Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Κρίση μέσης ηλικίας και ανδρόπαυση

Κρίση μέσης ηλικίας και ανδρόπαυση. Πώς να θεραπεύσετε την ανδρόπαυση φυσικά;

Κρίση μέσης ηλικίας και ανδρόπαυση. Πώς να θεραπεύσετε την ανδρόπαυση φυσικά; 

Υγεία των ηλικιωμένων ανδρών

Όταν οι άνδρες βλέπουν αυτή την ενέργεια της νεότητας και της ανδρικής δύναμης να υποχωρούν καθώς φτάνουν τα 40, βιώνουν ανάμεικτα συναισθήματα. Όσον αφορά τους φυσικούς παράγοντες, έχουν τριχόπτωση, αϋπνία, προβλήματα μνήμης κ.λπ. Τέτοια πράγματα επιδεινώνουν τα πράγματα και επιδεινώνουν την κατάσταση.

Χάνουν το κίνητρό τους, αισθάνονται εκνευρισμένοι και κουράζονται πολύ σύντομα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να υποστούν υπεριδρωσία και έξαψη του προσώπου, προβλήματα με το βάρος, τους μυς και τους πόνους. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα άλλο δυσάρεστο σύμπτωμα. Το αποτέλεσμα είναι η κατάθλιψη.

Κρίση μέσης ηλικίας

Σχεδόν κάθε άνδρας στην κρίση μέσης ηλικίας του θα βιώσει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο βαθμός των προαναφερθέντων προβλημάτων μπορεί να ποικίλει, αλλά συχνά είναι αρκετά καταστροφικός. Αυτή η κρίση στη μέση της ζωής επηρεάζει τους άνδρες και την ποιότητα ζωής τους που μειώνεται καθώς το σώμα γερνάει.

Midlife Crisis
Κρίση μέσης ηλικίας
Εκτός, μπορεί να φέρει σε οστεοπόρωση και καρδιακά προβλήματα. Αυτό εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν θέλετε να κάνετε την κατάσταση ευκολότερη και να εξαλείψετε τα συμπτώματα της γήρανσης. Το άτομο πρέπει να ακολουθήσει τη στρατηγική που ενώνει διαφορετικές πτυχές όπως η διατροφή, ο έλεγχος του στρες, η μείωση του καπνού και η πρόσληψη αλκοόλ.

Σεξουαλική υγεία της γήρανσης των ανδρών

Η ανδρική σεξουαλική υγεία αλλάζει επίσης καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει. Η σεξουαλική υγεία εξαρτάται από την ορμόνη φύλου που ονομάζεται τεστοστερόνη. Η ανδρόπαυση, ή γενικά γνωστή ως ανδρική εμμηνόπαυση, είναι μια ορμονική κατάσταση που συμβαίνει στους άνδρες μετά από μια ορισμένη ηλικία. Υπάρχουν φυσικές αιτίες για αυτή την κατάσταση και συμβαίνει όταν το επίπεδο τεστοστερόνης μειώνεται σιγά-σιγά. Αυτή η διαδικασία ξεκινά περίπου στα 30 και στη συνέχεια υπάρχει μείωση 10% κάθε δεκαετία.

Επειδή η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στη διατήρηση της σεξουαλικής λίμπιντο, τη δημιουργία σπέρματος, τις τρίχες των γεννητικών οργάνων και του σώματος, τη μυϊκή μάζα και τον οστικό ιστό, οι επιπτώσεις της ανδρόπαυσης εμφανίζονται σταδιακά καθώς ένα άτομο μεγαλώνει.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ανδρόπαυση είναι μια κατάσταση που μοιάζει με εμμηνόπαυση στους ηλικιωμένους άνδρες. Αλλά τι ακριβώς είναι η ανδρόπαυση, πώς διαφέρει από τη γυναικεία εμμηνόπαυση και πώς να θεραπεύσει φυσικά την ανδρόπαυση; Ας ανακαλύψουμε.

