Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Γυναικεία Υγεία  /  Γυναικεία λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση και χαμηλή γυναικεία λίμπιντο. Πώς να ενισχύσει τη λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση και χαμηλή γυναικεία λίμπιντο. Πώς να ενισχύσει τη λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση; 

Εμμηνόπαυση και Χαμηλή Γυναικεία Λίμπιντο

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα γίνονται πιο κοινά μεταξύ των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών, επειδή αυτή η κατάσταση μειώνει τη λίμπιντο. Μπορεί περαιτέρω να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων, ενώ κάνει το σεξ πιο επώδυνο κατά τη μείωση της σεξουαλικής διέγερσης. Υπάρχουν πολλές πτυχές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση και χαμηλή γυναικεία λίμπιντο.

Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι μια κατάσταση όπου το γυναικείο σώμα σταματά να παίρνει περιόδους μόνιμα, αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να επηρεάσει αρκετές άλλες σωματικές λειτουργίες. Η εμμηνόπαυση οδηγεί σε αρκετές συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που αφήνουν σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή και τη γενική ευημερία των γυναικών.

Μετά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την εγκυμοσύνη, τις επώδυνες περιόδους και τις κράμπες. Παρατηρείται ότι πολλές γυναίκες δεν βρίσκουν κανένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης στο σώμα τους. Ωστόσο, για πολλούς άλλους, είναι κοινό να βιώνουν κατάθλιψη, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ευερεθιστότητα, διάθεση, προβλήματα ύπνου και εξάψεις.
Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί μεταξύ της ηλικίας των 45 έως 55 ετών και μπορεί να διαρκέσει για την εκτιμώμενη διάρκεια των 7 έως 14 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, η παραγωγή προγεστερόνης και οιστρογόνων ποικίλλει σημαντικά στις ωοθήκες. Εκτός από αυτό, τα οστά αρχίζουν να γίνονται λιγότερο πυκνά με ενισχυμένη ευπάθεια στα κατάγματα.

Menopause
Εμμηνόπαυση
Η εμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει με υστερεκτομή ή μπορεί να συμβεί λόγω χειρουργικής αφαίρεσης ωοθηκών που παράγουν ορμόνες. Υπάρχουν διάφοροι γενετικοί παράγοντες που διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην επίδραση όταν η εμμηνόπαυση θα ξεκινήσει μεταξύ των γυναικών. Μόνο το 1% των γυναικών βιώνουν αυτή την κατάσταση πριν από την ηλικία των 40 ετών, ωστόσο, για το 5%, αυτή η κατάσταση φτάνει μεταξύ 45 και 50 ετών.

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες αρχίζουν να εισέρχονται σε μια περίοδο μετά την εμμηνόπαυση και σε αυτή την κατάσταση γίνονται πιο ευάλωτες στην οστεοπόρωση και τις καρδιακές παθήσεις. Οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν από την εμφάνιση της τελευταίας τους περιόδου. Μία στις δέκα γυναίκες βιώνουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης για σχεδόν 12 χρόνια. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα, αλλά χαμηλή γυναικεία λίμπιντο είναι ένα από τα πιο κοινά.

Για πολλές γυναίκες, τα συμπτώματα είναι προσωρινά. Ωστόσο, πολλοί άλλοι βιώνουν σοβαρές καταστάσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μαζί με λίγες αλλαγές στην εμμηνόρροια, τα άλλα συμπτώματα για μετά την εμμηνόπαυση, την εμμηνόπαυση και την προ-εμμηνόπαυση είναι τα ίδια.
Τα σημάδια της προ-εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν συνήθως λιγότερο συχνή εμμηνόρροια, αγγειοκινητικά συμπτώματα και βαρύτερες ή ελαφρύτερες περιόδους. Λίγα άλλα κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση περιλαμβάνουν προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, αϋπνία, κατάθλιψη, άγχος, μειωμένη σεξουαλική ορμή, δυσκολία στην αναπνοή, αραίωση των μαλλιών και αύξηση βάρους.

