Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή ενηλίκων

Αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή ενηλίκων

Αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή ενηλίκων Η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι ενήλικες άνδρες και οι ενήλικες γυναίκες δεν είναι ασφαλισμένοι ενάντια σε αυτά τα άσχημα μικρά πράγματα, καθώς και οι έφηβοι και οι νέοι. Λοιπόν, τι θα κάνετε αν ξαφνικά παρατηρήσετε αυτές τις κόκκινες / λευκές / μαύρες κηλίδες στο πρόσωπο ή το σώμα σας; Ποια είναι η καλύτερη αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή των ενηλίκων?

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ακμή των ενηλίκων. Οι τελευταίοι μερικές φορές εξαρτώνται από την υγεία, την ηλικία, το φύλο κ.λπ., και μερικές φορές όχι. Μερικοί άνθρωποι δεν δίνουν καμία προσοχή στην ακμή τους και πιστεύουν ότι θα το κάνει και στην πραγματικότητα μερικές φορές συμβαίνει πραγματικά έτσι.

Αιτίες της ακμής ενηλίκων

Αιτίες της ακμής των ενηλίκων μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές όσο τα μεγέθη αυτών των άσχημων σημείων. Ποια είναι αυτά; Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται η ακμή είναι ένα πρόβλημα με τις ορμόνες. Αυτό το πρόβλημα, με τη σειρά του, μπορεί να προκληθεί από προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

Αν και αυτό συμβαίνει συχνά κατά την ηλικία της εφηβείας, η οποία συχνά συνδέεται με έκρηξη ορμονών και πολλά σημεία ακμής σε όλο το σώμα, σε περίπτωση ακμής σε ενήλικες αυτό προκαλείται συχνά από ορμονικές αλλαγές ή από χάπια ελέγχου των γεννήσεων.
Ακριβώς όπως οι αιτίες οποιασδήποτε ασθένειας ή απλά αιτίες οτιδήποτε παίρνουμε και που σχετίζεται με το σώμα μας, η ακμή μπορεί να προκληθεί είτε από εσωτερικούς είτε από εξωτερικούς παράγοντες. Ας ξεκινήσουμε με έμφαση στις εσωτερικές αιτίες της ακμής στους ενήλικες.

Εσωτερικές αιτίες της ακμής σε ενήλικες

Οι εσωτερικές αιτίες της ακμής στους ενήλικες μπορεί να είναι πραγματικά κακόβουλες και κακές - απλά δεν ξέρετε από πού προέρχονται!

Εάν οι εξωτερικές αιτίες της ακμής είναι προβλέψιμες σε κάποιο βαθμό, οι εσωτερικές αιτίες της ακμής των ενηλίκων μπορούν πραγματικά να εμφανιστούν χωρίς λόγο - μπορεί να φαίνεται ότι τηρείτε όλους τους κανόνες υγιεινής, έχετε τακτικά ντους και μετά από αθλητική προπόνηση, γνωρίζετε αρκετά το περιεχόμενο των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε και δεν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά διαφορετικά τρίβει, αλλά ούτως ή άλλως τα σημεία ακμής εμφανίζονται ξανά και ξανά.