Τι είναι η Ανδρόπαυση;

Οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στους άνδρες οδηγούν σε χαμηλή παραγωγή τεστοστερόνης και αλλαγές στη σεξουαλική υγεία, που χαρακτηρίζονται από έλλειψη λίμπιντο και μειωμένη σεξουαλική λειτουργία. Δεδομένου ότι υπάρχει χαμηλή τεστοστερόνη για να τροφοδοτήσει την ανδρική λίμπιντο, επηρεάζει την ανδρική σεξουαλική απόδοση, τον αριθμό και τη συγκέντρωση του σπέρματος, τη σωματική ενέργεια και τη δύναμη.

Η αλλαγή στις ορμόνες μπορεί επίσης να επηρεάσει τη συναισθηματική υγεία. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται ανδρόπαυση.
Andropause
Ανδρόπαυση και ορμόνες
Συμβαίνει σε μια σταδιακή χρονική φάση στη μέση ηλικία, με τα ορμονικά επίπεδα να μειώνονται σημαντικά καθώς οι άνδρες συνεχίζουν να γερνούν. Είναι διαφορετική από την εμμηνόπαυση στις γυναίκες με τον τρόπο εμφάνισής της.

Οι ορμονικές αλλαγές που οφείλονται στη διακοπή της ωορρηξίας στις γυναίκες σηματοδοτούν την έναρξη της εμμηνόπαυσης, η οποία συμβαίνει γρήγορα μετά από μια ηλικία. Ωστόσο, στους άνδρες, τα επίπεδα τεστοστερόνης συνεχίζουν να πέφτουν με την πάροδο των ετών πολύ σταδιακά.

Πότε μπαίνει η Ανδρόπαυση;

Συνήθως, τα αρσενικά μετά την ηλικία των 50 ετών υποφέρουν από πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης. Μερικοί άνδρες βιώνουν την πτώση αρκετά νωρίς λόγω ανθυγιεινού τρόπου ζωής, ασθενειών ή φαρμάκων. Τα αρσενικά έχουν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στην εφηβεία και τη νεολαία τους. Μετά την ηλικία των 30 ετών, τα επίπεδα μειώνονται κατά ένα τοις εκατό κάθε χρόνο.

Είναι η Ανδρόπαυση το ίδιο με την κρίση μέσης ηλικίας;

Οι όροι «ανδρόπαυση» και «κρίση μέσης ηλικίας» χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρονται σε διαφορετικές εμπειρίες που μπορεί να συναντήσουν οι άνδρες καθώς περιηγούνται στα 40 τους και πέρα.

Η ανδρόπαυση χαρακτηρίζεται από σταδιακή μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, συνήθως ξεκινώντας από τη δεκαετία του '40 ή του '50 ενός άνδρα. Αυτή η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα συμπτώματα όπως κόπωση, μειωμένη λίμπιντο, στυτική δυσλειτουργία, εναλλαγές της διάθεσης και αλλαγές στη σύνθεση του σώματος.

Από την άλλη, η κρίση μέσης ηλικίας είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από συναισθήματα δυσαρέσκειας, άγχους και μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης να κάνει κανείς σημαντικές αλλαγές στη ζωή του, που συχνά προκαλούνται από την επίτευξη της μέσης ηλικίας. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης μέσης ηλικίας, τα άτομα μπορεί να αμφισβητήσουν τα επιτεύγματά τους, τις σχέσεις τους και τον γενικό σκοπό της ζωής τους.

Ενώ τόσο η ανδρική εμμηνόπαυση όσο και η κρίση μέσης ηλικίας μπορεί να συμβούν κατά τη μέση ηλικία και μοιράζονται κάποια αλληλεπικαλυπτόμενα συμπτώματα, όπως εναλλαγές της διάθεσης και αλλαγές στη λίμπιντο, είναι ξεχωριστές εμπειρίες. Η ανδρική εμμηνόπαυση περιλαμβάνει κυρίως φυσιολογικές αλλαγές που σχετίζονται με ορμονικές διακυμάνσεις, ενώ η κρίση μέσης ηλικίας αφορά περισσότερο ψυχολογική και συναισθηματική αναταραχή.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο και να καταλάβουμε ότι δεν θα τις βιώσουν όλοι οι άνδρες με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί άνδρες μπορεί να υποβληθούν ταυτόχρονα σε ανδρική εμμηνόπαυση και κρίση μέσης ηλικίας, ενώ άλλοι μπορεί να βιώσουν μόνο ένα ή κανένα από τα δύο.

