Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Γυναικεία Υγεία  /  Θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας

Θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πώς να αυξήσετε τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση;

Θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πώς να αυξήσετε τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση; 

Γυναικεία σεξουαλική υγεία και διαταραχές

Κατά τη διάρκεια δεκαετιών, οι γιατροί δεν ανησυχούσαν για τη σεξουαλική υγεία των γυναικών και τα ζητήματα του αναπαραγωγικού συστήματος , όπως οι γυναικείες διαταραχές σεξουαλικής διέγερσης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων γυναικών που πάσχουν από αυτές τις διαταραχές έχει αυξηθεί.

Ο λόγος πίσω από αυτό δεν περιλαμβάνει αλλαγές στη σεξουαλική υγεία των γυναικών, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γιατροί και οι ειδικοί στη σεξουαλική υγεία γνωρίζουν περισσότερο τη σημασία των γυναικείων σεξουαλικών δυσλειτουργιών.
Οι γυναικείες διαταραχές σεξουαλικής διέγερσης, που συχνά περιγράφονται ως γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία, αναγνωρίζονται πλέον ως σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εκτιμάται ότι περισσότερες από μία στις πέντε γυναίκες πάσχουν από αυτή τη διαταραχή.

Female sexual arousal disorders
Γυναικείες διαταραχές σεξουαλικής διέγερσης
Η διαταραχή χαρακτηρίζεται από αδυναμία να είναι σεξουαλικά ενεργή με οποιονδήποτε σύντροφο, ανεξάρτητα από την ηλικία, και σχετίζεται με μια ποικιλία συμπτωμάτων και αιτιών.

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας είναι η αδυναμία να διεγερθεί σεξουαλικά. Αυτό συχνά οδηγεί σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων όπως η χαμηλή σεξουαλική ορμή, η κολπική ξηρότητα, η γυναικεία στειρότητα, τα ψυχολογικά προβλήματα, η έλλειψη αυτοπεποίθησης κ.λπ.

Χαμηλή σεξουαλική ορμή

Προβλήματα με χαμηλή σεξουαλική ορμή, απώλεια ελαστικότητας και σύσφιξης, κολπική ξηρότητα και μειωμένη σεξουαλική αίσθηση μπορεί να έχουν πολλούς λόγους από την εμμηνόπαυση ή τη γέννηση του παιδιού έως τα φάρμακα για τα ιγμόρεια.

Η χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι μια κοινή παρενέργεια της εμμηνόπαυσης επειδή αυτή τη στιγμή το σώμα βιώνει σοβαρές ορμονικές αλλαγές. Η έλλειψη οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της προ-εμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης έχει ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στη σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας και μείωσε σημαντικά την ικανότητα του σώματος να παράγει λίπανση. Η κολπική ξηρότητα είναι πολύ άβολη. Μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ καθιστώντας το πολύ λιγότερο ευχάριστο.
Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την εμμηνόπαυση και τα άλλα πράγματα, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα που οδηγούν. Τα οφέλη της φυσικής θεραπείας της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν τη θεραπεία όλων των συμπτωμάτων που αναφέρονται παραπάνω, έτσι ώστε να μην υποφέρετε κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά να το απολαύσετε.

Low Sex Drive
Χαμηλή σεξουαλική ορμή
Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να μην αφήσετε κάποια γεγονότα της ζωής (τοκετός, εμμηνόπαυση και τέτοια πράγματα) να επιδεινώσουν τη σεξουαλική σας σχέση. Όπως βλέπετε, η φυσική θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος άμεσης και πλήρους θεραπείας όλων των συμπτωμάτων σας και αυτά τα προϊόντα είναι επίσης ασφαλή και φθηνά.

Αιτίες της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας

Πολλές γυναίκες βιώνουν έλλειψη σεξουαλικής διέγερσης. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό γιατί αν μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει στο σεξουαλικό της αποκορύφωμα, δεν θα μπορεί να έχει καμία ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν είναι χαμηλή σε διέγερση, πιθανότατα θα αισθάνεται πολύ χαμηλή σε σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση επίσης. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αυτή την κατάσταση.

