ενήλικες;

Ασκήσεις Kegel για άνδρες. Πώς να βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel για ενήλικες; 

Kegel Ασκήσεις για Άνδρες

Πολλοί εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι οι άνδρες μπορούν πραγματικά να κάνουν ασκήσεις Kegel - και ότι έχουν τόσα οφέλη για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η ιδέα μιας άσκησης Kegel είναι η ενίσχυση του πυελικού εδάφους, το οποίο είναι ο μυϊκός ιστός που ελέγχει την ουρήθρα. Αυτοί οι μύες περιλαμβάνουν το pubococcygeus, το puborectalis, και το iliococcygeus μυς. Μαζί, σχηματίζουν τη μυϊκή ομάδα "Levator Ani", που βρίσκεται εκατέρωθεν της λεκάνης.
Με αυτούς τους όρους, είναι λογικό να αναφέρουμε ότι ο καθένας μπορεί να δει τα αποτελέσματα μιας άσκησης Kegel.
Το πυελικό έδαφος είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ποικιλίας σωματικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του πεπτικού συστήματος και των σεξουαλικών οργάνων. Αν και αυτό δεν συζητείται και δεν διαφημίζεται ευρέως, οι ασκήσεις Kegel είναι ευεργετικές για την ανδρική σεξουαλική ζωή και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων σεξουαλικών δυσλειτουργιών και ακόμη και στη βελτίωση των στύσεων και στη μεγέθυνση του πέους!

Κατανόηση των σεξουαλικών προβλημάτων σε άνδρες άνω των 40 ετών

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, διάφορες φυσιολογικές και ψυχολογικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική τους υγεία. Για πολλούς άνδρες άνω των 40 ετών, η αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων γίνεται μια κοινή ανησυχία που επηρεάζει τόσο τη σωματική τους ευεξία όσο και τη συναισθηματική τους ικανοποίηση. Η κατανόηση των παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτά τα ζητήματα είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Sexual Problems in Men Over 40
Σεξουαλικά προβλήματα σε άνδρες άνω των 40 ετών

Φυσικοί παράγοντες

Ένας από τους πρωταρχικούς φυσικούς παράγοντες που συμβάλλουν στα σεξουαλικά προβλήματα σε άνδρες άνω των 40 ετών είναι οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στα επίπεδα ορμονών, ιδιαίτερα στην τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη παίζει ζωτικό ρόλο στη λίμπιντο, στυτική λειτουργία, και τη συνολική σεξουαλική απόδοση. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, τα επίπεδα τεστοστερόνης τους μειώνονται φυσικά, οδηγώντας σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και πιθανές δυσκολίες στην επίτευξη ή τη διατήρηση στύσεων.

Επιπλέον, οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στη ροή του αίματος και τη λειτουργία των νεύρων μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία. Καταστάσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις γίνονται πιο διαδεδομένες με την ηλικία και μπορούν να συμβάλουν στη στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) ή σε άλλα σεξουαλικά προβλήματα.

Ψυχολογικοί παράγοντες

Πέρα από τις σωματικές πτυχές, οι ψυχολογικοί παράγοντες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία για τους άνδρες άνω των 40 ετών. Το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη είναι κοινά ψυχολογικά ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση. Καθώς οι άνδρες χειρίζονται τις ευθύνες στην εργασία, στο σπίτι και στην προσωπική τους ζωή, η πίεση και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν πλήρως σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, η αυτοεκτίμηση και η εικόνα του σώματος μπορεί να προκύψουν με την ηλικία, επηρεάζοντας περαιτέρω τη σεξουαλική εμπιστοσύνη και ικανοποίηση. Οι άνδρες μπορεί να αισθάνονται λιγότερο επιθυμητοί ή να ανησυχούν για θέματα απόδοσης, οδηγώντας στην αποφυγή σεξουαλικών επαφών ή έντασης στη σχέση.

Παράγοντες τρόπου ζωής

Αρκετοί παράγοντες του τρόπου ζωής που επικρατούν σε άνδρες άνω των 40 ετών μπορούν να συμβάλουν σε σεξουαλικά προβλήματα. Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορούν να βλάψουν τη ροή του αίματος και τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία, επηρεάζοντας τη σεξουαλική λειτουργία. Η κακή διατροφή και η παχυσαρκία συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και άλλων σεξουαλικών προβλημάτων.

Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται συνήθως για καταστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η υπέρταση ή η κατάθλιψη, μπορεί να έχουν παρενέργειες που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία.

Οφέλη των ασκήσεων Kegel για ενήλικες άνδρες

Οι ασκήσεις Kegel έχουν σχετικά τα ίδια οφέλη για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο.

Benefits of Kegel Exercises For Men
Οφέλη των ασκήσεων Kegel για τους άνδρες
Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να αποδυναμώσουν το πυελικό έδαφος ενός άνδρα που απλά δεν θα συνέβαιναν σε ένα βιολογικά γυναικείο σώμα, όπου οι ασκήσεις Kegel θα επηρέαζαν και θα βοηθούσαν τα αρσενικά περισσότερο από τα θηλυκά.
Για παράδειγμα, τα προβλήματα του προστάτη ή η αφαίρεση θα αποδυναμώσουν το πυελικό έδαφος.

Πώς να ξεκινήσετε τις ασκήσεις Kegel μετά τα 40;

Εάν θέλετε να αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις Kegel, είναι σημαντικό να βρείτε πρώτα τους σωστούς μύες για να εργαστείτε, κάτι που μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο.

Για να βρείτε τους μυς του πυελικού εδάφους σας, δοκιμάστε να σταματήσετε τον εαυτό σας στη μέση της ούρησης σφίγγοντας το πυελικό έδαφος ή τους μύες που χρησιμοποιείτε για να σταματήσετε τον μετεωρισμό.

Οι μύες που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση αυτών των ελιγμών είναι οι μύες στους οποίους θέλετε να εστιάσετε όταν κάνετε ασκήσεις Kegel - είναι το πυελικό σας έδαφος!

Pelvic Floor Muscles
Μύες του πυελικού εδάφους
Θα πρέπει να αισθάνεται σαν ένα σφίξιμο της βάσης της λεκάνης, σαν να πιπιλίζει η κάτω λεκάνη σας πάνω και μέσα στο σώμα.
Γνωρίζοντας πώς να τα ενεργοποιήσετε και να τα στοχεύσετε είναι το κλειδί για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel.
Δοκιμάστε μερικούς γύρους εξάσκησης σύσφιξης και απελευθέρωσης για να εξοικειωθείτε με τη δράση και τον τρόπο που αισθάνεται.

Πώς να κάνετε ασκήσεις Kegel

Μόλις βρείτε τους μυς του πυελικού εδάφους σας και ξέρετε πώς να τους συστέλλετε, μπορείτε να ξεκινήσετε τις ασκήσεις Kegel.

Οι περισσότερες ασκήσεις Kegel είναι αρκετά απλές μόλις εξοικειωθείτε με το πυελικό σας έδαφος και περιλαμβάνουν ακριβώς αυτό που έχουμε ήδη περάσει: μια συστολή και μια απελευθέρωση.

  • Για να ξεκινήσετε, βρείτε μια άνετη θέση. Οι περισσότεροι αρχάριοι βρίσκουν ευκολότερο να εξασκηθούν ξαπλωμένοι ή καθιστοί, αλλά οι ασκήσεις Kegel μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε θέση.
  • Εκπνεύστε εντελώς, ώστε οι πνεύμονές σας να είναι άδειοι.
  • Κατά την εισπνοή σας, συστέλλετε τους μυς του πυελικού εδάφους και κρατήστε τους σφιχτά. Στην αρχή, μπορείτε να κρατήσετε για περίπου 3 δευτερόλεπτα και να απελευθερώσετε την εκπνοή σας. Καθώς το πυελικό σας έδαφος γίνεται ισχυρότερο, μπορείτε να αρχίσετε να επεκτείνετε το κράτημά σας έως και 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο (όπως κρίνετε κατάλληλο) και να το απελευθερώσετε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
Θυμηθείτε, σε αυτές τις μεγαλύτερες αναμονές, θα θελήσετε να πάρετε μερικές εισπνοές και εκπνοές στη μέση των συσπάσεων σας.
Η σύνδεση των ασκήσεων Kegel με την αναπνοή σας θα κάνει την κίνηση πιο ρευστή και θα βοηθήσει να φέρει περισσότερη ενέργεια στην περιοχή της πυέλου.