Ανδρόπαυση συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ανδρόπαυσης μπορεί να εμφανιστούν όταν οι άνδρες φτάσουν στα τέλη της δεκαετίας του '40 ή στις αρχές της δεκαετίας του '50. Μερικά από αυτά τα κοινά συμπτώματα είναι:

 • Απώλεια σεξουαλικής ορμής
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων
 • Χαμηλός όγκος σπέρματος
 • Έλλειψη ενέργειας
 • Χαμηλή μυϊκή μάζα
 • Εναλλαγές
 • Κατάθλιψη
 • Αϋπνία
 • Κούραση
 • Αυξημένο λίπος στην κοιλιά
 • Δυσκολία συγκέντρωσης
 • Μείωση της οστικής πυκνότητας
 • Ανάπτυξη ανδρικών μαστών
 • Τριχόπτωση
 • Εξάψεις
 • Μείωση του μεγέθους των όρχεων

Προκλήσεις και συνέπειες της Ανδρόπαυσης

Μπαίνοντας στη φάση της ανδρόπαυσης, οι άνδρες αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική τους ευεξία. Αυτές οι προκλήσεις, αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες σε διάφορες πτυχές της ζωής τους.

Μία από τις κύριες προκλήσεις της ανδρόπαυσης είναι η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη παίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, οστική πυκνότητα, και τα συνολικά επίπεδα ενέργειας. Καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται, οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν κόπωση, απώλεια μυϊκής μάζας, αυξημένο σωματικό λίπος και μειωμένη σωματική αντοχή. Αυτές οι αλλαγές μπορούν όχι μόνο να επηρεάσουν την ικανότητα ενός άνδρα να συμμετέχει σε σωματικές δραστηριότητες, αλλά και να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.

Επιπλέον, η ανδρόπαυση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική υγεία. Τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη λίμπιντο και δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης στύσεων. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιβαρύνουν τις στενές σχέσεις και να προκαλέσουν συναισθήματα απογοήτευσης, αμηχανίας και ανεπάρκειας.

Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, η ανδρόπαυση μπορεί επίσης να έχει βαθύ αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία. Οι ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ανδρόπαυσης μπορούν να συμβάλουν σε εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, άγχος και κατάθλιψη. Οι άνδρες μπορεί να βρεθούν να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές, οδηγώντας σε συναισθήματα σύγχυσης, απομόνωσης και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Οι συνέπειες της ανεπεξέργαστης ανδρόπαυσης μπορούν να επεκταθούν πέρα από την ατομική υγεία για να επηρεάσουν τις σχέσεις και τη συνολική ποιότητα ζωής. Οι στενές σχέσεις μπορεί να υποφέρουν λόγω σεξουαλικών δυσκολιών και συναισθηματικής έντασης, οδηγώντας σε διακοπές επικοινωνίας και μειωμένη οικειότητα.
Είναι ζωτικής σημασίας για τους άνδρες που βιώνουν ανδρόπαυση να αναγνωρίσουν αυτές τις προκλήσεις και να αναζητήσουν υποστήριξη από επαγγελματίες υγείας, αγαπημένα πρόσωπα και ομάδες υποστήριξης. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η διερεύνηση θεραπευτικών επιλογών μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της ανδρόπαυσης και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής. Λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τη διαχείριση της ανδρόπαυσης, οι άνδρες μπορούν να πλοηγηθούν σε αυτή τη φάση με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ευημερία.

Ανδρόπαυση και στυτική δυσλειτουργία

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ανδρόπαυσης είναι η στυτική δυσλειτουργία. Αυτό μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των ανδρών και ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι άνδρες θέλουν να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν την ανδρόπαυση φυσικά. Κατά τη διάρκεια της ανδρόπαυσης, όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν πολύ γρήγορα ή έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ από τα μέγιστα επίπεδά τους, η σεξουαλική υγεία στους άνδρες αρχίζει να υποφέρει. Αρχίζετε επίσης να αντιμετωπίζετε άλλα συμπτώματα που συζητήθηκαν παραπάνω.

