Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Νόσος του Peyronie στους άνδρες μετά από 40

Νόσος του Peyronie σε άνδρες μετά 40: συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Νόσος του Peyronie σε άνδρες μετά 40: συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία 

Τι είναι η νόσος του Peyronie;

Η καμπυλότητα του πέους ονομάζεται επίσης νόσος του Peyronie , η οποία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει το πέος και τον αναγκάζει να λυγίσει με ανώμαλο τρόπο. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, θα προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία η οποία είναι όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διατηρήσει ή να επιτύχει μια σωστή στύση. Η αιτία της νόσου του Peyronie πιστεύεται ότι είναι ινώδης ιστός ουλής που αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα του πέους.

Νόσος του Peyronie σε άνδρες μετά 40

Peyronie's Disease in Men After 40
Νόσος του Peyronie σε άνδρες μετά 40
Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες ανεξάρτητα από την ηλικία τους , αλλά σε περίπου έξι από τους 100 άνδρες που είναι μεταξύ των ηλικιών 40 και 70, είναι πιο συνηθισμένο. Είναι πιο σπάνιο σε άνδρες που είναι νεότεροι αλλά μπορεί μερικές φορές να συμβεί σε άνδρες που είναι στα 30 τους. Δεν είναι γνωστό αν οι υποθέσεις είναι πραγματικά υψηλότερες από τους δηλωμένα αριθμούς, επειδή πολλοί άνδρες απλά δεν πηγαίνουν να δουν τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης όταν έχουν αυτή την κατάσταση λόγω ντροπής.
Οι αριθμοί εκείνων που υποφέρουν από τη νόσο του Peyronie πιθανότατα θα αυξηθούν επειδή περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να δουν το γιατρό τους για σεξουαλικά θέματα, τότε το έκαναν στο παρελθόν.

Νόσος του Peyronie vs. κανονική καμπυλότητα

Το πέος τείνει να περιορίσει φυσικά ελαφρά και αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό. Λέγεται "κανονική καμπυλότητα". Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της νόσου του Peyronie και της φυσιολογικής καμπυλότητας;

Εάν η καμπύλη στο πέος είναι αρκετά σοβαρή, προκαλεί πόνο, ή άλλα προβλήματα, τότε θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη της νόσου του Peyronie. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δυσκολία με τη σεξουαλική επαφή ή θα μπορούσε να αναπτύξει στυτική δυσλειτουργία εάν υποφέρουν από αυτή την πάθηση. Είναι
σημαντικό να δείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανώμαλη κάμψη ή πόνο στο πέος, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι αναπτύσσετε αυτή την κατάσταση.

Τα συμπτώματα της νόσου του Peyronie

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της νόσου του Peyronie μπορούν να αναπτυχθούν αργά με την πάροδο του χρόνου. Το πέος μπορεί να λυγίσει ελαφρά στην αρχή και στη συνέχεια να γίνει πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να λυγίζει προς τα κάτω, πλάγια, προς τα πάνω ή σε άλλες κατευθύνσεις, ανάλογα με το πού βρίσκεται η πλάκα μέσα στο πέος. Όταν το πέος είναι όρθιο σε κάποιο σημείο μπορεί να γίνει αρκετά στενό. Η καμπυλότητα μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου ή μπορεί να παραμείνει κυρίως η ίδια. Όλα εξαρτώνται από την έκταση της κατάστασης.

Symptoms of Peyronie's disease
Τα συμπτώματα της νόσου του Peyronie σε άνδρες μετά από 40
Ορισμένα κοινά συμπτώματα της νόσου του Peyronie περιλαμβάνουν στυτική δυσλειτουργία όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει στύση ή να διατηρήσει στύση. Μπορεί επίσης να υπάρχει πλάκα που αναπτύσσεται κάτω από το πέος και αυτό μοιάζει με ουλώδης ιστός. Μπορεί να νιώθεις σαν ένα πεπλακοσμένο εξόγκωμα ή λίγο σκληρό δέρμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι η κατάσταση είναι παρούσα στο πέος. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πόνος απομακρύνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.
Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε συντόμευση του πέους ή του ατόμου που μπορεί να έχει πόνο όταν επιτυγχάνει στύση ή κατά τη διάρκεια του οργασμού τους.