Για να τελειοποιήσετε την άσκηση Kegel, προσπαθήστε να μην λυγίζετε άλλους μύες, όπως τους κοιλιακούς, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Η στόχευση του πυελικού εδάφους - και μόνο του πυελικού εδάφους - θα σας βοηθήσει να μάθετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους συγκεκριμένους μύες πιο συνειδητά και ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα σας.
Στην ιδανική περίπτωση, θα θελήσετε να κάνετε περίπου 10 επαναλήψεις του διδύμου συστολής / απελευθέρωσης και 3 σετ από αυτές τις 10 επαναλήψεις καθημερινά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το πιο σημαντικό κομμάτι, όποτε κι αν τις επιλέξετε, είναι να κάνετε τις ασκήσεις Kegel μέρος της καθημερινότητάς σας, ώστε να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Πότε θα δείτε τα αποτελέσματα των ασκήσεων Kegel

Εάν κάνετε ενεργά τις καθημερινές σας ασκήσεις Kegel, πιθανότατα θα δείτε αποτελέσματα μέσα στις πρώτες εβδομάδες. Ωστόσο, για μερικούς, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μερικούς μήνες.
Να είστε υπομονετικοί και να παραμείνετε παρακινημένοι στη διατήρηση του ρυθμού σας και θα επωφεληθείτε από αυτά.

Ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας

Ask Your Doctor for Help
Ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας
Εάν δεν είστε σίγουροι αν κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel ή αν θέλετε απλώς μια βαθύτερη ματιά στο πυελικό σας έδαφος, ρωτήστε το γιατρό σας.
Όχι μόνο μπορούν να δώσουν τις επαγγελματικές σας συμβουλές για το μοναδικό σας σώμα, αλλά έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία βιοανάδρασης.
Η εκπαίδευση βιοανάδρασης, σε αυτή την περίπτωση, αποτελείται από έναν μικρό καθετήρα στο ορθό ενώ κάνετε τις ασκήσεις Kegel, οι οποίες θα παρακολουθούν ποιοι μύες ενεργοποιούνται και ποιοι χρειάζονται βοήθεια. Θα εμφανίσει τη συνολική πυελική σας δραστηριότητα.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πάσχετε από οποιαδήποτε από τις καταστάσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Έρευνα και στοιχεία που υποστηρίζουν τις ασκήσεις Kegel

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων Kegel για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες, ιδιαίτερα εκείνους άνω των 40 ετών.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν παράσχει αδιάσειστα στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη της ενσωμάτωσης των ασκήσεων Kegel στις καθημερινές ρουτίνες.

Βελτίωση της στυτικής λειτουργίας

Ένας από τους κύριους τομείς εστίασης στην έρευνα σχετικά με τις ασκήσεις Kegel για άνδρες είναι η επίδρασή τους στη στυτική λειτουργία. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση των ασκήσεων Kegel μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στη στυτική δύναμη και ποιότητα. Με την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους, οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των στύσεων, οι άνδρες μπορεί να βιώσουν βελτιωμένη ροή αίματος στο πέος και καλύτερο έλεγχο των στύσεων τους.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Urology International διαπίστωσε ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία που πραγματοποίησαν ασκήσεις μυών του πυελικού εδάφους παρουσίασαν βελτιώσεις στη στυτική λειτουργία συγκρίσιμες με εκείνες που επιτεύχθηκαν μέσω τροποποιήσεων στον τρόπο ζωής ή φαρμάκων.

Αυτό υπογραμμίζει τις δυνατότητες των ασκήσεων Kegel ως μη επεμβατική και φυσική θεραπευτική επιλογή για τους άνδρες που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

Ενισχυμένη σεξουαλική ικανοποίηση

Εκτός από τις βελτιώσεις στη στυτική λειτουργία, η έρευνα δείχνει ότι οι ασκήσεις Kegel μπορούν επίσης να συμβάλουν στην ενίσχυση της σεξουαλικής ικανοποίησης και της συνολικής σεξουαλικής ευεξίας σε άνδρες άνω των 40 ετών. Με την αύξηση της μυϊκής δύναμης και ελέγχου του πυελικού εδάφους, οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν μεγαλύτερες αισθήσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και βελτιωμένη ικανότητα επίτευξης οργασμού.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ασκούσαν τακτικά ασκήσεις Kegel ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.
Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη θετική επίδραση των ασκήσεων Kegel σε διάφορες πτυχές της σεξουαλικής υγείας και λειτουργίας στους άνδρες.
Συνολικά, η έρευνα που υποστηρίζει τα οφέλη των ασκήσεων Kegel για άνδρες άνω των 40 ετών είναι πολλά υποσχόμενη και συνεχίζει να αυξάνεται. Από τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας έως την αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ενσωμάτωση των ασκήσεων Kegel στις καθημερινές ρουτίνες μπορεί να είναι μια πολύτιμη στρατηγική για τους άνδρες που επιδιώκουν να διατηρήσουν ή να αποκαταστήσουν τη σεξουαλική τους υγεία καθώς γερνούν. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τα άτομα να συμβουλεύονται τους επαγγελματίες υγείας πριν ξεκινήσουν οποιοδήποτε νέο σχήμα άσκησης, ειδικά εάν έχουν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή ανησυχίες.

