Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση

Φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση σε ενήλικες άνδρες

Φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση σε ενήλικες άνδρες 

Τι είναι η εκσπερμάτιση;

Η εκσπερμάτιση είναι μια διαδικασία κατά την οποία το σπέρμα αποβάλλεται από την ανδρική αναπαραγωγική οδό κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Είναι ο φυσικός στόχος της ανδρικής σεξουαλικής διέγερσης και το τελικό στάδιο για μια φυσική σύλληψη.

Η εκσπερμάτιση σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί αυθόρμητα κατά τη διάρκεια του ύπνου (συνήθως κατά τη διάρκεια του «υγρού ονείρου») και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να συμβεί λόγω της νόσου του προστάτη.

Προβλήματα εκσπερμάτισης μετά από 40

Υπάρχουν βασικά 4 τύποι προβλημάτων εκσπερμάτωσης:

 • Εκσπερμάτιση - Είναι ο τύπος της κατάστασης όπου το άτομο δεν είναι σε θέση να εκσπερματώσει το σπέρμα. Κάτω από αυτόν τον τύπο, το ανδρικό σώμα μπορεί ακόμα να αισθανθεί την ευχαρίστηση με τον οργασμό και το σώμα τους μπορεί ακόμα να παράγει σπερματοζωάρια, αλλά κατά τη διάρκεια της κορύφωσης, δεν βγαίνει σπέρμα μέσω του πέους.
 • Δυσεκσπερμάτιση - Κάτω από αυτόν τον τύπο εκσπερμάτωσης, το άτομο είναι σε θέση να παράγει σπέρμα κατά τη διάρκεια του οργασμού, αλλά κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης, μπορεί να χρειαστεί να περάσει από έντονο πόνο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το άτομο μπορεί να χρειαστεί να περάσει από μια οδυνηρή αίσθηση καψίματος στη βουβωνική χώρα όταν το σπέρμα εκσπερματώνεται.
 • Παλίνδρομη εκσπερμάτιση - Σε αυτόν τον τύπο εκσπερμάτισης το σπέρμα ταξιδεύει προς τα πίσω και φτάνει στην ουροδόχο κύστη αντί να βγαίνει από την ουρήθρα. Αυτός ο τύπος προβλήματος εκσπερμάτισης βρίσκεται σε εκείνους τους άνδρες που έχουν σκλήρυνση ή διαβήτη. Αν και, αυτός ο τύπος εκσπερμάτωσης δεν είναι φυσικά επιβλαβής, αλλά επηρεάζει την ανδρική στειρότητα. Επίσης, το άτομο μπορεί να υποστεί διαφορετική αίσθηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκσπερμάτωσης. Αυτός ο τύπος εκσπερμάτωσης είναι επίσης γνωστός ως "ξηρό έλα", καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το άτομο μπορεί να βιώσει οργασμό, αλλά μπορεί να μην είναι σε θέση να απελευθερώσει σπέρμα από το πέος.
 • Πρόωρη εκσπερμάτιση - Επίσης γνωστή ως ταχεία εκσπερμάτωση, είναι ένα φαινόμενο στο οποίο το άτομο αισθάνεται σταθερά ότι δεν έχει καθόλου ή λίγο έλεγχο στο χρονοδιάγραμμα της συσσώρευσης προς την εκσπερμάτωση.
Θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα του σπέρματος σας για να έχετε μεγαλύτερες εκσπερματώσεις; Αν ναι, τότε τα φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση είναι σίγουρα η λύση που ψάχνετε. Θα σας βοηθήσουν να παράγετε περισσότερο σπέρμα καθώς και να κάνετε περισσότερο σεξ.