Αιτίες της νόσου του Peyronie

Τι προκαλεί τη νόσο του Peyronie δεν είναι κατανοητή πλήρως. Είπε ότι υπάρχει βλάβη στα μικρά αιμοφόρα αγγεία στο πέος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αθλητικές εκδηλώσεις, σεξουαλική επαφή ή ατύχημα. Κάθε φορά που υπάρχει τραυματισμός στα κύτταρα του πέους, μπορεί να παγιδευτούν μέσα στο πέος και αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη του ουλώδους ιστού. Είναι σαν αυτό που συμβαίνει όταν έχεις ένα σοβαρό κόψιμο ή άλλο τραυματισμό και έχεις μείνει με ουλή στο δέρμα μετά.

Το ίδιο το πέος έχει σωλήνες και στις δύο πλευρές που είναι σαν σφουγγάρι και το αποκαλούμε αυτό το σηραγγώδες σώμα. Αυτοί οι σωλήνες έχουν μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία μέσα και όταν το αρσενικό είναι σεξουαλικά ενθουσιασμένο και γίνονται με αίμα και αυτό προκαλεί στύση. Αυτά τα σηραγγνούλα κάθονται σε ελαστικό ιστό, το οποίο είναι το αλβουζιαία.

Causes of Peyronie's disease
Αιτίες της νόσου του Peyronie σε άνδρες μετά από 40
Όταν το πέος είναι σηκωμένο αυτό είναι τεντωμένο και αν υπάρχει τραυματισμός στο πέος ο ιστός μπορεί να καταστραφεί. Μπορεί να υπάρχει μόνιμος ουλώδης ιστός που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νόσο του Peyronie σε άνδρες μετά από 40.
Ο ιστός δεν μπορεί πλέον να τεντωθεί σωστά και αυτό οδηγεί σε καμπυλότητα ή κάμψη του πέους. Πολλοί άνδρες που έχουν κάποιο είδος τραυματισμού πέους δεν θα αναπτύξουν ποτέ τη νόσο του Peyronie, όπως δεν συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.
Κληρονομική μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην κατάσταση. Αν ένας άντρας στην οικογένεια είχε την πάθηση πριν, τότε κάποιος άλλος μπορεί να αναπτύξει την κατάσταση. Επίσης, τείνει να εμφανίζεται σε ηλικιωμένα άτομα, επειδή όταν κάποιος που είναι μεγαλύτερος λαμβάνει ένα τραυματισμό είναι πιθανότερο να σημαδέψει καθώς το σώμα θεραπεύει. Μερικοί ερευνητές δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένα άτομα που προκαλεί την κατάσταση.

Θεραπεία της νόσου του Peyronie

Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην περίπτωση της νόσου του Peyronie σε άνδρες μετά από 40. Εάν το άτομο είναι ακόμα σε θέση να έχει σεξουαλική επαφή ή ο πόνος τους δεν είναι σοβαρός, μπορεί να τους ζητηθεί να περιμένουν να δουν αν η κατάσταση επιδεινώνεται ή γίνεται καλύτερη.

Ο ασθενής θα κληθεί συνήθως να περιμένει περίπου 12 μήνες πριν συζητηθούν οποιεσδήποτε Επιλογές χειρουργικής επέμβασης , επειδή σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, ο ασθενής μπορεί να λάβει φάρμακα για την αντιμετώπιση ζητημάτων πόνου.

