Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Επιλογές θεραπείας της νόσου του Peyronie

Επιλογές θεραπείας της νόσου του Peyronie. Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Επιλογές θεραπείας της νόσου του Peyronie. Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία; Για τα άτομα που πάσχουν από καμπυλότητα του πέους, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές θεραπείας του Peyronie που μπορεί να είναι χρήσιμες για την κατάσταση.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τη νόσο του Peyronie;

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τη νόσο του Peyronie; Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να επανεξετάσουμε όλες τις επιλογές θεραπείας της νόσου του Peyronie και να βρούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Ακολουθούν μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να συζητήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης , εάν τυχαίνει να υποφέρετε από αυτή την ασθένεια. Περιλαμβάνουν τόσο χειρουργικές διαδικασίες όσο και μη χειρουργική θεραπεία για τη νόσο του Peyronie.

Ας αναθεωρήσουμε τώρα αυτές τις επιλογές θεραπείας λεπτομερώς:

Βιταμίνες

Vitamins for Peyronie's Disease Treatment
Βιταμίνες για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie
Δεν υπάρχει πολλή έρευνα για το πώς οι βιταμίνες μπορούν να σας βοηθήσουν αν υποφέρετε από τη νόσο του Peyronie. Ένας καλός κανόνας είναι να διασφαλίσετε ότι θα τρώτε μια πολύ υγιή δίαιτα. Αυτό θα περιλαμβάνει άφθονα φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, κόκκους ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά τρόφιμα.

Αυτό θα σας δώσει τη διατροφή που χρειάζεστε για να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα και πιθανότατα θα βοηθήσει τη διαταραχή του Peyronie.

Βιταμίνη ε

Υπάρχει μια βιταμίνη που λέγεται ότι είναι αρκετά επιτυχής στη θεραπεία αυτής της κατάστασης και ότι είναι η βιταμίνη ε. Μερικοί ερευνητές δείχνουν ότι εκείνοι που έχουν μια ανεπάρκεια βιταμίνης ε συχνά έχουν νόσο του Peyronie. Δεν υπάρχει καμία οριστική σύνδεση με αυτό, αλλά υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της έλλειψης βιταμίνης ε και εκείνων που πάσχουν από καμπυλότητα του πέους. Σύμφωνα με πολλές έρευνες και μελέτες, αυτή είναι μία από τις καλύτερες βιταμίνες για τη νόσο του Peyronie.
Η βιταμίνη ε είναι γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη του ουλώδους ιστού και έχει ιδιότητες που βοηθούν με μια διαστολή του αίματος έτσι ώστε αυτό κρατά τα αιμοφόρα αγγεία σε καλή υγεία. Η βιταμίνη ε είναι επίσης ένα πολύ αντιφλεγμονώδες.
Δεν έχει διερευνηθεί σε μεγάλο βαθμό ως θεραπεία για τη διαταραχή του Peyronie, αλλά υπήρχε μια έκθεση σε ένα 1993 που δόθηκε στο συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, το οποίο ανέφερε ότι περίπου στο 99% των ατόμων που έλαβαν βιταμίνη ε είχε μια βελτίωση στον πόνο, αλλά περίπου το 70% των περισσότερων από 100 ανδρών που έλαβαν μέρος στη μελέτη δεν είχαν αλλαγές στα συμπτώματα μετά τη χρήση της βιταμίνης ε.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης ήταν αποφασισμένοι να είναι αναξιόπιστα, αλλά εξακολουθεί να λέει ότι η βιταμίνη ε μπορεί να είναι επωφελής για εκείνους που πάσχουν από τη νόσο του Peyronie.

Μελέτες βιταμίνης ε

Μια νέα μελέτη διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 και 70 άνδρες που πάσχουν από τη νόσο του Peyronie τέθηκε σε δύο ομάδες θεραπείας. Εκείνοι στην πρώτη ομάδα δόθηκαν βιταμίνη ε και άλλες ουσίες για να βοηθήσουν στη θεραπεία της διαταραχής του Peyronie. Μια ουσία που δόθηκαν ονομάζεται βεραπαμίλη και αυτό χρησιμοποιείται για να διαλύσει τη συσσώρευση πλάκας.