Kegel Ασκήσεις Για Υπερδραστήρια Ουροδόχος Κύστη

Οι ασκήσεις Kegel μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές εάν πάσχετε από υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, διαρροή ούρων ή επιτακτική ακράτεια.

Kegel Exercises For Overactive Bladder
Kegel Ασκήσεις Για Υπερδραστήρια Ουροδόχος Κύστη
Στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους σας, εκπαιδεύετε το σώμα σας και τους μυς που ελέγχουν την ουρήθρα, η οποία είναι ο μυς που επιτρέπει στα ούρα να περάσουν και τα εμποδίζει να περάσουν.
Εάν αυτοί οι μύες είναι αδύναμοι, το σώμα σας έχει ελάχιστο ή καθόλου έλεγχο στο άνοιγμα της ουρήθρας, καθιστώντας δύσκολο τον έλεγχο της ούρησης.
Η απομόνωση του πυελικού εδάφους θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στην ούρηση σας και θα εκπαιδεύσει τους μυς να συστέλλονται και να απελευθερώνουν ούρα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η αποφοίτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις ασκήσεις Kegel, για 10-20 δευτερόλεπτα, με τον ίδιο χρόνο ανάπαυσης ενδιάμεσα, θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Kegel ασκήσεις για τη στυτική δυσλειτουργία

Εάν πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία, οι ασκήσεις Kegel μπορούν να σας ωφελήσουν επίσης!

Kegel Exercises For Erectile Dysfunction
Kegel ασκήσεις για τη στυτική δυσλειτουργία
Παραδόξως, οι μύες του πυελικού εδάφους παίζουν επίσης ρόλο στην ανάπτυξη και τη διατήρηση μιας στύσης - αυτοί οι μύες ενεργοποιούνται ταυτόχρονα με το αίμα που βυθίζεται στο πέος σας.
Είναι μια κοινή παρανόηση ότι το πέος σας λειτουργεί ως μυς. Ο «μυς της αγάπης» είναι στην πραγματικότητα μόνο το πυελικό έδαφος.
Εάν έχετε καταφέρει ποτέ να σηκώσετε και να χαμηλώσετε το πέος σας ενώ είστε όρθιοι, οι μύες που απομονώνετε είναι στην πραγματικότητα οι μύες του πυελικού εδάφους!

Μερικοί έχουν αναφέρει ακόμη πιο έντονους οργασμούς μετά την ενίσχυση του πυελικού εδάφους. Οι συσπάσεις στις ασκήσεις Kegel για στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να διαρκούν περίπου 8 δευτερόλεπτα, με περίπου 8 δευτερόλεπτα ανάπαυσης ενδιάμεσα.

Kegel Ασκήσεις Για την Πρόωρη Εκσπερμάτωση

Εάν διαπιστώσετε ότι εκσπερματώνετε νωρίτερα από το επιθυμητό κατά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να φταίνε οι μύες του πυελικού εδάφους σας. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανδρών που κάνουν τακτικές ασκήσεις Kegel βλέπουν μια συνολική βελτίωση στη σεξουαλική τους απόδοση.

