Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Γυναικεία Υγεία  /  Ανόρθωση στήθους μετά από απώλεια βάρους

Ανύψωση μαστού μετά την απώλεια βάρους: φυσική ανασυγκρότηση του μαστού

Ανύψωση μαστού μετά την απώλεια βάρους: φυσική ανασυγκρότηση του μαστού Πολλές γυναίκες αρχίζουν να εξετάζουν τη χειρουργική αναδόμησης στήθους ως έναν τρόπο για να βελτιώσουν το στήθος τους μετά από μια μεγάλη απώλεια βάρους. Με αδυνατίσματος κάτω στήθη αλλάξει τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα μέρη του σώματος κάνει, και αυτό το γεγονός γίνεται εμφανές ειδικά σε ρούχα που δεν ταιριάζει ακριβώς με τον τρόπο που θα θέλατε.

Όταν οι γυναίκες είναι νέες, τα στήθη τους αποτελούνται κυρίως από τους αδενικούς (στερεικούς) ιστούς, οι οποίοι αντικαθίστανται από χαλαρότερους λιπώδεις ιστούς με την ηλικία. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία, και είναι επίσης χαρακτηριστική σε περίπτωση απώλειας βάρους. Δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες.

Ανακατασκευή στήθους μετά την απώλεια βάρους

Όταν η διαδικασία της απώλειας βάρους δεν είναι σταδιακή και η απώλεια βάρους γρήγορα, το δέρμα δεν είναι τόσο ελαστικό. Ως εκ τούτου, το στήθος επηρεάζεται από τέτοιες μεταβολές. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυξητική στήθους είναι συχνά απαραίτητη μετά την απώλεια βάρους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αφαιρείται επιπλέον δέρμα για να αποφεύγεται η χαλάρωση. Αυτή η τεχνική στοχεύει στη βελτίωση των ιστών και των θηλές του μαστού σε μια πιο ελκυστική, νεότερη και καλύτερη εμφάνιση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την προτομή να αισθάνονται καλά ήπια, συγκρίσιμη με την κατάσταση απώλειας πριν από το βάρος.
Η ανύψωση του μαστού μετά την απώλεια βάρους πραγματοποιείται με προσοχή για τις επιθυμίες και τους σκοπούς του πελάτη. Καθορίζει τον ατομικό χαρακτήρα της λειτουργίας: η ποσότητα του δέρματος που είναι απαραίτητη για να αφαιρεθεί και ο τύπος της αφαίρεσης αποφασίζονται ξεχωριστά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς χρειάζονται κάποια αφαίρεση του δέρματος γύρω από τις θηλές και την ανύψωση του μαστού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ελάχιστες εισβολές θα είναι αρκετές. Αυτό σημαίνει ότι η εγχείρηση θα μειωθεί στην ουλή γύρω από το areola.

Αλλά δεν είναι συνηθισμένο για τους περισσότερους από τους ασθενείς των οποίων τα προβλήματα συνδέονται με την απώλεια βάρους. Υποφέρουν από μεγάλη ποσότητα πεσμένα δέρματα και σε τέτοιες περιπτώσεις, η λειτουργία είναι μάλλον οδυνηρή. Ωστόσο, ο ασθενής είναι σε θέση να εργαστεί σε επτά έως δέκα ημέρες στο μέσο όρο και μπορεί να επιστρέψει στις τακτικές δραστηριότητές του σε τρεις εβδομάδες.

Χαλαρωμένο στήθος

Saggy Breast
Πεσμένα Στήθη
Δεν είναι μόνο το δέρμα του στήθους που επηρεάζεται αρνητικά από την μεγάλη απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, ακόμα και ο ιστός του μαστού αλλάζει από το φουλ και γίνεται πλαδαρός. Στη διαδικασία της χειρουργικής ανασυγκρότησης του μαστού, τα στήθη επαναφέρουν τον αρχικό τους όγκο με τη βοήθεια εμφυτευμάτων αύξησης στήθους.