Η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες είναι πολύ συχνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του '40 και του '50 λόγω της σημαντικής πτώσης των επιπέδων τεστοστερόνης. Η έλλειψη της κύριας ορμόνης φύλου στο ανδρικό σώμα επηρεάζει δυσμενώς τη σεξουαλική ορμή. Οι άνδρες αρχίζουν να βιώνουν απώλεια λίμπιντο και επίσης αποτυγχάνουν να εκτελέσουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Andropause
Ανδρόπαυση και ανικανότητα
Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης επηρεάζουν επίσης τη λειτουργία του σεξουαλικού οργάνου, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στύσης κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Τα αρσενικά αποτυγχάνουν να επιτύχουν και να διατηρήσουν στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, οδηγώντας σε μηδενική ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Η χαμηλή τεστοστερόνη και η στυτική δυσλειτουργία συνδέονται επίσης με χαμηλή παραγωγή σπέρματος και μείωση της συγκέντρωσης σπέρματος.

Συνολικά, η επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα, στύση και σεξουαλική απόδοση παρεμποδίζουν σημαντικά με την έναρξη της ανδρόπαυσης και την πτώση των ορμονικών επιπέδων.

Πώς να αποτρέψει την ανδρόπαυση?

Το κύριο ερώτημα που έχουν όλα τα αρσενικά στο μυαλό τους είναι "πώς να αποτρέψουμε την ανδρόπαυση;".

Εδώ είναι μερικές φυσικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσετε στη ζωή σας για να αποτρέψετε το σύνολο της ανδρόπαυσης και να συνεχίσετε να ενισχύετε τα ορμονικά σας επίπεδα για να αποτρέψετε τη στυτική δυσλειτουργία, την τριχόπτωση, την έλλειψη σωματικής δύναμης και άλλα σημαντικά συμπτώματα:

 • Αλλαγές στον τρόπο ζωής
 • Υγιεινή διατροφή
 • Ασκησεισ

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Οι παράγοντες του τρόπου ζωής είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι για την πρώιμη ή γρήγορη ανδρόπαυση. Πολλά από τα συμπτώματα της ανδρόπαυσης συμβαίνουν λόγω προβλημάτων του τρόπου ζωής όπως ο εθισμός στο αλκοόλ, το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη, η έλλειψη ύπνου και η κακή διατροφή.

Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας βελτιώνοντας τη διατροφή σας και μειώνοντας το κάπνισμα τσιγάρων και την κατανάλωση αλκοόλ. Η μεγαλύτερη αιτία είναι το στρες και το άγχος που οδηγεί σε σημαντική αλλαγή στα ορμονικά επίπεδα. Τα θέματα σχέσεων, οι οικονομικές ανησυχίες, η κρίση μέσης ηλικίας και άλλα προβλήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανδρόπαυση. Προσπαθήστε να εξαλείψετε αυτές τις αιτίες για να ζήσετε μια χαλαρή ζωή χωρίς άγχος.

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της ανδρόπαυσης. Οι άνδρες χρειάζονται πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα για να διατηρήσουν τη μυϊκή μάζα και να βοηθήσουν στην παραγωγή τεστοστερόνης. Ο ψευδάργυρος, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη D, είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τεστοστερόνης. Συμπεριλάβετε άπαχη ζωική πρωτεΐνη, θαλασσινά, τόνο, σαρδέλες, στρείδια, ξηρούς καρπούς, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην κανονική διατροφή σας.

Ασκησεισ

Για να αποφύγετε την ανδρόπαυση, πρέπει να παραμείνετε σε φόρμα και να ασκείστε τακτικά. Η άσκηση διατηρεί την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο και εξαλείφει άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν την ανδρόπαυση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας τη λειτουργία των αναπαραγωγικών σας οργάνων. Οι ασκήσεις είναι επίσης απαραίτητες για τη σωστή ορμονική παραγωγή στο σώμα, ειδικά βοηθώντας το σώμα στην παραγωγή περισσότερης τεστοστερόνης.

Οι άνδρες πρέπει να συμμετέχουν σε τουλάχιστον τριάντα λεπτά τακτικής άσκησης καθημερινά για την προώθηση της παραγωγής τεστοστερόνης στο σώμα. Ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα ή ασκήστε καρδιαγγειακές ασκήσεις κάθε μέρα για να διατηρήσετε τη φόρμα σας και να διατηρήσετε την αρρενωπότητά σας.