Όσο λειτουργούν για τον έλεγχο της ούρησης και των κινήσεων του εντέρου, οι μύες του πυελικού εδάφους ελέγχουν επίσης την εκσπερμάτωση . Λειτουργούν ως ανάχωμα που, όταν είναι ισχυρό, μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο.
Με αυτή την έννοια, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα αδύναμο πυελικό έδαφος δεν θα είναι αποτελεσματικό στη διατήρηση της εκσπερμάτωσης.
Εν ολίγοις, θα έχετε περισσότερο συνολικό έλεγχο των σεξουαλικών σας οργάνων με τακτικές και επαναλαμβανόμενες ασκήσεις Kegel - και, χάρη σε αυτό, η σεξουαλική σας ζωή θα γίνεται όλο και καλύτερη. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι περισσότεροι άνδρες διαπιστώνουν ότι η εργασία με γρήγορο Kegels και όχι με αργό κράτημα λειτουργεί καλύτερα. Τα γρήγορα Kegels αποτελούνται από γρήγορες συσπάσεις και απελευθέρωση, με ρυθμό περίπου ενός σετ ανά δευτερόλεπτο, για 10 επαναλήψεις.

Αυτό θα είναι πιο δύσκολο αν είστε νεότεροι στις ασκήσεις Kegel, οπότε ξεκινήστε με τις αργές κρατήσεις και απελευθερώσεις για να ξεκινήσετε, για να εξοικειωθείτε με τη δράση και τους μυς που εμπλέκονται. Μπορείτε τελικά να κάνετε ένα μείγμα γρήγορων και αργών Kegels, το οποίο μπορεί να δώσει στους μυς του πυελικού εδάφους σας περισσότερη αντοχή και αντοχή.

Kegel ασκήσεις για αιμορροΐδες

Μια κύρια αιτία αιμορροΐδων είναι η πίεση στο κάτω ορθό λόγω υπερδραστήριας πίεσης κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.

Kegel Exercises For Hemorrhoids
Kegel ασκήσεις για αιμορροΐδες
Όπως κάθε μυς, αν πιεστείτε πολύ όταν η δύναμη ή / και η επιδεξιότητα απλά δεν είναι ακόμα εκεί, είναι πιθανό να τον βλάψετε.
Η ενίσχυση των μυών που ελέγχουν το ορθό σας - που αποτελούν μέρος του πυελικού εδάφους σας - θα διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου και θα βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού αιμορροΐδων.
Ωστόσο, οι ασκήσεις Kegel δεν θα εξαφανίσουν τις υπάρχουσες αιμορροΐδες. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιλογή θεραπείας αιμορροΐδων . Για αυτό, θα χρειαστείτε περισσότερη εντατική φροντίδα. Αυτό που θα κάνει ο Kegels σχετίζεται αυστηρά ως προληπτικό μέτρο.

Κρατώντας τα Kegels σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα εδώ - ή, δουλεύοντας σε 10 δευτερόλεπτα ως στόχο - με ίσες αναπαύσεις ενδιάμεσα, θα σας δώσει βοήθεια.

Πρόγραμμα Ασκήσεων Kegel

Οι ασκήσεις Kegel για τους άνδρες είναι ασφαλέστερες και λιγότερο δαπανηρές από τα χάπια ή τις χειρουργικές επεμβάσεις. Αλλά θα πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί πραγματικά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα προγράμματα πραγματικά χρήσιμα. Μπορεί να πληρώσετε χρήματα και να μην πάρετε τίποτα. Και μπορείτε επίσης να βρείτε ελεύθερα προγράμματα τα οποία οι συγγραφείς επιμένουν στη χρησιμότητά τους.

Πώς να επιλέξετε το πρόγραμμα ασκήσεων Kegel για άνδρες μετά τα 40;

Όλοι αγαπούν τις φθηνές προσφορές και ευκαιρίες, και όταν δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο πράγμα χωρίς κόστος, επιθυμούν να πάρουν μια καλύτερη προσφορά. Οι τεχνικές υγειονομικής περίθαλψης είναι οι ίδιες και ίσως θελήσετε να αναζητήσετε χαμηλού κόστους και ακόμη και εντελώς δωρεάν προγράμματα. Όλοι επιθυμούμε να έχουμε μια καλή αγορά.
Όταν το προϊόν μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας, τότε είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε πιο προσεκτικά τι πρόκειται να αποκτήσετε. Γιατί να μην διακινδυνεύσετε την υγεία σας; Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε.
Ένας αυξανόμενος αριθμός οργανισμών δημιουργούν λύσεις υγείας που θεωρητικά βοηθούν στη βελτίωση της σωματικής υγείας, των κινήτρων, της δύναμης, της σεξουαλικής ορμής του ατόμου και ακόμη και βοηθούν στη διεύρυνση του πέους! Κάθε εταιρεία θα δηλώσει ότι το προϊόν τους σίγουρα θα λειτουργήσει καλά. Αλλά πολύ συχνά τα όνειρα και οι προσδοκίες των ανδρών χρησιμοποιούνται μόνο από αυτές τις εταιρείες για να αποκομίσουν κέρδος από αυτά.