Η στιγμή σώμα βιώνει μια τεράστια σταγόνα στο βάρος της κοιλιάς, φυσικά, είναι ισιώσει, αλλά το στήθος παίρνει επίσης σχήμα κολακείας που δεν είναι ελκυστική για να δούμε. Είναι πολύ συνηθισμένο για οποιεσδήποτε γυναίκες να έχουν κρεμώδες στήθος μετά την απώλεια βάρους , καθώς η σύνθεση του στήθους περιλαμβάνει αδενικούς και λιπώδεις ιστούς.
Κατά την απώλεια βάρους, η ποσότητα των λιπαρών ιστών μειώνεται που προκαλεί χαλάρωση του μαστού.
Αυτό είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες μετά την απώλεια βάρους βρίσκουν τα στήθη τους σε μικρότερο μέγεθος από ό, τι ήταν παλιά. Ορισμένες γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να μην εμφανίσουν Πεσμένα Στήθη ή μείωση του μεγέθους του μαστού για το θέμα της γεγονός ότι τα στήθη τους έχουν περισσότερους αδενικούς ιστούς και όχι λιπώδεις ιστούς. Είναι δύσκολο να πω ποιος θα βιώσει μια δραστική αλλαγή στο σχήμα και το μέγεθος του μαστού πριν από την απώλεια βάρους.

Ποιος χρειάζεται ανύψωση στήθους μετά την απώλεια βάρους?

Κάθε γυναίκα με χαλαρό στήθος πρέπει να πάει για ένα ανυψωτικό στήθος μετά την απώλεια βάρους. Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα των μαστών που χρειάζονται ανύψωση στήθους:

 • Θηλές που δείχνουν προς τα κάτω.
 • Στήθη με θηλή/areola που βρίσκονται κάτω από την πτυχή του στήθους.
Πριν επιλέξετε για τη θεραπεία ανύψωσης του μαστού, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανύψωση του μαστού δεν αλλάζει το μέγεθος του μαστού. Η θεραπεία είναι πιο ευεργετική για εκείνους που δεν είναι ευχαριστημένοι με το σχήμα του στήθους τους και όχι το μέγεθος.

Πότε να πάτε για εγχείρηση ανύψωσης στήθους;

Απώλεια βάρους μπορεί να είναι ο σημαντικός λόγος για τη χαλάρωση του στήθους. Η θεραπεία για τη διαμόρφωση του μαστού, ωστόσο, απαιτεί κάποια εξέταση όπως:

 • Σταθερό βάρος: γυναίκα της οποίας το μέγεθος των μαστών αυξάνει/μειώνεται με το κέρδος/απώλεια βάρους θα πρέπει να έχει σταθερό βάρος πριν από την ανάληψη χειρουργική επέμβαση ανύψωσης στήθους. Το μέγεθος του μαστού θα συνεχίσει να υψώσει/πέσει με το σωματικό βάρος μέχρι να επιτευχθεί σταθερό βάρος.
 • Επίτευξη στόχου βάρους: οποιοσδήποτε σε ένα καθεστώς να χάσουν βάρος θα είχε θέσει ένα στόχο για το ίδιο. Η χειρουργική επέμβαση ανύψωσης του μαστού θα πρέπει να επιλέγει μόνο όταν επιτυγχάνεται το βέλτιστο βάρος. Είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να περιμένετε για το χρόνο μέχρι να επιτευχθεί το βέλτιστο βάρος πριν πάτε για μια χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης προτομή.
 • Εγκυμοσύνη: οι γυναίκες που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν να φέρουν τα παιδιά. Το μέγεθος του μαστού μπορεί να αλλάξει δραστικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν πάτε για μια χειρουργική επέμβαση στήθους. Μια χειρουργική επέμβαση ανύψωσης μαστού μπορεί να προκαλέσει δυσκολία κατά τη διάρκεια του θηλασμού, επομένως θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού.
Κάθε γυναίκα που έχει επιτύχει ένα σταθερό βάρος και δεν είναι έγκυος ή έχει γεννήσει το παιδί μπορεί να πάει εμφυτεύματα στήθους ή μαστολίδι, επέμβαση ανύψωσης στήθους.