Τους δόθηκαν επίσης μερικά φάρμακα για τη θεραπεία της φλεγμονά καθώς και του πόνου. Αυτοί στην ομάδα 2 δίνονται τα φάρμακα, αλλά δεν τους δόθηκε καμία βιταμίνη ε. Έλαβαν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα για περίπου έξι μήνες. Πέρασαν από μια αξιολόγηση του πόνου, υπερηχογράφημα του πέους, και ένα IIEF ή διεθνές δείκτη της στυτική λειτουργία μελέτη.
Η μείωση της δημιουργίας πλάκας στην ομάδα ένα ήταν 50,2% και στη 2ο ομάδα, μειώθηκε κατά 35,8%. Στην ομάδα ένα 96,6% των ανδρών είχε μια βελτίωση στην καμπυλότητα του πέους τους, ενώ μόλις το 48,4% των ατόμων στην ομάδα 2 είχε βελτιωμένη καμπυλότητα του πέους. Στην ομάδα 1, το IIEF σκοράρει βελτιώθηκε με μεγάλο περιθώριο. Στην ομάδα 2 υπήρχε μια αύξηση στο μέγεθος της πλάκας.
Οι ερευνητές ανέφεραν μετά από αυτή τη μελέτη ότι η βιταμίνη D μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie και βοήθησε να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου. Οι ερευνητές δείχνουν ότι η χρήση της βιταμίνης ε μαζί με άλλες προσεγγίσεις μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία αυτής της κατάστασης. Υπάρχουν και άλλες θεραπευτικές επιλογές όπως η θεραπεία με ηλεκτροπληξία, οι εξάπσεις πέους, οι αντλίες κενού, η θεραπεία ένεσης και οι επιλογές χειρουργικής επέμβασης που μπορεί να είναι πιο ευεργετικές από την απλή χρήση της βιταμίνης ε.

Οι ασκήσεις θεραπείας του Peyronie

Exercises for Peyronie's Disease Treatment
Ασκήσεις για την θεραπεία της νόσου του Peyronie
Ένα κατάλληλο καθεστώς άσκησης μπορεί να είναι ευεργετικό βοηθώντας όσους υπέφεραν από τη νόσο του Peyronie. Κάθε άσκηση που διεξάγετε θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και μπορεί να σας ωφελήσει στη μείωση του πόνου ή άλλων ζητημάτων με την κατάσταση. Υπάρχουν
διάφορες ασκήσεις θεραπείας που μπορείτε να κάνετε στο πέος που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και άλλα ζητήματα που υποφέρετε από αναφέρονται παρακάτω.
Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν κάνετε αυτές τις ασκήσεις του Peyronie , επειδή δεν γνωρίζετε ποιες μπορεί να είναι ευεργετικές ή αν θα σας βοηθήσουν με την ατομική σας κατάσταση.

Πέος τέντωμα άσκηση νούμερο ένα

Πρέπει να καταλάβεις το πέος σου πίσω από το κεφάλι του πέους. Μετά το τραβάς κατευθείαν από το σώμα σου και κρατάς το τέντωμα για 15 δευτερόλεπτα και μετά το επιστρέφεις σε χαλαρή θέση. Στη συνέχεια, πρέπει να το κάνετε αυτό σε διάφορες κατευθύνσεις, όπως κάτω, επάνω, προς τα αριστερά, και προς τα δεξιά. Θα πρέπει να κρατήσετε κάθε μία από αυτές τις θέσεις για 15 δευτερόλεπτα.

Μόλις αυτές οι ασκήσεις του Peyronie έχουν γίνει θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο πέος σας μέχρι να πάρετε μια στύση. Πρέπει να αρπάξεις το μπάσο του πέους με τον δείκτη και τον αντίχειρα και να σχηματίσουμε έναν κύκλο σαν το σωστό σημάδι. Πρέπει να εφαρμόσετε πίεση και να αρμέξεις το πέος με το χέρι από τη βάση του στους αδένες και στη συνέχεια να το επαναλάβεις 10 φορές.

Πέος τέντωμα άσκηση αριθμός δύο

Θα πρέπει να εφαρμόσετε λιπαντικό έλαιο στο πέος και μασάζ αυτό μέχρι να έχετε μια ημι-στύση. Πρέπει να καταλάβετε το πέος στη βάση με τον δείκτη και τον αντίχειρα για να σχηματίσετε το σωστό σημάδι. Εφαρμόστε λίγο μέτρια πίεση στο πέος με τα δάχτυλα. Σύρετε δύο δάχτυλα κάτω από τον άξονα του πέους και κρατήστε αρκετή πίεση μέχρι το κεφάλι του πέους να διογκώνεται με αίμα.