Best Kegel Exercises Program
Καλύτερο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel
Σε περίπτωση που πρέπει πραγματικά να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας απόδοση και είστε έτοιμοι να αφιερώσετε την απαιτούμενη προσπάθεια και χρόνο, αγνοήστε όλες αυτές τις δωρεάν δοκιμαστικές λύσεις, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα φυσικό, χωρίς κίνδυνο και δοκιμασμένο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel για άνδρες.

Καλύτερο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα ασκήσεων Kegel για άνδρες;

  • Το πρώτο σημαντικό πράγμα στην επιλογή των καλύτερων προγραμμάτων ασκήσεων Kegel είναι ο τύπος της προπόνησης. Καλύτερα να πάρετε αυτό που είναι σε βίντεο. Αυτά τα προγράμματα σας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πώς γίνονται οι ασκήσεις και μπορείτε εύκολα να τις κάνετε σωστά. Κατά κανόνα, τα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων Kegel είναι διαθέσιμα μόνο σε έκδοση κειμένου.
  • Προσπαθήστε να μάθετε ποια αποτελέσματα θα φέρει η άσκηση. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε το χρόνο σας στην εξάσκηση εάν δεν μπορούν να επιτευχθούν αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Μόνο μερικά προγράμματα ασκήσεων Kegel μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία. Επιλέξτε αυτά που έχουν εγκριθεί από ορισμένους ιατρικούς εμπειρογνώμονες. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων Kegel δεν μπορούν να εγκριθούν από ιατρικούς εμπειρογνώμονες ή να υποστηριχθούν από κλινικές δοκιμές.
  • Το κόστος του προγράμματος είναι επίσης σημαντικό και οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές που είναι εύκολο να μπερδευτείτε. Και εδώ πρέπει να θυμάστε τα δύο σημεία που έχουν ήδη αναφερθεί. Δεν έχει σημασία πόσο χαμηλή είναι η τιμή, το πρόγραμμα χωρίς τα δύο παραπάνω σημεία δεν είναι καλό.
  • Κάθε πρόγραμμα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Όταν οι πελάτες λαμβάνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων, τότε υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε να λάβετε τη διαβεβαίωση, για παράδειγμα, ότι τα χρήματα θα επιστραφούν εν μέρει όταν δεν επιτευχθεί το υποσχόμενο αποτέλεσμα (επιπλέον ίντσες εντός 2 μηνών, για παράδειγμα). Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για κάτι που δεν παρέχει την επιτυχία της θεραπείας σας.
  • Παρά το γεγονός ότι θα κάνετε τις ασκήσεις μόνοι σας, ένα σύστημα υποστήριξης πελατών είναι επιθυμητό, καθώς μπορεί να χρειαστείτε κάποια βοήθεια ή να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας. Τα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων Kegel δεν έχουν καμία επαγγελματική υποστήριξη. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε τις συχνές ερωτήσεις και τα φόρουμ μελών τους. Συνήθως εποπτεύονται από άτομα χωρίς ιατρική εκπαίδευση, επομένως δεν έχουν καμία ευθύνη για τις συμβουλές και τις απαντήσεις τους.

Ασκήσεις Kegel για ενήλικες άνδρες. Περίληψη.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε το πρόγραμμα αποτελεσματικό, τότε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο εύρος των απαιτήσεων. Όταν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, τότε είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί η επιτυχία.
Εάν ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές και αποδεδειγμένο από ειδικούς, δεν θα έχετε παρενέργειες, αλλά μόνο πραγματικά αποτελέσματα. Προσπαθήστε λοιπόν να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε.
Εάν επιθυμείτε να έχετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, τότε μπορείτε να διαβάσετε ένα φόρουμ ασκήσεων Kegel όπου το σωστό πρόγραμμα θα σας συμβουλεύσει. Τα προγράμματα εξετάζονται εκεί από τους πελάτες. Ποια είναι τα πιο συνιστώμενα; Λάβετε υπόψη αυτές τις πληροφορίες και κάντε μια επιλογή.

Βρείτε τις καλύτερες ασκήσεις Kegel σε αυτό το φόρουμ 


comments powered by Disqus