Επιλογές θεραπείας Andropause

Andropause
Επιλογές θεραπείας Andropause
Αν και δεν θα βρείτε μια θεραπεία για την κρίση της μέσης ηλικίας σας, μπορείτε να κάνετε την ποιότητα της ζωής σας καλύτερη μέσω ορισμένων επιλογών θεραπείας ανδρόπαυσης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν στη μάχη σας με τις συνέπειες της ανδρόπαυσης. Οι πιο δημοφιλείς ενισχυτές στύσης παράγονται με τη μορφή των λεγόμενων χαπιών στύσης.

Αυτά τα χάπια δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από συμπληρώματα διατροφής για θεραπεία ανδρόπαυσης. Μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές στη σεξουαλική σας ζωή, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας γενικά. Μην πιστεύετε εκείνους που λένε ότι τέτοια χάπια δεν αξίζουν τα χρήματα που δαπανώνται.

Είναι απαραίτητο γιατί το σεξ είναι μια κινητήρια δύναμη που επηρεάζει τη ζωή μας και τη σχέση μας. Το σεξ είναι στενά συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και δεν μπορούμε να το πάρουμε ξεχωριστά. Οι γυναίκες προτιμούν εκείνους τους άνδρες που είναι δυνατοί και καλοί στο κρεβάτι. Θέλουν οι άνδρες τους να έχουν σεξουαλικό σθένος. Και φυσικά, δεν είναι πρόθυμοι να περάσουν τη ζωή τους με εκείνους τους άνδρες που υποφέρουν από ανδρόπαυση και τις συνέπειές της.

Συμπληρώματα Διατροφής Για Ανδρόπαυση

Το κλειδί για την άριστη υγεία στους άνδρες και τη διατήρηση της αρρενωπότητας είναι η σωστή διατροφή. Οι άνδρες απαιτούν περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες και πρέπει να τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι άπαχες πρωτεΐνες και οι φυτικές πρωτεΐνες είναι σημαντικές για να διατηρήσουν ανέπαφη τη δύναμή τους και την αναπαραγωγική τους υγεία.

Ωστόσο, τα τρόφιμα συχνά δεν επαρκούν για να σας παρέχουν την απαιτούμενη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. Όταν αποτυγχάνετε να προσλάβετε την απαραίτητη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων μέσω της τροφής, η αναπαραγωγική υγεία μπορεί να υποφέρει.
Andropause
Φυσικά συμπληρώματα για θεραπεία ανδρόπαυσης

Φυσική θεραπεία για την ανδρόπαυση

Χρειάζεστε φυσική θεραπεία για την ανδρόπαυση. Αυτά είναι συνήθως συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες, βότανα ή μέταλλα για να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας υγεία κατά τη διάρκεια τέτοιων περιόδων. Αυτά τα συμπληρώματα είναι οι καλύτερες επιλογές θεραπείας ανδρόπαυσης , καθώς αναπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από το σώμα. Βοηθούν στη φυσική παραγωγή της ανδρικής ορμόνης που ονομάζεται τεστοστερόνη.

Εδώ είναι μερικά από τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά στα συμπληρώματα τεστοστερόνης-τόνωση για τη θεραπεία προβλημάτων χαμηλής τεστοστερόνης, βελτίωση της σεξουαλικής υγείας, και τη θεραπεία της ανδρόπαυσης φυσικά:

 • D-ασπαρτικό οξύ
 • Δεϋδροεπιανδροστερόνη
 • Ψευδάργυρος
 • Φυτικά συμπληρώματα

D-ασπαρτικό οξύ

Τεστοστερόνη τόνωση συμπληρώματα μπορεί να περιέχει αυτό το απαραίτητο φυσικό αμινοξύ που ονομάζεται D-ασπαρτικό οξύ. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το αμινοξύ έχει τις ιδιότητες να αυξήσει την ωχρινοτρόπο ορμόνη στους άνδρες, κάνοντας τα κύτταρα Leydig στο αρσενικό αναπαραγωγικό όργανο να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη. Βελτιώνει επίσης την παραγωγή σπέρματος και την υγεία.