Menopause Symptoms
Εμμηνόπαυση Συμπτώματα
Πολλές γυναίκες αναφέρουν επίσης άγχος, προβλήματα μνήμης, συγκέντρωση δυσκολίας, πονοκεφάλους, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μειωμένη οστική μάζα, αραίωση μαλλιών, αυξημένη ανάπτυξη μαλλιών σε ορισμένα μέρη του σώματος όπως η άνω πλάτη, το στήθος, ο λαιμός και το πρόσωπο, το μειωμένο μέγεθος στήθους, το ξηρό δέρμα, τα μάτια και το στόμα. Οι σοβαρές επιπλοκές μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν νόσο των αιμοφόρων αγγείων, ακράτεια ούρων, περιοδοντική νόσο, καταρράκτη, αλλαγές διάθεσης, οστεοπόρωση, βραδύτερη μεταβολική λειτουργία, δυσπαρευνία και αιδοιοκολπική ατροφία.

Εμμηνόπαυση και γυναικεία λίμπιντο

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η εμμηνόπαυση αφήνει αρνητικό αντίκτυπο στη λίμπιντο. Σε αυτή την κατάσταση, τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης στο σώμα αρχίζουν να μειώνονται δραματικά. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες δυσκολεύονται να ερεθιστεί.
Η αποσύνθεση στα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί επίσης να προκαλέσει κολπική ξηρότητα. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων ευθύνονται για τη σημαντική μείωση της παροχής αίματος σε μια κολπική περιοχή που επηρεάζει περαιτέρω τη λίπανση. Εκτός από αυτό, η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να προκαλέσει αραίωση του κολπικού τοιχώματος και αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως κολπική ατροφία. Μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε σημαντική δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Menopause and Female Libido
Εμμηνόπαυση και γυναικεία λίμπιντο
Λίγες άλλες φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη γυναικεία λίμπιντο. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν την αύξηση βάρους και τη μειωμένη επιθυμία για σεξ. Πολλές γυναίκες βιώνουν επίσης νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις και αυτά τα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της σεξουαλικής ορμής. Η κατάθλιψη και η ευερεθιστότητα είναι άλλα κοινά ζητήματα σε αυτή την κατάσταση της ζωής.

Οι ερευνητές έχουν επίσης διεξαγάγει έρευνες σχετικά με παράγοντες που αναγκάζουν το σώμα μιας γυναίκας να υποβληθεί σε συνθήκες εμμηνόπαυσης με μειωμένη λίμπιντο. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα περιλαμβάνει ένα ιστορικό χρόνιων παθήσεων υγείας όπως κατάθλιψη, διαβήτης, καρδιακές παθήσεις.
Το κράτος μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα ιστορικό καπνίσματος και χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να χρειάζονται βοήθεια από τους γιατρούς για να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα συμπτώματα και τις αλλαγές της λίμπιντο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Χαμηλή γυναικεία λίμπιντο

Η χαμηλή γυναικεία λίμπιντο μπορεί να είναι αποτέλεσμα σωματικών αλλαγών σε ένα γυναικείο σώμα μετά την εμμηνόπαυση, καθώς και κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα. Πολλές ενήλικες γυναίκες βιώνουν κολπική ξηρότητα, η οποία μειώνει επίσης τη σεξουαλική επιθυμία. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκληθεί από ακατάλληλες ορμονικές αλλαγές και το μειωμένο επίπεδο ορισμένων ορμονών. Εάν το ορμονικό επίπεδο είναι σωστό και η τεστοστερόνη είναι φυσιολογική ή κοντά στο φυσιολογικό, οι γυναίκες δεν έχουν προβλήματα με τη λίπανση.

Εάν μια γυναίκα δεν ανταποκρίνεται σεξουαλικά, μπορεί να δυσκολευτεί να επιτύχει οργασμό ή μπορεί να βιώσει έναν πολύ αδύναμο. Αν και η πλειοψηφία των γυναικών είναι σε θέση να επιτύχουν πολλαπλούς οργασμούς, μπορούν εύκολα να χάσουν αυτή την ικανότητα και να σταματήσουν να βιώνουν καθόλου.
Μερικές φορές οι γυναίκες πάσχουν από τη θηλυκή στειρότητα λόγω της χαμηλής λίμπιντο μετά από την εμμηνόπαυση. Σε αυτή την περίπτωση το σώμα μιας γυναίκας αρνείται ακριβώς να αισθανθεί κάποια σεξουαλική επιθυμία και να παραγάγει τις ορμόνες που απαιτούνται για την ωογένεση.