Ποια είναι τα φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτωση;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να αυξήσουν την εκσπερμάτιση με ψυχαγωγικό τρόπο ή τρόπο βελτίωσης της απόδοσης. Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα μπορεί να συνταγογραφούνται για καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την εκσπερμάτωση. Για παράδειγμα:

 • Εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs): Ορισμένα αντικαταθλιπτικά, όπως η φλουοξετίνη, η παροξετίνη και η σερτραλίνη, τα οποία είναι SSRIs, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην εκσπερμάτωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχετίζονται με καθυστερημένη εκσπερμάτιση ή ανοργασμία. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται κυρίως για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους.
 • Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (TCAs): Παρόμοια με τους SSRIs, ορισμένα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, όπως η αμιτριπτυλίνη ή η ιμιπραμίνη, μπορεί να επηρεάσουν την εκσπερμάτωση. Και πάλι, αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και άλλων συνθηκών ψυχικής υγείας.
 • Άλφα-αποκλειστές: Φάρμακα όπως η ταμσουλοσίνη, η αλφουζοσίνη και η δοξαζοσίνη, τα οποία συνταγογραφούνται συνήθως για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (BPH) ή υπέρταση, μπορεί να επηρεάσουν την εκσπερμάτωση. Μερικές φορές μπορούν να προκαλέσουν παλίνδρομη εκσπερμάτωση, όπου το σπέρμα ταξιδεύει στην ουροδόχο κύστη αντί έξω από το πέος.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι επιδράσεις αυτών των φαρμάκων στην εκσπερμάτωση είναι ακούσιες παρενέργειες και δεν συνταγογραφούνται αποκλειστικά με σκοπό την ενίσχυση της σεξουαλικής απόδοσης. Εάν αντιμετωπίζετε ανησυχίες σχετικά με την εκσπερμάτιση ή τη σεξουαλική λειτουργία, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε ανοιχτά με έναν επαγγελματία υγείας που μπορεί να παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση και να διερευνήσει πιθανές επιλογές θεραπείας με βάση τη συγκεκριμένη κατάσταση της υγείας σας.

Φυσικά φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτωση

Επιπλέον, αναφορές και κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι ορισμένες φυσικές θεραπείες μπορεί να έχουν ήπιο αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μεμονωμένες απαντήσεις μπορεί να διαφέρουν και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο.

 • Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό μέταλλο που παίζει ρόλο στην αναπαραγωγική υγεία. Μερικές μελέτες δείχνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ ανεπάρκειας ψευδαργύρου και σεξουαλικής δυσλειτουργίας, οπότε η διατήρηση επαρκών επιπέδων ψευδαργύρου μέσω διατροφής ή συμπληρωμάτων μπορεί να είναι επωφελής.
 • L-αργινίνη: Αυτό το αμινοξύ είναι πρόδρομος του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο παίζει ρόλο στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μερικές μελέτες έχουν διερευνήσει τα πιθανά οφέλη της L-αργινίνη στη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά της.
 • Tribulus terrestris: Αυτό το φυτικό εκχύλισμα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σε ορισμένους πολιτισμούς ως αφροδισιακό. Ορισμένες μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν πιθανά οφέλη για τη σεξουαλική λειτουργία, αλλά οι μελέτες σε ανθρώπους είναι περιορισμένες και ασαφείς.
 • Ρίζα Maca: Το Maca είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις Άνδεις και συχνά διατίθεται στο εμπόριο ως φυσικό φάρμακο για τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Ενώ ορισμένες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πιθανά οφέλη, οι μελέτες σε ανθρώπους είναι σπάνιες και ασαφείς.
 • Τριγωνέλλα: Μερικές μελέτες έχουν διερευνήσει τον πιθανό ρόλο της τριγωνέλλας στην ενίσχυση των επιπέδων τεστοστερόνης, η οποία θα μπορούσε έμμεσα να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του.