Εμφυτεύματα αναδόμησης στήθους

Breast Reconstruction Implants
Εμφυτεύματα αναδόμησης στήθους
Η λειτουργία ανοικοδόμησης του μαστού μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Γίνεται μέσα από ένα από τα πολλά μικρά κοψίματα που γίνονται κατά μήκος του μαστού δίπλωσης στο κάτω σκέλος ή γύρω από την areola. Υπάρχουν δύο κοινές θέσεις για τα εμφυτεύματα: κάτω από τον ιστό του μαστού και κάτω από το μυ του μαστού.
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αν το εμφύτευμα τοποθετείται κάτω από το μυ του μαστού, το στήθος φαίνεται πολύ πιο φυσικό και ελκυστικό.
Η εγχείρηση ανοικοδόμησης στήθους απαιτεί συνήθως μία έως δύο ώρες για να ολοκληρωθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση γίνεται με την παροχή γενικής αναισθησίας στον ασθενή. Επίσης, ο ασθενής παίρνει μετεγχειρητική φροντίδα στο σπίτι και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κρατήσει τον ασθενή στο νοσοκομείο για ημέρες. Προφορική φαρμακευτική αγωγή ανακουφίζει από τον πόνο μετά την εγχείρηση, και ένας θα είναι σε θέση να πάρει πίσω στην εργασία σε περίπου μια εβδομάδα περίπου.

Οι ειδικοί στην ιατρική και η κοινωνία ποτέ δεν συμπαθούσαν τα εμφυτεύματα στήθους σε μεγάλο βαθμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι επίσης σωστό, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τέτοιες εγχειρήσεις. Η πλήρωση σιλικόνης των εμφυτευμάτων αναδόμησης στήθους είναι συνήθως το πράγμα που προκαλεί την κύρια αντιπάθεια και πρόσφατα τα εμφυτεύματα στήθους έχουν αρχίσει να γεμίζουν με αλατούχο διάλυμα.

Κίνδυνοι από χειρουργικές επεμβάσεις ανασυγκρότησης στήθους

Εδώ είναι μερικοί από τους κινδύνους που εμπλέκονται με τα εμφυτεύματα αναδόμησης στήθους:

 • Υπάρχει κίνδυνος ασυμμετρίας στα στήθη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μέγεθος/εμφάνιση του στήθους δεν ταίριαξε μετά το εμφύτευμα.
 • Πόνος και ευαισθησία στο στήθος μετά την εγχείρηση.
 • Μετά την εγχείρηση, το εμφύτευμα μπορεί να προκαλέσει ρήξη ή αποπληθωρισμό.
 • Αργή επούλωση των τομών.
 • Ενισχυμένος κίνδυνος επαναλαμβανόμενης χειρουργικής στήθους στο μέλλον για την απομάκρυνση του εμφυτεύματος.
 • Μειωμένη αίσθηση στήθους.
 • Αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης του μαστού.
 • Αιμορραγία στο στήθος.
 • Μετά από χειρουργική επίδραση της αναισθησίας.
 • Καρκίνος του μαστού.
Οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιπλοκές μπορεί να απαιτήσει πρόσθετη χειρουργική επέμβαση.

Όποιος ενδιαφέρεται να επιλέξει για χειρουργική επέμβαση στήθους θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον χειρουργό καλλυντικών για να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, παράγοντες κινδύνου, και μετά τη χειρουργική περίθαλψη. Μια καλύτερη κατανόηση της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να προετοιμάσει τον ασθενή για τυχόν μελλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με το εμφύτευμα στήθους.

Διαδικασίες που εμπλέκονται στην ανασυγκρότηση του μαστού

Breast Reconstruction Surgery
Χειρουργική ανασυγκρότησης στήθους
Η ανύψωση του μαστού μετά την απώλεια βάρους περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές που είναι ως εξής:

 • Βαθιά κατώτερη επιγαστρικός Διατρητής (DIEP): είναι η προηγμένη μορφή χειρουργικής επέμβασης στήθους. Στην εγχείρηση, ένας χειρουργός αφαιρεί το υπερβολικό δέρμα και το λίπος από την κοιλιακή περιοχή χωρίς να αποδυναμώνεται η μυϊκή δύναμη του ασθενούς. Η περίσσεια δέρματος χρησιμοποιείται στη συνέχεια στη διαδικασία διαμόρφωσης του μαστού.
 • Ανώτερη διάτρηση γλουτιαίας αρτηρίας (SGAP): σε αυτή τη διαδικασία αφαιρείται η περίσσεια επιδερμίδα από τον γλουτό του ασθενούς που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στη διαδικασία ανοικοδόμησης του μαστού.
 • Προφάντης αρτηρίας διάτρησης (ΠΑΠ): σε αυτή τη διαδικασία, η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται από τον άνω οπίσθιο μηρό από μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από τον γλουτό.
 • Εγκάρσια άνω γκραλλίς (Ταγκ): σε αυτή τη διαδικασία, αφαιρείται το υπερβολικό δέρμα από τον εσωτερικό μηρό του ασθενούς. Η περίσσεια δέρματος χρησιμοποιείται αργότερα στη διαδικασία διαμόρφωσης του μαστού.
 • Ραματιστών Δοσιστών Μυοδερμικής (lat πτερύγιο): σε αυτή τη διαδικασία, το δέρμα, το λίπος και ο μυς από την άνω και τη μέση πλάτη περιστρέφονται στην περιοχή του μαστού. Μακροπρόθεσμα, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει τη μυϊκή δύναμη καθιστώντας δύσκολο για ένα να αναρριχηθεί και να κολυμπήσει.
 • Εγκάρσια Ορθοδερμική μυοδερματική: στη διαδικασία, οι πρώτοι ορθακοί μυς μιας γυναίκας απομακρύνονται για να αναδιαμορφώσουν το στήθος. Η τεχνική μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σχηματισμού κήλης. Η διαδικασία δεν είναι πλέον προτιμώμενη μέθοδος ανύψωσης του μαστού.
 • Λιπομεταμόσχευση: στη διαδικασία, η λιποαναρρόφηση της κοιλιάς, οι μηρούς, η πλάτη, τα μπράτσα και ο γλουτός διεξάγονται για την απομάκρυνση του λίπους από αυτές τις περιοχές. Το λίπος είναι τότε έτοιμο να ενίεται στο στήθος για να ενισχύσει την έφεση και να διαμορφώσει το στήθος.

Τι να περιμένετε από την εγχείρηση ανοικοδόμησης στήθους;

Η χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης στήθους μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση του μαστού μετά την απώλεια βάρους, καθώς και τη βελτίωση της πλήρους εμφάνισης του ασθενούς. Η χειρουργική επέμβαση στήθους μπορεί να λειτουργήσει καλά με:

 • Ενισχύοντας τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του στήθους.
 • Βελτίωση της συμμετρίας των μαστών σε περίπτωση που είναι άνιση.
 • Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και τη συνολική εμφάνιση του σώματος.
 • Ενίσχυση της συνολικής προσωπικότητας του ασθενούς.

Φυσική ανακατασκευή στήθους

Μπορείτε να βρείτε συμβουλές για τη φυσική ανακατασκευή στήθους σε διάφορα φόρουμ απώλειας βάρους. Οι προτάσεις που μπορείτε να βρείτε εκεί είναι συνήθως φυσικές και ασφαλείς. Ένας από αυτούς σίγουρα θα λειτουργήσει για σας, και θα είστε ευχαριστημένοι με το βελτιωμένο σχήμα του στήθους σας.

Natural Breast Reconstruction
Φυσική ανακατασκευή στήθους
Υπάρχουν ειδικά θέματα για τα φόρουμ απώλειας βάρους. Εκεί μπορείτε να βρείτε συστάσεις για να επιλέξετε φυσική ανακατασκευή στήθους. Μερικές από τις γυναίκες δοκίμασαν φυσικά τζελ και κρέμες και μοιράζονται την εμπειρία με τους άλλους. Με τη βοήθεια των σωστές θεραπείες θα είστε σε θέση να επιστρέψει σφριγηλότητα του μαστού. Θα φαίνονται πλήρεις και νεότεροι.
Μεγάλο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και χωρίς εμφυτεύματα στήθους και κίνδυνο που συνδέονται με αυτά. Κατά συνέπεια, δεν θα υποφέρετε από παρενέργειες αν επιλέξετε φυσική ανύψωση του μαστού.