Internal causes of acne
Εσωτερικές αιτίες της ακμής
Οι εσωτερικές αιτίες της ακμής των ενηλίκων μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Ορμόνες. Οι ορμόνες που σχετίζονται με την ακμή ονομάζονται ανδρογόνα. Αυτές είναι αρχικά ανδρικές ορμόνες, αλλά όλες οι γυναίκες τις έχουν σε κάποιο βαθμό. Και συγκεκριμένα είναι πιθανό να έχετε υψηλό επίπεδο ανδρογόνων εάν είστε στην εφηβεία σας. Ορισμένα ορμονικά παρασκευάσματα μπορούν επίσης να αυξήσουν το επίπεδο των ορμονών στο σώμα σας - δηλαδή τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Συνήθως τα ανδρογόνα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή σμήγματος που μπορεί να ονομαστεί ως η επόμενη αιτία της ακμής του δέρματος.
  • Παραγωγή σμήγματος. Οι ορμόνες μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία των αδένων σμήγματος που βρίσκονται σε όλο το σώμα σας και εξελίσσονται σμήγμα (ή λάδι ή λίπος). Η υψηλή παραγωγή σμήγματος μπορεί να είναι υπερβολική για το δέρμα και σε αυτή την περίπτωση το λάδι δεν λιπαίνει μόνο το δέρμα (δηλαδή το είδος της δημιουργίας ενός προστατευτικού στρώματος στο δέρμα) αλλά επίσης γεμίζει τους πόρους του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται τα σπυράκια, άσχημα έξω και λιπαρά μέσα.
  • Βακτήρια. Propionibacterium acnes είναι βακτήρια που ζουν σε ένα ανθρώπινο δέρμα. Αυτό το μικρόβιο μπορεί να εξελίξει βιολογικά δραστικές ουσίες που διαλύουν το σμήγμα. Σε αυτή την περίπτωση το δέρμα γίνεται ευάλωτο και εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ακμή. Έτσι, εδώ μπορούμε να δούμε συμβίωση εξωτερικών και εσωτερικών αιτιών ακμής - ένα "εσωτερικό" βακτήριο δίνει προϋποθέσεις για εξωτερικούς κινδύνους.
  • Η τέταρτη αιτία σχετίζεται με κάποιες μη φυσιολογικές αλλαγές στα ωοθυλάκια, οι οποίες μπορεί επίσης να σχετίζονται με τις ορμόνες. Μερικές φορές τα θυλάκια αναπτύσσονται πάρα πολύ έτσι ώστε η ακμή μπορεί να σχηματιστεί από τα τοιχώματα αυτών των πόρων του δέρματος που αναπτύσσονται πάρα πολύ.

Εξωτερικές αιτίες της ακμής σε ενήλικες

Ας δούμε τώρα τις εξωτερικές αιτίες της ακμής στους ενήλικες, που σημαίνει εκείνες που δεν σχετίζονται με τις ορμόνες ή τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων ή οποιωνδήποτε άλλων οργάνων (γενικά λόγω της υπερκινητικότητας των ίδιων ορμονών αυτοί οι αδένες γίνονται επίσης υπερκινητικοί και η ανάδευση τους προκαλεί παραγωγή ελαίου σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που προκαλεί πνιγμό των πόρων και της ακμής ως αποτέλεσμα).

External causes of acne
Εξωτερικές αιτίες της ακμής
Ποιες είναι λοιπόν οι εξωτερικές αιτίες της ακμής των ενηλίκων; Μπορεί να ειπωθεί ότι μερικά από αυτά προέρχονται από συνήθειες και συμπεριφορά του ατόμου που έχει ακμή, και τα άλλα πραγματικά δεν εξαρτώνται από το άτομο. Για παράδειγμα, τέτοιες επιβλαβείς συνήθειες όπως η συλλογή και η συμπίεση της ακμής μπορούν να ονομαστούν ως μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες όλων των τύπων ακμής.

Εάν ακολουθήσετε μια τέτοια συνήθεια, πρόκειται να εντοπίσετε έναν κλειστό κύκλο - πιέζοντας μια ακμή συχνά οδηγεί σε μια νέα (ή αρκετές ακμές, ή κάτι ακόμα χειρότερο όπως φλεγμονές και ακόμη και ουλές ή μελάγχρωση του δέρματος).

Λάθος φροντίδα του δέρματος ενηλίκων

Η κακή φροντίδα του δέρματος των ενηλίκων είναι επίσης μία από τις κοινές εξωτερικές αιτίες της ακμής - ειδικά για τους ανθρώπους που κάνουν κάποια σωματική άσκηση ή απλά ζουν σε καυτές χώρες. Είναι επειδή ο ιδρώτας είναι ένα από τα ισχυρότερα ερεθίσματα της εμφάνισης της ακμής.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται κυρίως από περιβαλλοντικούς παράγοντες - υψηλή σκόνη των χώρων εργασίας, ακτινοβολία, καθώς και άσχημα βοηθήματα ομορφιάς, κακή κληρονομιά κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι παράγοντες είναι πολύ δύσκολο ή ακόμα και αδύνατο να εξαλειφθούν.

