Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Έλεγχος Βάρους

Έλεγχος βάρους

Έλεγχος βάρους Ο έλεγχος του βάρους σας είναι μια πράξη εξισορρόπησης και οι θερμίδες αποτελούν μέρος αυτής της εξίσωσης. Οι δίαιτες της μόδας μπορεί να σας υποσχεθούν ότι η καταμέτρηση υδατανθράκων ή η κατανάλωση ενός βουνού γκρέιπφρουτ θα κάνει τα κιλά να πέσουν. Αλλά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι οι θερμίδες που μετράνε. Η απώλεια βάρους καταλήγει στην καύση περισσότερων θερμίδων που παίρνετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μειώνοντας τις επιπλέον θερμίδες από τα τρόφιμα και τα ποτά και αυξάνοντας τις θερμίδες που καίγονται μέσω της σωματικής δραστηριότητας.

Μόλις κατανοήσετε αυτή την εξίσωση, είστε έτοιμοι να θέσετε τους στόχους απώλειας βάρους σας και να κάνετε ένα σχέδιο για την επίτευξή τους. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Συζητήστε με το γιατρό, την οικογένεια και τους φίλους σας για υποστήριξη. Επίσης, σχεδιάστε έξυπνα: Προβλέψτε πώς θα χειριστείτε καταστάσεις που προκαλούν την αποφασιστικότητά σας και τις αναπόφευκτες μικρές αποτυχίες.

Εάν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του βάρους σας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους ή φάρμακα για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσετε διεξοδικά τα πιθανά οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους. 

Έλεγχος Βάρους
comments powered by Disqus