Οφέλη από το να πηγαίνει με φυσικές επιλογές

Η φυσική αναδόμηση του μαστού είναι μια απλή διαδικασία σε σύγκριση με την χειρουργική επέμβαση με βάση το εμφύτευμα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε χωρίς χρόνια εμπειρίας, καθώς αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει απλά τη χρήση φυσικών φυτικών προϊόντων για τη βελτίωση της εμφάνισης των ιστών του μαστού. Τα πλεονεκτήματα της φυσικής ανύψωσης του μαστού είναι σίγουρα σαφή. Ορισμένες από τις σημαντικότερες μία φορά παρατίθενται ως εξής:

 • Φυσική εμφάνιση: τα στήθη που έχουν υποβληθεί μέσω της φυσικής ανύψωσης του μαστού φαίνονται φυσικά σε σύγκριση με τα εμφυτεύματα. Η φυσική άρση του μαστού περιλαμβάνει τις φυτικές κρέμες και τζελ που δίνουν στο στήθος το φυσικό βλέμμα μετά τη διαδικασία. Η διαδικασία είναι καλύτερη κατάλληλη για τις γυναίκες που δεν θέλουν να αποκαλύψουν για να πάρει μια αυξητική στήθους ή χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φυσική ανύψωση του μαστού βελτιώνει την έφεση των μαστών ειδικά όταν χρησιμοποιείται η τεχνική της θηλής.
 • Χωρίς επαναλαμβανόμενη χειρουργική επέμβαση: σε αντίθεση με τη χειρουργική εμφύτευση, η φυσική διαδικασία ανύψωσης του μαστού δεν απαιτεί επαναλαμβανόμενες χειρουργικές επεμβάσεις ή οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο. Οι ασθενείς που έχουν περάσει τη διαδικασία εμφύτευσης συμβουλεύονται να αντικαθιστούν τα εμφυτεύματα μετά από κάθε 12 χρόνια. Η επαναλαμβανόμενη χειρουργική επέμβαση είναι σημαντική για την ασφάλεια του ασθενούς, καθώς τα εμφυτεύματα συχνά διατρέχουν τον κίνδυνο έκστασης και αποζημίωσης. Η φυσική ανύψωση του μαστού διαρκεί για μια ζωή.
 • Φυσική αίσθηση και συμμετρία: η διαδικασία ανύψωσης φυσικού μαστού περιλαμβάνει μια φυσική διαδικασία ανάπτυξης του μαστού που οδηγεί σε ένα φυσικό σχήμα, μέγεθος, και την αίσθηση.

Επιλογή μεταξύ του εμφυτεύματος και της διαδικασίας ανύψωσης φυσικού μαστού

Τα πλεονεκτήματα της φυσικής προσέγγισης είναι σίγουρα σαφή σε σύγκριση με την χειρουργική επέμβαση με βάση το εμφύτευμα.
Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία χειρουργό για να γνωρίζετε ποιος τύπος διαδικασίας ανύψωσης στήθους είναι ο καταλληλότερος για τον ασθενή.
Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να εξετάσει ένας χειρουργός πριν από την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης. Για παράδειγμα, ο χειρουργός μπορεί να εξετάσει τους ιστούς του μαστού για να εκτιμήσει αν ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική διαμόρφωση στήθους ή όχι.

Το ιστορικό υγείας του ασθενούς και οι προσωπικές προτιμήσεις είναι μερικοί από τους πρόσθετους παράγοντες που μπορούν να εξεταστούν πριν από την επέμβαση. Η διαβούλευση με τον χειρουργό είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζετε ποια διαδικασία διαμόρφωσης του μαστού θα πρέπει να ακολουθείται.

Συμπέρασμα

Για τις γυναίκες, τα στήθη παίζουν καίριο ρόλο στην εμφάνισή τους. Ένα χαλαρό στήθος μετά από ταχεία απώλεια βάρους φαίνεται ελκυστική και μπορεί να κάνει μια γυναίκα να χάσει την εμπιστοσύνη, ενώ σε μια ημερομηνία ή να είναι σε ένα κόμμα. Ανύψωση του μαστού μετά την απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει την εμφάνιση του μαστού με φυσικό τρόπο!

Μάθετε πώς να ανυψώνουμε τη χαλάρωση του μαστού 


comments powered by Disqus