Causes of Female Sexual Dysfunction
Αιτίες της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας
Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος διαταραχής σεξουαλικής διέγερσης, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να ρίξετε μια ματιά στη ζωή σας, τον σύντροφό σας και τη σεξουαλική σας ζωή γενικά. Τι σας έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό που μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη διέγερσης;

Μια αλλαγή στη διάθεσή σας, στον σύντροφό σας ή στην κατάσταση της ζωής σας μπορεί να έχει προκαλέσει αυτήν την αλλαγή. Είναι επίσης σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στη γενική υγεία σας, διότι εάν έχετε μια χρόνια ασθένεια θα μπορούσε επίσης να έχει μια επιρροή.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις σκέψεις σας, τη σεξουαλική σας ζωή και την τρέχουσα κατάσταση του μυαλού σας. Η σχέση που έχετε τώρα με τον σύντροφό σας είναι αρκετά ικανοποιητική για να σας κρατήσει διεγερμένους; Εάν δεν βρίσκετε πλέον ελκυστικό τον σύντροφό σας, δεν τον ελκύετε πια; Αυτό σας κάνει λιγότερο σεξουαλικά διεγερμένους; Ίσως αξίζει να συζητήσετε αυτά τα θέματα με τον σύντροφό σας.
Εναλλακτικά, μπορεί να εμφανίσετε γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία λόγω ενός φαρμάκου που έχετε χρησιμοποιήσει. Αυτό μπορεί επίσης να συμβαίνει εάν είστε βαρύς καπνιστής, εθισμένος στο αλκοόλ, είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι.

Πώς να αυξήσετε τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση;

Το επόμενο ερώτημα είναι να μάθετε πώς να αυξήσετε τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση και να βρείτε μια σωστή θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Αύξηση της γυναικείας διέγερσης: αλλαγές στον τρόπο ζωής

Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε στη γυναικεία διέγερση, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τη σεξουαλική σας ζωή. Κάνατε σεξ πρόσφατα; Είστε σε μια δεσμευμένη σχέση; Περνάτε μια δύσκολη στιγμή; Είναι πιθανό να αισθάνεστε πολύ σεξουαλικά μη ελκυστικοί και ως εκ τούτου να έχετε χάσει την επιθυμία σας για σεξ. Η καλύτερη συμβουλή για εσάς είναι να μιλήσετε για αυτό και να αναζητήσετε βοήθεια εάν αισθάνεστε έτσι.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να ελέγξετε το σώμα σας. Πώς αισθάνεστε στον κόλπο σας, στην κλειτορίδα σας; Αισθάνεστε χαλαροί, παρατηρείτε κάποια ένταση στους μύες του πυελικού εδάφους; Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και τεταμένοι ή εάν αισθάνεστε ότι δεν αισθάνεστε σεξουαλική διέγερση, μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας με διάφορους τρόπους.
Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, ξεκουράζεστε; Εάν βρίσκεστε στη μέση μιας εργασίας ή ενός έργου, πηγαίνετε στο σπίτι νωρίτερα, ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστείτε. Αποφύγετε την καφεΐνη για τις πρώτες 2 ώρες αφού ξυπνήσετε το πρωί. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλός σας είναι στα καλύτερά του. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και κάντε μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να νιώσετε χαλαροί.

Increasing female arousal: lifestyle changes
Αύξηση της γυναικείας διέγερσης: αλλαγές στον τρόπο ζωής
Σε μια κατάσταση όπου αισθάνεστε τεταμένοι και δεν έχετε σεξουαλική διέγερση προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να σκεφτείτε τα καλά πράγματα στη ζωή σας. Χαλαρώστε το μυαλό σας και ξεκουραστείτε για λίγο. Πηγαίνετε για μια βόλτα ή στην παραλία και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες στη φύση. Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο και χώρο στον οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.
Εστιάστε στο γεγονός ότι πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας τώρα και να μην αγχώνεστε για το μέλλον. Εάν αισθάνεστε καλά, θα γίνετε καλύτεροι και η σεξουαλική σας ζωή θα αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα επίσης. Εάν πρέπει να εργαστείτε, κρατήστε μερικές σημειώσεις. Μετά από όλα, θέλετε να εργαστείτε και να ζήσετε μια καλή ζωή. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Αύξηση της γυναικείας διέγερσης: φάρμακα

Εάν είστε γυναίκα που έχει μια χρόνια ασθένεια όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις ή ορισμένα ψυχικά ζητήματα όπως το άγχος ή η κατάθλιψη, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο γυναικείων σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιλήσετε για αυτό με το γιατρό σας και να δείτε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή με τον γενικό ιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε έλλειψη σεξουαλικής διέγερσης.
Υπάρχουν μερικά φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές σεξουαλικής διέγερσης. Η προγεστερόνη είναι ένα από αυτά και επηρεάζει την ανταπόκριση του οργανισμού σε σεξουαλικά ερεθίσματα.
Οι ορμόνες σας όχι μόνο θα διατηρήσουν τη σεξουαλική σας ζωή σε κατάσταση ισορροπίας, αλλά βοηθούν επίσης στη βελτίωση της διάθεσής σας. Εάν παίρνετε ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική σας διέγερση.