DHEA

DHEA ή δεϋδροεπιανδροστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια και διατηρεί τα βέλτιστα επίπεδα τεστοστερόνης. Τα συμπληρώματα που περιέχουν DHEA δρουν σαν ένα αναβολικό στεροειδές, βοηθώντας στη διαχείριση των απαιτούμενων επιπέδων τεστοστερόνης. Όταν οι άνθρωποι γερνούν και η ανδρόπαυση αρχίζει να μπαίνει, Τα συμπληρώματα DHEA μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των επιπέδων ανδρικών ορμονών.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για την ανδρική αναπαραγωγική υγεία. Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τα συμπληρώματα ψευδαργύρου. Βοηθά στη θεραπεία της στειρότητας και ενισχύει την ανδρική αναπαραγωγική υγεία. Η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της ανδρόπαυσης για τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας.

Φυτικά συμπληρώματα

Εκτός από τα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, υπάρχουν και άλλα φυτικά συμπληρώματα για θεραπεία ανδρόπαυσης διαθέσιμα στην αγορά. Βότανα όπως ashwagandha, τριγωνέλλα, ginseng, και Yohimbe κάνει θαύματα σε άτομα με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτά τα βότανα βελτιώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης, βοηθώντας έτσι στην παραγωγή σπέρματος, τον αριθμό, την υγεία του σπέρματος, την κινητικότητα και τη λίμπιντο.

Πώς να θεραπεύσετε την ανδρόπαυση φυσικά; Συμπέρασμα.

Η ανδρόπαυση είναι κοινή και μπορεί να συμβεί στον καθένα ως φυσικό φαινόμενο. Ωστόσο, μπορεί να ελεγχθεί εάν αναζητήσετε φυσικές επιλογές θεραπείας ανδρόπαυσης την κατάλληλη στιγμή.

Andropause
Η ανδρόπαυση μπορεί να αντιμετωπιστεί!
Ενώ η σωστή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να περιορίσουν την εμφάνιση της ανδρόπαυσης, παρέχοντας στο σώμα σας τα σωστά συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών βοηθούν στην ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής υγείας. Αυτοί οι φυσικοί τρόποι βοηθούν στη φυσική παραγωγή βέλτιστων ποσοτήτων ανδρικής σεξουαλικής ορμόνης για να διατηρήσετε τον ανδρισμό και τη γονιμότητά σας για χρόνια.

Αν και όλοι οι άνδρες θέλουν να είναι σεξουαλικά ισχυροί, πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να αγοράσουν προϊόντα θεραπείας ανδρόπαυσης, καθώς δεν αισθάνονται άνετα να το κάνουν ή το θεωρούν προσβλητικό για το εγώ και τον ανδρισμό τους. Ευτυχώς, σήμερα πολλοί άνδρες καταφέρνουν να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν την ανδρόπαυση φυσικά και να αποδεχτούν ότι μπορεί να χρειαστούν κάποια βοήθεια και να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Οφέλη των φυσικών προϊόντων επεξεργασίας ανδρόπαυσης

Τα φυσικά προϊόντα επεξεργασίας ανδρόπαυσης βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης από διαφορετικά σημεία.

 • Πρώτα απ 'όλα, βοηθούν να ξεπεραστεί η ανδρόπαυση.
 • Δεύτερον, βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Χρησιμοποιώντας το οι άνδρες έχουν καλύτερη στύση και η περίμετρος και το μήκος βελτιώνονται επίσης.
 • Τρίτον: Πολύ σημαντικό είναι να βελτιωθεί και η γενική υγεία ενός άνδρα.
 • Τέταρτον: η ροή του αίματος βελτιώνεται, γεγονός που οδηγεί στη βελτίωση της κυκλοφορίας στην περιοχή της πυέλου.
 • Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι ότι τα προϊόντα ενίσχυσης της ανδρικής λίμπιντο κάνουν θαύματα με μια σχέση, επειδή το σεξ είναι η βάση της.
Είναι αρκετά σαφές γιατί όλο και περισσότεροι άνδρες αρχίζουν να εμπιστεύονται τα φυσικά χάπια θεραπείας ανδρόπαυσης και συχνά τα χρησιμοποιούν.
comments powered by Disqus