Φάρμακα θεραπείας

Εδώ είναι μια λίστα με τα εγκεκριμένα από το FDA φάρμακα για την θεραπεία της νόσου του Peyronie:

  • Το Ξιάφεξ. Το Xiaflex ή το λοστοδιδιο hystolyticum είναι ένα φάρμακο που θα χορηγηθεί σε ασθενείς εάν έχουν πάνω από 30 ° καμπυλότητα στο πέος τους όταν είναι σηκωμένο.
  • Η ταμοξιφίνη. Η ταμιξιφίνη είναι ένα φάρμακο που μερικές φορές δίνεται καθώς μπορεί να μειώσει την καμπυλότητα, τον πόνο και τα εξογκώματα στο εσωτερικό του πέους για ορισμένους ασθενείς.
  • Το ίδιο. Αυτό είναι ένα ένζυμο που μπορεί να μειώσει το μέγεθος της πλάκας πέους και μερικές φορές Αφαιρέστε αυτή την πλακέτα εντελώς.

Ενέσεις

Για να μειώσετε την καμπυλότητα του πέους, ενέσεις μερικές φορές δίνονται στο πέος. Αυτή η θεραπεία συνήθως θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ο ιστός μέσα στο πέος μπορεί να διασπαθεί έτσι ώστε η καμπυλότητα να μειωθεί.

Έχουν γίνει μόνο μικρές μελέτες σχετικά με το ποσοστό επιτυχίας για ενέσεις πέους. Μερικοί γιατροί υποδεικνύουν ότι η διάτρηση του δέρματος του πέους μπορεί να προκαλέσει βλάβες και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ανάπτυξης πλάκας.

Χειρουργική επέμβαση

Εάν κάποιος που πάσχει από τη νόσο του Peyronie δεν είναι σε θέση να έχει σεξουαλική επαφή τότε ο Ουρολόγος τους μπορεί να συστήσει χειρουργικές επιλογές. Ένα άτομο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από πόνο για αρκετούς μήνες πριν από την εξέταση της χειρουργικής επέμβασης. Η καμπυλότητα του πέους τους πρέπει επίσης να σταματήσει να χειροτερεύει πριν από την επέμβαση θα επιχειρηθεί.

Υπάρχουν 3 μεγάλοι τύποι χειρουργικής νόσου του Peyronie:

1. συντόμευση

Η πλευρά του πέους που δεν έχει καμία πλάκα θα συντομευθεί. Αυτό μπορεί να σταματήσει τη στροφή όταν το άτομο έχει στύση. Αν η καμπυλότητα δεν είναι πολύ σοβαρή και ο άνθρωπος έχει ένα αρκετά μεγάλο πέος, αυτή η διαδικασία μπορεί να λάβει χώρα. Το μήκος του πέους θα συντομευθεί όταν ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση.

2. επιμήκυνση

Σε πολλά μέρη, ο ουλώδης ιστός κόβεται και αυτό του επιτρέπει να τεντώσει και πάλι. Αν τα σεντόνια είναι σε θέση να τεντώσει με κατάλληλο τρόπο, τότε ο άνθρωπος θα έχει ένα ίσιο πέος. Κάποιος ουλώδης ιστός συνήθως απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο ιστός θα εμβολιαστεί στο πέος. Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως για άτομα που έχουν μικρότερο πέος ή ότι η καμπυλότητα τους είναι πιο σοβαρή. Η επιμήκυνση της μίας πλευράς αυξάνει τον κίνδυνο ανικανότητας και είναι πιο επικίνδυνη από τη μέθοδο συντομότητας.

3. εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα μπορούν να εισαχθούν στο πέος. Ορισμένες από αυτές είναι μόνιμες και άλλες διογκωμένες με μια αντλία-δράση που θα βρίσκεται στην περιοχή του όσχεου. Ένα μόνιμο εμφύτευμα δίνει σε ένα ανδρικό πέος που είναι ημι-άκαμπτο, το οποίο είναι αρκετά κατεστραμμένο για να έχουν σεξουαλική επαφή. Εάν χρησιμοποιούν την αντλία ενεργοποιημένο εμφύτευμα, τότε θα επιτύχουν μια καλύτερη στύση. Για να μειώσετε την καμπυλότητα μερικές από τις ουλώδης ιστός μπορεί να αφαιρεθεί πριν από την εισαγωγή του εμφυτεύματος.