Πώς να ενισχύσει τη λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση;

Υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορεί να λάβει κάθε γυναίκα για να ενισχύσει τη λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Αλλαγές στον τρόπο ζωής
  • Ιατρικές θεραπείες
  • Φυσικά χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο

Θεραπεία χαμηλής γυναικείας λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση

Ορισμένα βότανα βρέθηκαν να βελτιώνουν το αναπαραγωγικό σύστημα των γυναικών και τη σεξουαλική τους ζωή μετά την εμμηνόπαυση. Επίσης, υπάρχουν χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο που μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο και την ενέργεια των γυναικών και να επιστρέψουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ που είχαν στα νιάτα τους.

Herbs for female libido
Βότανα για γυναικεία λίμπιντο
Τα πιο διάσημα συστατικά των προϊόντων για τη θεραπεία της λίμπιντο είναι εκχύλισμα φύλλων βατόμουρου, φύλλο Damiana, ρίζα γλυκόριζας, ρίζα Βαλεριάνας, μαύρη ρίζα Cohosh, ρίζα τζίντζερ.
  • Το εκχύλισμα φύλλων σμέουρων είναι έναν τονωτικό για τις γυναίκες και αποκαλούμενο βότανο εγκυμοσύνης. Ενισχύει την ικανότητα ενός παιδιού.
  • Η ρίζα γλυκόριζας χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των επινεφριδίων και, στη συνέχεια, της ορμονικής λειτουργίας του σώματος μιας γυναίκας. Ταυτόχρονα, το φύλλο Damiana είναι γνωστό για την επίδραση της θεραπείας της λίμπιντο από την αρχαιότητα.
  • Η ρίζα βαλεριάνας μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το άγχος που είναι μία από τις αιτίες της χαμηλής γυναικείας λίμπιντο.
  • Η μαύρη ρίζα cohosh και η ρίζα τζίντζερ ενισχύουν επίσης τη λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση. Είναι σε θέση να εξισορροπήσουν το επίπεδο ορμονών και θεωρούνται καλά σεξουαλικά διεγερτικά.
Ενήλικες γυναίκες που λαμβάνουν χάπια για τη θεραπεία της λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση με όλα αυτά τα συστατικά παρατηρούν τέτοιες βελτιώσεις όπως σταθερότερες κολπικές συσπάσεις, μεγαλύτερα στήθη, πιο ειρηνικό ύπνο, πιο τακτικές περιόδους με λιγότερο επώδυνες κράμπες.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Οι συνθήκες εμμηνόπαυσης μπορεί να είναι δύσκολες μεταξύ αρκετών γυναικών, αλλά η πραγματοποίηση λίγων βασικών αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η χρήση υδατοδιαλυτών λιπαντικών ενώ κάνουν σεξ. Αυτά τα απλά εξωχρηματιστηριακά φάρμακα είναι εύκολα διαθέσιμα στα περισσότερα φαρμακεία. Αλλά είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη και τα μη υδατοδιαλυτά λιπαντικά, καθώς μπορούν να βλάψουν τα προφυλακτικά που οδηγούν σε απώλεια της προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Οι ειδικοί ιατρικής υγείας συμβουλεύουν αυξημένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, όπως να κάνουν 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα. Εκτός από αυτό, η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί επίσης να βελτιώσει την αίσθηση της ευημερίας μεταξύ των γυναικών.
Λίγες βασικές αλλαγές συνιστώνται επίσης στις σεξουαλικές συνήθειες των γυναικών. Αυτή μπορεί να είναι η αλλαγή στις σεξουαλικές ρουτίνες, όπως το να περνάς περισσότερο χρόνο σε προκαταρκτικά και να χρησιμοποιείς ερωτικά παιχνίδια ή δονητές. Είναι επίσης δυνατό να βρείτε πολλές τεχνικές ανακούφισης από το στρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξω από την κρεβατοκάμαρα επίσης για αυξημένη οικειότητα, όπως η απόλαυση χόμπι μαζί και το μαγείρεμα ή η προπόνηση μαζί.