Πώς τα φάρμακα αυξάνουν τις εκσπερματώσεις σε ενήλικες άνδρες

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργούν αυτά τα φάρμακα. Βοηθούν το σώμα σας να έχει αυτό που πραγματικά χρειάζεται και στην ποσότητα που πρέπει να είναι. Με άλλα λόγια, ο οργανισμός σας παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά που σας επιτρέπουν να έχετε καλύτερους οργασμούς και εκσπερματώσεις. Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένο να ενδιαφέρεστε να αλλάξετε κάποια πράγματα της σεξουαλικής σας ζωής, όπως το φορτίο σπέρματος, η κινητικότητα, η ποιότητα του σπέρματος και η συνολική ανδρική γονιμότητα.
Τα φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση μπορούν να σας βοηθήσουν με όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέρονται: ποιότητα σπέρματος, κινητικότητα και τέτοια πράγματα.
Φυσικό φάρμακο για την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους άνδρες να αυξήσουν τον όγκο εκσπερμάτωσης πέντε φορές. Και, φυσικά, σημαίνει μεγαλύτερους και αξέχαστους οργασμούς. Εκτός από τη βελτίωση της εκσπερμάτωσης, αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν και τους οργασμούς σας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι οι στύσεις σας θα γίνουν ισχυρότερες και σκληρότερες, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερη δύναμη.
Ως αποτέλεσμα, ο σεξουαλικός σας σύντροφος θα έχει επίσης καλύτερα συναισθήματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, τα φυσικά προϊόντα που στοχεύουν στην αύξηση του όγκου είναι σε θέση να συμβάλουν στην καλύτερη γενική απόδοση όσον αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Λόγω των εκσπερματώσεων υψηλής ποιότητας οι άνθρωποι ενισχύουν τη σεξουαλική τους ζωή και αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι.

Οδηγός: Πώς να επιλέξετε φυσική ιατρική για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων;

Η πρώτη ερώτηση που έρχεται όταν θέλετε να τα αγοράσετε είναι πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή. Σε αυτόν τον οδηγό προσπαθήσαμε να περιγράψουμε διάφορα πράγματα που είναι πιθανό να απαιτούν την προσοχή σας.

How to Choose Natural Medicine to Increase Sperm Count?
Πώς να επιλέξετε φυσικό φάρμακο για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων;
Πριν αγοράσετε ένα προϊόν, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Υπάρχουν 100% φυσικά συστατικά στη θεραπεία που πρόκειται να αποκτήσετε; Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε ασφαλές και φυσικό προϊόν που δεν θα προκαλέσει παρενέργειες, αλλά θα σας αφήσει να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Δοκιμάστηκε το προϊόν και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Μην ξεχνάτε ότι μόνο κλινικά ελεγμένα προϊόντα, τα οποία γίνονται δεκτά από τους γιατρούς, μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή. Μόνο αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τα προβλήματά σας.
 • Μπορείτε να εμπιστευτείτε το προϊόν εάν ο κατασκευαστής προσφέρει πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν είστε πλήρως ικανοποιημένοι με το προϊόν και εύλογο χρονικό διάστημα.
 • Κοιτάξτε μέσα από τις μαρτυρίες για τα φυσικά φάρμακα που θα θέλατε να αγοράσετε. Εάν τα χάπια είναι πραγματικά αποτελεσματικά, σίγουρα θα υπάρξουν μερικές πραγματικές ιστορίες επιτυχίας.
 • Υπάρχει διαθέσιμη υποστήριξη στους πελάτες; Οι γραμμές υποστήριξης πελατών θα πρέπει να είναι διαθέσιμες όλη την ώρα με διαφορετικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του τηλεφώνου, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ώστε να μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε ικανοποιητικές και επαγγελματικές απαντήσεις.
 • Ποιες απόψεις μπορούν να βρεθούν σε ανεξάρτητα φόρουμ; Οι απόψεις που βρέθηκαν εκεί είναι αληθινές, επειδή οι κατασκευαστές στις ιστοσελίδες τους θα δείξουν μόνο θετικές αναφορές.
Βρείτε ένα φόρουμ ή έναν ιστότοπο κριτικών που θα σας βοηθήσει να κάνετε την επιλογή σας. Για παράδειγμα, το φόρουμ συζήτησης "όγκος σπέρματος" είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να διαβάσετε τις ιστορίες επιτυχίας και τις αποτυχίες πραγματικών ανδρών που έχουν κάθε είδους εμπειρία με φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση και μπορούν να απαντήσουν ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα προϊόντα.