Νόσος του Peyronie φυσική θεραπεία

Υπάρχουν κάποιες φυσικές επιλογές όταν πρόκειται για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie. Ορισμένα άτομα χρησιμοποιούν συσκευές κενού ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν θεραπεία συσκευής έλξης πέους για να βοηθήσουν στη μείωση της πλάκας. Η θεραπεία με σοκ κυμάτων χρησιμοποιείται μερικές φορές για να διαλύσει τον ουλώδη ιστό.

Συσκευές έλξης πέους

Οι συσκευές έλξης πέους θεωρούνται μια νέα θεραπευτική επιλογή για τους άνδρες που πάσχουν από τη νόσο του Peyronie. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές έχουν μακρά ιστορία χρήσης σε άλλους τομείς της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένων των οστών, του δέρματος, των σκελετικών μυών, κλπ.
Η συνεχής επέκταση του ιστού του πέους με τη χρήση αυτών των συσκευών οδηγεί στη δημιουργία νέου ιστού κολλαγόνου από κυτταρικό πολλαπλασιασμό και, τελικά, σε ινώδεις μαλακτικές και επεκτάσεις πλάκας.
Αυτή η ιδέα υποστηρίχθηκε από πρόσφατες καλά σχεδιασμένες πειραματικές μελέτες.

Αλλαγές στο σπίτι της νόσου του Peyronie και στον τρόπο ζωής

Τέλος, τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν με θεραπείες στο σπίτι και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Όσοι υποφέρουν από την κατάσταση ενθαρρύνονται να μειώσουν την κατανάλωση οινοπνεύματος, παράνομων ναρκωτικών και να σταματήσουν το κάπνισμα. Ο ασθενής ενθαρρύνεται να φροντίσει τον εαυτό του με μια σωστή δίαιτα και να πάρει αρκετή άσκηση.

Επιπλοκές από τη νόσο του Peyronie

Η κύρια επιπλοκή από αυτή την κατάσταση είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική σεξουαλική επαφή λόγω του πόνου ή θα μπορούσε να αναπτύξει στυτική δυσλειτουργία. Το στρες και το άγχος είναι επίσης δύο από τα άλλα κοινά προβλήματα που συμβαίνουν όταν ένας άνθρωπος έχει αυτή την πάθηση.

Περίληψη

Η νόσος του Peyronie μπορεί να αντιμετωπιστεί και είναι πιο συχνή στους άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών. Μιλήστε στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν πάσχετε από αυτήν την κατάσταση ή θεωρείτε ότι μπορεί να την αναπτύσσετε.

Treatment of Peyronie's disease
Θεραπεία της νόσου του Peyronie σε άνδρες μετά από 40
Η θεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να μπορέσεις να γίνεις μια φυσιολογική ζωή. Θεραπεία συσκευή έλξης πέους θεωρείται ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία της νόσου του Peyronie σε άνδρες μετά 40. Σύμφωνα με μερικές κλινικές μελέτες, η χρήση της συσκευής έλξης πέους αυξάνει σημαντικά τα μήκη του πέους σε τόσο χαλαρό και σηκωμένο καταστάσεις; και προκαλεί σημαντική βελτίωση της καμπυλότητας του πέους στους περισσότερους ασθενείς σε σύγκριση με την αρχική γραμμή.

Μελέτες επιβεβαιώνουν επίσης ότι η συσκευή έλξης πέους είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος θεραπείας της νόσου του Peyronie που μπορεί να παράγει αποτελεσματικό και μόνιμο ίσιωμα του λυγισμένο πέους σε άνδρες μετά από 40 ή νεότερη.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διόρθωση καμπυλότητας πέους 


comments powered by Disqus