Όταν πλησιάσεις το κεφάλι θα πρέπει να πάρεις τη βάση με τον δείκτη και τον αντίχειρα του αντίθετου χεριού σου και να γλιστρείς προς τα κάτω προς την περιοχή των γκλανών. Πρέπει να συνεχίσετε την κίνηση χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια σας. Θα πρέπει να κάνετε 100 επαναλήψεις αυτών των ασκήσεων θεραπείας του Peyronie στην αρχή και στη συνέχεια να εργαστούν μέχρι 200 επαναλήψεις. Πρέπει να σταματήσετε την άσκηση αν αισθάνεστε ότι πρέπει να εκσπερματίσετε.

Πέος τέντωμα νούμερο τρία

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας και να αρπάξει το χαλαρό πέος στο κεφάλι και να εφαρμόσει αρκετή πίεση που μπορείτε να το κρατήσετε για να επιτρέψει τη ροή του αίματος. Πρέπει να το τραβήξεις προς τα έξω και να τεντώσει όσο πιο πολύ μπορείς. Πρέπει να κρατήσεις αυτό το τέντωμα για περίπου 3 με 5 λεπτά.

Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει να ξεκουραστείτε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια να επαναλάβετε αυτή την άσκηση θεραπείας του Peyronie. Την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα πρέπει να το τραβήξεις κάτω, πάνω, αριστερά και δεξιά, και μετά να επαναλάβεις όλη τη διαδικασία.

Χειρουργική επέμβαση της νόσου του Peyronie

Surgery for Peyronie's Disease Treatment
Χειρουργική επέμβαση για την θεραπεία της νόσου του Peyronie
Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η τελευταία επιλογή όταν πρόκειται για τη νόσο του Peyronie, αλλά μπορεί να είναι επωφελής σε ορισμένες περιπτώσεις. Εδώ είναι μερικές από τις χειρουργικές επιλογές που εκτελούνται συνήθως για αυτή την ασθένεια.

Τένιτσα

Υπάρχει ένα λεπτό στρώμα ιστού που περιβάλλει ένα τμήμα του πέους που ονομάζεται σηραγγική εταιρία και αναφερόμαστε σε αυτή την περιοχή σαν την αλβουζιαία.
Η περιοχή των σηραγγών είναι σπογγώδης ιστός και αυτή η περιοχή γεμίζει με αίμα όταν το αρσενικό έχει στύση.
Η πλάκα θα σχηματιστεί μέσα στην περιοχή της αλβουζινείας. Ο χειρουργός θα ισιώσει το πέος παίρνοντας τμήματα της αλβουζινίδας και αναδιπλώνοντας αυτό στην αντίθετη πλευρά της καμπυλότητας του πέους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τμήματα θα καταργηθούν. Στη συνέχεια, η περιοχή είναι ραμμένη και αυτό κρατά το πέος ίσιο.

Εμβολιασμός και τομή πλάκας

Εάν η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, τότε αυτή η χειρουργική επέμβαση της νόσου του Peyronie εκτελείται μερικές φορές. Για να γίνει το πέος ευθεία και πάλι ένας χειρουργός θα κοπεί στις καταθέσεις πλάκας και στη συνέχεια θα γεμίσει αυτό το χώρο με ένα μόσχευμα δέρματος. Το μόσχευμα μπορεί να προέρχεται από ένα άλλο ανθρώπινο ον ή ένα ζώο.

Εμφύτευμα

Το εμφύτευμα είναι ουσιαστικά μια πρόθεση πέους. Εάν ένα αρσενικό υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία καθώς και από τη διαταραχή του Peyronie, μπορεί να αποφασίσουν να έχουν εισαχθεί μια πρόθεση πέους ή ένα εμφύτευμα. Αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει την περιοχή των σηραγγωδών σωμάτων και θα θέσει κυλίνδρους εμφυτεύματος σε αυτή την περιοχή που ισιώνει το πέος.
Μια αντλία και μια δεξαμενή υγρού μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στην περιοχή του όσχεου που χρησιμοποιείται για να διογκώσει το εμφύτευμα πέους. Κάθε φορά που ένας άντρας θέλει στύση, απλά ενεργοποιεί την αντλία και αυτό θα επανααπελευθερώσει κάποιο υγρό από την περιοχή του ταμιευτήρα στους κυλίνδρους. Όταν ο άνθρωπος δεν θέλει την στύση πια, το υγρό ρέει πίσω στην περιοχή του ταμιευτήρα.

Επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες της χειρουργικής νόσου του Peyronie

Ο τύπος της χειρουργικής νόσου του Peyronie που γίνεται θα εξαρτηθεί από την ανατομία του ανθρώπου και το είδος της ασθένειας που έχουν. Μπορεί να υπάρξει απώλεια της ευαισθησίας του πέους ή κάποια συντόμευση του πέους μετά την εκτέλεση των διαδικασιών. Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο πέος καθώς και στυτική δυσλειτουργία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ενέσεις πέους

Injections for Peyronie's Disease Treatment
Ενέσεις για την θεραπεία της νόσου του Peyronie
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φάρμακο μπορεί να ενίεται στο πέος που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της καμπυλότητας του πέους. Αυτό το φάρμακο θα ενίεται στην περιοχή της πλάκας. Δύο ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνά είναι η ιντερφερόνη και η βεραπαμίλη. Αυτό βοηθά να σταματήσει η ανάπτυξη του κολλαγόνου στο πέος καθώς αυτή η πρωτεΐνη είναι αυτό που κάνει την πλάκα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κάνει την πλακέτα μικρότερη.
Ωστόσο, υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι δύο θεραπείες ένεσης δεν είναι τόσο ευεργετικές όσο κάποιες άλλες μη χειρουργικές θεραπείες για τη νόσο του Peyronie.
Η FDA ή η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων ενέκρινε ένα ενέσιμο φάρμακο για τη νόσο του Peyronie το Δεκέμβριο 2013 που ονομάζεται xiaflex. Αυτό το φάρμακο απέκτησε έγκριση για τη θεραπεία της ασθένειας του Peyronie. Αυτό το φάρμακο δίνεται σε ένα μάθημα θεραπείας που διαρκεί για τέσσερις κύκλους από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Έχει δείξει κάποια υπόσχεση για τη θεραπεία καμπυλότητας του πέους.

Μια άλλη επιλογή που χρησιμοποιείται μερικές φορές είναι το υαλουρονικό οξύ. Διαπιστώθηκε ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στην περιοχή του πέους. Οι άνδρες που πήγαν σε μια μελέτη το 2016 όπως αναφέρθηκε στο περιοδικό της σεξουαλικής ιατρικής, είπε ότι εκείνοι που έλαβαν αυτή την ένεση οξέος μία φορά την εβδομάδα σε μια περίοδο 10 εβδομάδων είχε μέγεθος πλάκας που μειώθηκε σε περίπου τους μισούς από τους άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη.

Η καμπυλότητα του πέους μειώθηκε επίσης κατά περίπου 10 βαθμούς σε πολλά από τα άτομα. Οι άνδρες ανέφεραν επίσης ότι είχαν βελτιωμένη σεξουαλική ικανοποίηση και καλύτερη στύση.

Συσκευή έλξης πέους

Device for Peyronie's Disease Treatment
Συσκευή για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie
Οι συσκευές έλξης χρησιμοποιούνται πλέον συχνά για τη θεραπεία της καμπυλότητας του πέους. Αυτές οι συσκευές αναφέρονται ως επέκταση πέους, επειδή χρησιμοποιούνται για να τεντώσει το πέος για να αποκτήσει περισσότερο μήκος στο πέος με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η συσκευή έλξης πέους για τη νόσο του Peyronie πρέπει να φορεθεί περίπου 6 έως 9 ώρες κάθε μέρα και μπορεί να βοηθήσει να ισιώσει στο πέος. Η συσκευή θα λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά εάν φοριέται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Μπορεί να είναι κάπως δύσκαμπτο να φορούν, αλλά συχνά θεωρείται ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie.
Συσκευή έλξης πέους για τη νόσο του Peyronie είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι είναι επωφελής για τα περισσότερα άτομα. Πολλές κλινικές δοκιμές έχουν γίνει για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα των συσκευών έλξης για τη θεραπεία καμπυλότητας του πέους.

Περίληψη

Αυτές είναι μερικές από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες επιλογές επεξεργασίας της νόσου του Peyronie. Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τη νόσο του Peyronie; Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν επίσης επιλογές για μη χειρουργική θεραπεία για τη νόσο του Peyronie και κάποια μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από άλλα για το ατομικό σας θέμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συσκευή έλξης πέους έλαβε πολυάριθμες εγκρίσεις στις τελευταίες κλινικές μελέτες και τώρα συνιστάται ως η καλύτερη θεραπεία επιλογή για τη νόσο του Peyronie από τους περισσότερους εμπειρογνώμονες στην υγειονομική περίθαλψη.

Αποκτήστε την καλύτερη συσκευή έλξης πέους 


comments powered by Disqus