Φάρμακο για την αύξηση της κινητικότητας του σπέρματος και του αριθμού των σπερματοζωαρίων μετά τα 40

Με τα χρόνια, η ιατρική επιστήμη ήταν σε θέση να σχεδιάσει ορισμένα φάρμακα που βοηθούν τους ανθρώπους να απαλλαγούν από ορισμένα προβλήματα υγείας από τα οποία μπορεί να υποφέρουν για χρόνια. Ομοίως, εάν κάποιος μετά τα 40 έχει προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγή σπέρματος, την ποιότητα του σπέρματος ή την κινητικότητα του σπέρματος, μπορεί σίγουρα να απαλλαγεί από αυτό καταναλώνοντας ορισμένα φάρμακα.
Υπάρχουν βασικά 2 κύριοι τύποι φαρμάκων σπέρματος.
Το πρώτο - φάρμακο για την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων - έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον συνολικό όγκο του σπερματικού υγρού. Αυτά τα φάρμακα βελτιώνουν επίσης την ποιότητα του οργασμού! Το δεύτερο - φάρμακο για την αύξηση της κινητικότητας του σπέρματος - βελτιώνει την ταχύτητα των σπερματοζωαρίων που απαιτείται για τη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

Medicine to Increase Sperm Motility and Sperm Count
Φάρμακο για την αύξηση της κινητικότητας του σπέρματος και του αριθμού των σπερματοζωαρίων
Ακολουθεί ένας κατάλογος ευρέως διαδεδομένων φαρμάκων για την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της κινητικότητας του σπέρματος:

 • Γοναδοτροπίνες - Οι γοναδοτροπίνες περιέχουν hCG και hMG που διεγείρουν τους όρχεις για την παραγωγή σπερματοζωαρίων και τεστοστερόνης. Αυτό το φάρμακο σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες αναπαραγωγικές τεχνολογίες (ART) προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή σπέρματος. Μερικές από τις κοινά αποδεκτές μάρκες στην αγορά περιλαμβάνουν Novarel και Pregnyl.

  Η γενική κατανάλωση γοναδοτροπινών περιλαμβάνει δύο ή τρεις ενέσεις την εβδομάδα και ο κύκλος θεραπείας διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων εξακολουθεί να μην γίνεται φυσιολογικός μετά τον εξάμηνο κύκλο θεραπείας, η προσθήκη του σχήματος hMG γίνεται στη θεραπεία και ο κύκλος θεραπείας επεκτείνεται περαιτέρω σε ένα έως δύο χρόνια.
 • Κλομιφαίνη - Η κλομιφαίνη είναι ένα μη στεροειδές φάρμακο βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH), των ορμονών της υπόφυσης και της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH). Αυτό το φάρμακο κατευθύνει τους όρχεις να παράγουν υγιές σπέρμα και να εκκρίνουν τεστοστερόνη. Το φάρμακο καταναλώνεται γενικά τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά ο κύκλος θεραπείας του μπορεί να κυμαίνεται από τρεις έως έξι μήνες ανάλογα με το αποτέλεσμα. Κάποιος μπορεί ακόμη και να καταναλώσει το φάρμακο σε χαμηλή ποσότητα για δύο χρόνια σε περίπτωση που το ορμονικό επίπεδο γίνει φυσιολογικό.
 • Λετροζόλη - Η λετροζόλη συνιστάται από τους γιατρούς, καθώς βοηθά στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στο σώμα, γεγονός που βοηθά περαιτέρω στη μεγιστοποίηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Το φάρμακο, εν ολίγοις, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όλων των ζητημάτων που αφορούν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η λετροζόλη πρέπει να καταναλώνεται μία φορά την εβδομάδα (ένα χάπι) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
 • Βρωμοκρυπτίνη - Το φάρμακο χρησιμοποιείται ως χάπι ελέγχου που βοηθά στην πρόληψη της απελευθέρωσης της ορμόνης προλακτίνης στο ανδρικό σώμα. Η ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης στο ανδρικό σώμα, μπορεί να εξαλειφθεί με αυτό το φάρμακο. Η βρωμοκρυπτίνη είναι η πλέον κατάλληλη για εκείνους τους άνδρες που πάσχουν από δυσλειτουργία του σπέρματος λόγω υπερπρολακτιναιμίας.
 • Ιμιπραμίνη - Η ιμιπραμίνη είναι χρήσιμη στη θεραπεία της παλίνδρομης εκσπερμάτωσης. Το φάρμακο αντιστρέφει τη διαδικασία της μη φυσιολογικής εκσπερμάτωσης του σπέρματος από την ουροδόχο κύστη και πίσω στο πέος.
 • Συνθετικά χάπια τεστοστερόνης, ενέσεις, ή gelsare - Πολλοί γιατροί συστήνουν συνθετικά χάπια τεστοστερόνης, ενέσεις, ή gelsare να συμπληρώσει το χαμηλότερο επίπεδο τεστοστερόνης στο ανδρικό σώμα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι η μορφή γέλης είναι πολύ ασφαλέστερη από τη μορφή χαπιού.
 • Αντιβιοτικά και αντιμυκητιασικά φάρμακα - Τα προβλήματα που σχετίζονται με μύκητες και βακτηριακές λοιμώξεις του αναπαραγωγικού συστήματος αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια αντιβιοτικών και αντιμυκητιασικών φαρμάκων.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο εκσπερμάτωσης μετά τα 40