Increasing female arousal: medications
Αύξηση της γυναικείας διέγερσης: φάρμακα
Το επόμενο βήμα θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα φάρμακα και να βρείτε μια φυσική θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική διέγερση. Εάν είστε γυναίκα και χρησιμοποιείτε φάρμακα για την εμμηνόπαυση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική διέγερση και επιθυμία.

Θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας

Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι η θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας βοηθά πραγματικά. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Πρώτα απ 'όλα, σας δίνουν την ευκαιρία να νιώσετε αυτό που είχατε κάποτε, καθώς και να οδηγήσετε τη σχέση σας σε ένα νέο επίπεδο, καθώς η σεξουαλική σας εμπειρία θα είναι πιο συναρπαστική από ποτέ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πρώτα, γιατί οι γυναίκες στρέφονται σε αυτούς.

Υπάρχουν πολλές σεξουαλικές διαταραχές, τόσο ψυχολογικές όσο και σωματικές, συμπεριλαμβανομένου του πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή, της χαμηλής γυναικείας λίμπιντο ή των αισθήσεων κατά τη διάρκεια του σεξ, της κολπικής δυσφορίας, συμπεριλαμβανομένων των περίεργων οσμών, των ερεθισμών και της ξηρότητας.

Έχουμε απαριθμήσει μόνο μερικά από τα ζητήματα που αναγκάζουν τις κυρίες να θεραπεύσουν τη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία. Ωστόσο, όλα μπορεί να σας απενεργοποιήσουν εντελώς από την ερωτική δημιουργία εάν δεν αντιμετωπιστούν και να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σας και τη ρομαντική σας σχέση με τον εραστή σας. Τα χάπια μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα προβλήματα και ακόμη περισσότερα.
Ποιες άλλες επιλογές που σχετίζονται με τη βελτίωση της λίμπιντο έχουν οι γυναίκες; Μερικές φορές επιλέγουν χειρουργική επέμβαση , αλλά μπορεί να μην φέρει τη βελτίωση που αναζητά μια γυναίκα, είναι επώδυνη και απαιτεί μεγάλο χρόνο ανάρρωσης. Οι θεραπείες της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας είναι ασφαλείς και οι βελτιώσεις μπορούν να παρατηρηθούν σε χρόνο μηδέν.

Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση έχει γίνει πολύ δημοφιλής επειδή οι γυναίκες θέλουν να αποκαταστήσουν τους κόλπους τους μετά από πολλαπλές γεννήσεις ή άλλους λόγους και να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, είναι πολύ προσεκτικοί επειδή η χειρουργική επέμβαση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η φυσική θεραπεία και δεν παρέχει όλα τα δυνατά οφέλη με τα χάπια.

Καλύτερα γυναικεία χάπια σεξουαλικής ενίσχυσης

Ορισμένα φυτικά χάπια επίσης σφίγγουν και σφίγγουν την κολπική περιοχή έτσι ώστε να αισθάνεται και να φαίνεται πολύ καλύτερα, αλλά επιπλέον αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος που οδηγούν σε αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης και επάγουν τη φυσική ικανότητα του συστήματός σας να δημιουργήσει τη δική του λίπανση. Η φυσική θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά που στοχεύουν στη βελτίωση της κολπικής υγείας.

Female Sexual Enhancement Pills
Γυναικεία χάπια σεξουαλικής ενίσχυσης
Εκτός από τα χάπια, υπάρχουν επίσης κρέμες σεξουαλικής ενίσχυσης που διαθέτουν αντιμυκητιασικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται ως αντιβακτηριακή θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεχάσετε τις κολπικές λοιμώξεις σε περίπτωση που έχετε κάποια. Η δυσάρεστη κολπική μυρωδιά θα εξαφανιστεί επίσης.
Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η φυσική θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας θα πρέπει να απορροφηθεί με όλα τα συναισθηματικά οφέλη που σας παρέχουν επίσης. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνετε το φύλο και την ευημερία σας.

Βρείτε την καλύτερη θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας 


comments powered by Disqus