Ιατρικές θεραπείες

Σε περίπτωση που οι γυναίκες εμφανίσουν σημαντικές αλλαγές στους κολπικούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας και της αραίωσης, οι γιατροί μπορούν επίσης να συστήσουν θεραπεία οιστρογόνων. Είναι επίσης δυνατή η εφαρμογή φαρμάκων συνταγών οιστρογόνων απευθείας στον κόλπο με κολπικούς δακτυλίους, χάπια και κρέμες. Μπορούν εύκολα να μειώσουν τη δοσολογία των οιστρογόνων σε σύγκριση με τη χρήση τακτικών χαπιών ελέγχου των γεννήσεων. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία της κατάστασης.

Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να επιλέξουν να λάβουν χάπια οιστρογόνων που είναι διαθέσιμα για την αύξηση των επιπέδων ορμονών. Η θεραπεία είναι γνωστή ως θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και μπορεί να μειώσει άλλα συμπτώματα όπως αλλαγές διάθεσης και εξάψεις.
Είναι καλύτερο να συζητήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα και τις σωματικές αλλαγές πριν επιλέξετε ορμονικές θεραπείες. Σε περίπτωση που το σώμα σας δεν βιώνει καμία θετική αλλαγή στη σεξουαλική ορμή μετά από ορμονικές θεραπείες οιστρογόνων, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τους γιατρούς για τον τρόπο ζωής και τις αλλαγές σεξουαλικής ρουτίνας.

Φυσικά χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο

Γενικά, τα φυσικά χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο που δημιουργήθηκαν για τις γυναίκες επιδιώκουν δύο κύριους στόχους: μπορούν να ενισχύσουν την οικεία ζωή και να ενισχύσουν τις σχέσεις με έναν σύζυγο ή έναν σύντροφο. Καθώς οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες και συναισθηματικές, η σεξουαλική τους όρεξη είναι συχνά ασταθής και τείνουν να χάνουν τη σεξουαλική ορμή λόγω ορισμένων κοινωνικών και σωματικών δυσκολιών.

Η απουσία τακτικών σεξουαλικών σχέσεων μετά από λίγο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική ευημερία. Κάνει τις γυναίκες να λαχταρούν όλο και περισσότερο ύπνο και ξεκούραση, χάνουν ενέργεια για σεξ, αρχίζουν να βιώνουν εναλλαγές της διάθεσης και καταθλίψεις.
Ένα άλλο πράγμα ένα προϊόν για τη θηλυκή λίμπιντο μπορεί να κάνει για σας είναι να λύσει ορισμένα προβλήματα στειρότητας, ταοποία μπορούν να είναι μια αιτία πολλών προβλημάτων με το συνεργάτη. Σε πολλές περιπτώσεις οι δυσκολίες με την εγκυμοσύνη μπορούν να βλάψουν τη σχέση λόγω της έντασης μεταξύ των εταίρων.

Natural Pills for Female Libido
Φυσικά χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο
Τα προϊόντα αυτά αναφέρεται ότι είναι απολύτως ασφαλή. Δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες να ανησυχούν για επικίνδυνες επιπτώσεις και κάποιο επιβλαβές αποτέλεσμα, επειδή δεν θα υπάρξει καμία από αυτές. Αυτά τα προϊόντα είναι 100% αβλαβή. Επιπλέον, δεν απαιτούν τη συνταγογράφηση επαγγελματιών.

Ενισχύστε τη γυναικεία λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση

Κανένα προϊόν δεν μπορεί να εγγυηθεί μια πλήρη επεξεργασία της θηλυκής λίμπιντο μετά από την εμμηνόπαυση. Εντούτοις, αυτά τα χάπια σχεδιάζονται για να ενισχύσουν τη γονιμότητα και να βελτιώσουν την αναπαραγωγική υγεία. Οι γυναίκες παρατηρούν επίσης μια ενισχυμένη σεξουαλική ορμή και απόδοση, γεγονός που τις καθιστά καλύτερο σύντροφο και βελτιώνει τη σεξουαλική τους ζωή.

Σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν από καιρό σε καιρό σε εκπροσώπους και των δύο φύλων, αλλά μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό τους όταν χρησιμοποιείτε χάπια για τη γυναικεία λίμπιντο.

Διαβάστε περισσότερα για χάπια για γυναικεία λίμπιντο 


comments powered by Disqus