Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Έλεγχος Βάρους  /  Χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμού

Χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμό

Χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμό 

Τι είναι ο μεταβολισμός;

Ο όρος μεταβολισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις και τις διεργασίες που συμβαίνουν σε κάθε ζωντανός οργανισμός (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) να διατηρήσει τους κύτταρα ζωντανός και επιδόσεις όλες τις διαδικασίες τους (συμπεριλαμβανομένων καλλιέργειας, αναπαραγωγή και απάντηση στο περιβάλλον). Με άλλα λόγια, είναι στενά συνδεδεμένη με την διατροφή και την ικανότητα των κυττάρων να αποκτήσετε θρεπτικά συστατικά.

Καταβολισμό και αναβολισμός

Οι ειδικοί χωρίζουν το μεταβολισμό σε δύο κατηγορίες καταβολισμό και αναβολισμός. Καταβολισμό αναφέρεται στη διαδικασία της καταπολέμησης των μεγάλων μορίων σε μικρότερα σωματίδια και, στις περισσότερες περιπτώσεις, απελευθερώνοντας ενέργεια στη διαδικασία, ενώ αναβολισμός αναφέρεται στο σχηματισμό ή τη σύνθεση των άλλων θρεπτικών συστατικών που απαιτούν τα κύτταρα (συνήθως η ενέργεια που παράγεται από τον καταβολισμό που απαιτείται).

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους

Βάρος ορίζεται από εμπειρογνώμονες ως το αποτέλεσμα της το ποσό ενέργειας που λαμβάνεται από διεργασίες καταβολισμό μείον το ποσό της ενέργειας που καταναλώνεται από το υπόλοιπο των διαδικασιών στο σώμα μας (αναβολισμός). Αυτή η υπόλοιπη ενέργεια αποθηκεύεται σε τη μορφή του λίπους ή υδατανθράκων (γλυκογόνο) κυρίως στο συκώτι και τους μυς, έτσι όταν η υπόλοιπη ενέργεια είναι υπερβολικό το άτομο αναπτύσσει υπέρβαρου.

Ομοίως, ορισμένες υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή ορμονικές διαταραχές μπορεί να μεταβάλει το μεταβολισμό, και το άτομο μπορεί να αναπτύξει υπερβολικό βάρος, ακόμα και όταν αυτός/αυτή τρώει επαρκώς.
Ίσως έχετε ακούσει για "υψηλό" ή "χαμηλό" μεταβολισμό, αλλά τι σημαίνει;

Μεταβολισμό καθορίζεται από ορισμένους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η κληρονομικότητα και βάρος. Καθώς μεγαλώνουμε το μεταβολισμό γίνεται πιο αργή, υπολογίζεται ότι μεταβολισμού μειώνεται 5% μετά από σαράντα, και μειώνεται 5% περισσότερο κάθε δεκαετία μετά ότι (αυτό οφείλεται η απώλεια μάζας μυών).

Όσον αφορά το φύλο, οι άνδρες έχουν περισσότερο μυϊκή μάζα, από τις γυναίκες, τόσο άνδρες καίνε θερμίδες γρηγορότερα. Ομοίως, αν οι γονείς ή τους παππούδες μας έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα, θα τείνουν να έχουν περισσότερες άπαχο μάζα πάρα πολύ.

Τέλος, όσον αφορά το βάρος, εκείνους τους ανθρώπους, που έχουν μεγάλο ανάστημα και πιο άπαχο μάζα, καίει περισσότερο λίπος από ό, τι λεπτότερο ανθρώπων. Αυτό είναι λογικό, δαπανούν περισσότερη ενέργεια για να κινούνται.

Ποσοστό βασικών μεταβολισμού

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθορίζουν την "Βασικό μεταβολισμό ποσοστό" (BMR), δηλαδή, την ελάχιστη ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται το σώμα για να καεί το να επιτελούν τις ζωτικής σημασίας λειτουργίες. Το ποσοστό αυτό βασικό μεταβολισμό θα ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου, αυτό σημαίνει, του/της του ημερήσιου ύψους των δραστηριότητα. Εν κατακλείδι, μια υψηλή ή αργούς μεταβολισμό σημαίνει στην πραγματικότητα μια υψηλή ή χαμηλή BMR.

Χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμό

Δυστυχώς, η απώλεια βάρους είναι περίπλοκη, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Είναι αλήθεια ότι μερικοί παράγοντες δεν μπορούν να τροποποιηθούν όπως η ηλικία, το φύλο και κληρονομικότητα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλον όπως η άσκηση, λήψη μέσω της τροφής, ύπνου, μεταξύ άλλων, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό.

Όπως έχουμε δει, είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να χάσουν βάρος γρηγορότερα από τους άλλους, αλλά η απόλυτη αλήθεια είναι ότι ένα πρόσωπο θα χάσετε βάρος, αν αυτός/αυτή είναι σε θέση να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι αυτός/αυτή που καταναλώνει. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των διάφορων μεθόδων, τρώγοντας λιγότερες θερμίδες, αύξηση του επιπέδου της δραστηριότητας, ή και τα δύο.

Επιπλέον, ορισμένα τρόφιμα και τα χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμό μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει το μεταβολισμό πάρα πολύ. Για παράδειγμα, πράσινο τσάι και καφές είναι μεγάλη λίπος καυστήρες , όταν είναι κατάποση το πρωί και περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλες συνιστώμενες τροφές είναι ασπράδια αυγών, άπαχο κρέας, πιπεριές τσίλι, δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, και ακόμα και το πόσιμο νερό.

Μερικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι χαμηλά επίπεδα βιταμίνης d συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους, έτσι ώστε οι εμπειρογνώμονες συστήνουν συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων με βιταμίνη D ή τα συμπληρώματα για τη διατροφή.

Λαμβάνοντας το μεταβολισμό βάρος απώλεια χάπια και τρώει τακτικά είναι επίσης συνιστάται, κατά προτίμηση μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και το BMR. Μάθετε περισσότερα για τα χάπια απώλειας βάρους μεταβολισμό 


comments powered by Disqus