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο εκσπερμάτωσης. Συνήθως πρόκειται για κακές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή σπέρματος, την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος, ειδικά σε ενήλικες άνδρες μετά τα 40 ή 50.

Things to Avoid If You Want to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο εκσπερμάτωσης
Αυτά είναι τα κορυφαία κοινά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε:

 • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών - Η υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ δεν είναι μόνο επιβλαβής για την υγεία, αλλά μειώνει επίσης τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την υγεία του σπέρματος. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κοκαΐνης, αλκοόλ, μαριχουάνας και άλλων παρόμοιων φαρμάκων υψηλής ποιότητας μειώνει την παραγωγή σπέρματος.
 • Πείτε όχι στο κάπνισμα - Το κάπνισμα μειώνει σταθερά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του ατόμου και επομένως πρέπει να αποφεύγεται.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων σόγιας - Τα προϊόντα σόγιας περιέχουν γενικά φυτοοιστρογόνα, μια ένωση που μειώνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης. Τέτοια προϊόντα μειώνουν επίσης την κινητικότητα του σπέρματος και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφεύγονται.
 • Αποφύγετε πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα - Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν ενδεχομένως να μειώσουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αρκετών τέτοιων φαρμάκων μπορεί να επαναφέρει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στο φυσιολογικό ή ακόμα υψηλότερο.

Φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο εκσπερμάτωσης μετά από 40

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μπορεί να βελτιωθεί μόνο με την κατανάλωση φαρμάκων για την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων , αλλά στην πραγματικότητα, η κινητικότητα του σπέρματος μπορεί να βελτιωθεί με φυσικούς τρόπους!

Natural Ways to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο εκσπερμάτωσης
Αυτοί οι φυσικοί τρόποι για την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και του όγκου εκσπερμάτωσης περιλαμβάνουν:

 • Σωστός ύπνος και άσκηση - Η τακτική άσκηση και ο ύπνος τουλάχιστον 7-8 ωρών τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο ή αυξημένο αριθμό σπερματοζωαρίων. Μελέτες έχουν επίσης αποκαλύψει ότι η εκτέλεση ενός προγράμματος αερόβιας άσκησης 16 εβδομάδων τουλάχιστον 50 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον όγκο του σπέρματος και την κινητικότητά του.
 • Κατανάλωση βιταμινών και ασβεστίου - Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι τα τρόφιμα με ασβέστιο και βιταμίνη D επηρεάζουν άμεσα την υγεία του σπέρματος. Εκείνοι οι άνθρωποι που καταναλώνουν λιγότερη βιταμίνη D στη διατροφή τους βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων. Επομένως, για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητα του σπέρματος, συνιστάται να λαμβάνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και ασβέστιο.
 • Αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά - Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην απενεργοποίηση και την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών καθώς και άλλων ενώσεων που βλάπτουν πολλά κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι οι βιταμίνες και τα μέταλλα δρουν ως αντιοξειδωτικά μόρια που βοηθούν άμεσα στην παραγωγή σπέρματος.
  Μερικά από τα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην υγιή αριθμό σπερματοζωαρίων περιλαμβάνουν: Συνένζυμο Q10, Γλουταθειόνη, βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), Βιταμίνη Ε, Σελήνιο, Ι-καρνιτίνη.
 • Πρόσληψη ψευδαργύρου και φυλλικού οξέος - Υπάρχουν περιορισμένες μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός συνδυασμού ψευδαργύρου και φυλλικού οξέος βοηθά στην αύξηση της συνολικής υγείας του σπέρματος, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού αριθμού σπερματοζωαρίων και της συγκέντρωσης σπέρματος.
 • Ashwagandha - Με τα χρόνια, Ashwagandha έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό φάρμακο για τη θεραπεία διαφόρων μορφών σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Ashwagandha η οποία είναι επίσης γνωστή ως ινδική ginseng, αν καταναλώνεται για 90 ημέρες τουλάχιστον 675 mg την ημέρα, μπορεί να ενισχύσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την υγεία του - αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από κλινικές μελέτες. Δεδομένου ότι Ashwagandha είναι εύκολα διαθέσιμο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και μπορεί να αγοραστεί σε απευθείας σύνδεση, μπορεί κανείς να το καταναλώνει σε τακτική βάση μέχρι όλα γίνονται κανονικά.
 • Αυξήστε την πρόσληψη υγιούς λίπους - Τα υγιή λίπη ή τα λεγόμενα πολυακόρεστα λίπη που περιλαμβάνουν ωμέγα-6 και ωμέγα-3 είναι ευεργετικά για την ανάπτυξη της μεμβράνης του σπέρματος. Επομένως, για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και να απολαύσετε υγιή εκσπερμάτωση, θα πρέπει να λαμβάνετε τέτοιες ενώσεις σε τακτική βάση.
 • Πρόσληψη φιλικών προς το σπέρμα θρεπτικών ουσιών - Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά και ενώσεις επιτρέπει στο σώμα να αφομοιώσει όλα αυτά σωστά. Θα πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου το σώμα δεν τα απορροφά όλα εύκολα.
  Επομένως, ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης όλων αυτών είναι η κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φιλικά προς το σπέρμα.
  Για παράδειγμα, η κατανάλωση τροφίμων όπως τα εσπεριδοειδή, τα καρύδια, τα περισσότερα οστρακοειδή, τα περισσότερα ψάρια, το σιτάρι ολικής αλέσεως και τα δημητριακά, η μαύρη σοκολάτα, το μπρόκολο, το σκόρδο, οι μπανάνες, το τζίνσενγκ, ο κουρκουμάς, το σπανάκι, τα σπαράγγια, οι ξηροί καρποί που έχουν υποστεί ζύμωση και οι σπόροι μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Συμπέρασμα: Βρείτε προϊόντα που αυξάνουν την εκσπερμάτωση σε ενήλικες άνδρες

Θυμηθείτε, τα φυσικά φάρμακα για τη βελτίωση της εκσπερμάτωσης πρέπει να περιέχουν μόνο εκείνα τα φυσικά στοιχεία που είναι 100% ασφαλή. Εάν επιλέξετε φυσικά φάρμακα, οι εκσπερματώσεις σας θα είναι φανταστικές και δεν θα αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Βρείτε φάρμακα που αυξάνουν την εκσπερμάτιση 


comments powered by Disqus