Παρ 'όλα αυτά, μπορεί κανείς πάντα να μειώσει τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων και να αποτρέψει αυτό το πρόβλημα του δέρματος.
Η πρόληψη είναι ευκολότερη από τη φαρμακευτική αγωγή - αυτός ο καθολικός κανόνας ισχύει και για την ακμή. Φυσικά, αν αφαιρέσετε οποιονδήποτε παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ακμή και αυτό εξαρτάται από εσάς - θα κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στον αγώνα σας.

Μακιγιάζ και ακμή ενηλίκων

Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ μακιγιάζ και ακμής; Ναι, το μακιγιάζ είναι μία από τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων. Δεν είναι ένα είδος αίσθησης ή κάτι τέτοιο. Είναι αρκετά καθιερωμένο γεγονός και όλοι οι άνθρωποι που ανησυχούν για τα προϊόντα του δέρματός τους ειδικότερα και την υγεία γενικά γνωρίζουν για το ίδιο. Εδώ μιλάμε κυρίως για γυναίκες, γιατί σίγουρα όλα τα «θέματα μακιγιάζ» αφορούν τις γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες.

Acne caused by makeup
Ακμή που προκαλείται από το μακιγιάζ
Και κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει τι μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποφύγει τόσο διαδεδομένα και ενοχλητικά προβλήματα όπως η ακμή. Καλλυντικά που προκαλεί ακμή είναι, ωστόσο και παρ 'όλα αυτά, χρησιμοποιείται ευρέως και πολλές γυναίκες εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν και να παραπονιούνται για την ακμή ακριβώς χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η αιτία του προβλήματός τους.

Ακμή που προκαλείται από το μακιγιάζ

Στην πραγματικότητα η απάντηση, όπως συμβαίνει συχνά, απλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Η φροντίδα του δέρματός σας δεν πρέπει να είναι εμμονή, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι με τις γυναίκες. Αλλά παρ 'όλα αυτά η ακμή και η "ακμή που προκαλείται από το μακιγιάζ" ειδικότερα τείνουν να εμφανίζονται εάν η φροντίδα του δέρματος των ενηλίκων είναι ελλιπής ... ή βασικά χωρίς χέρια.

Μια τέτοια fumbling συμπεριφορά αφορά κυρίως τη χειρωνακτική αφαίρεση της ακμής, δηλαδή τη συμπίεση και τη συλλογή. Ωστόσο, δεν σχετίζεται με το κύριο θέμα μας, αν και γίνεται πολύ κρίσιμο για σχεδόν τους ίδιους λόγους.

What is non-obsessive skin care?
Τι είναι η μη ιδεοληπτική φροντίδα του δέρματος;
Τι εννοούμε μιλώντας για «μη ιδεοληπτική φροντίδα του δέρματος»;

  • Τα καλλυντικά δεν πρέπει να είναι σκοπός ζωής. Φυσικά είναι καλό να φαινόμαστε καλοί, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικούς με το μακιγιάζ. Εκτός από το γεγονός ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να ερωτευτεί κάποιον άλλο όταν τελικά σας δει χωρίς maquillage, μπορεί απλά να χαλάσετε το δέρμα σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  • Δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά τρίβει - τρίβουν το δέρμα σας τόσο πολύ που γίνεται πολύ λεπτό και ευάλωτο.
  • Προσπαθήστε να επιλέξετε μακιγιάζ για δέρμα με τάση ακμής. Και πολύ λεπτές σκόνες δεν συνιστώνται επίσης - θέλετε αυτές οι σκόνες να μπουν σε όλες τις μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα σας; Η πλήρωση αυτών των οπών (ή πόρων ή ωοθυλακίων) είναι απλά το πρώτο στάδιο σχηματισμού ακμής.
Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ μακιγιάζ και ακμής - και είναι απλώς μια απλή απεικόνιση. Το ίδιο ισχύει και για τα καλλυντικά που περιέχουν λάδι - ένας σημαντικός παράγοντας για την πνιγμό των πόρων.

Πώς να αποτρέψει αιτίες της ακμής ενηλίκων?

Μην πανικοβληθείτε αν έχετε κακό δέρμα. Απλά σκεφτείτε καλά για τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων και επιλέξτε μακιγιάζ για το δέρμα με τάση ακμής για να αποτρέψετε όλα αυτά τα σπυράκια.

Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ για να κρύψετε τα σπυράκια, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να φροντίσετε το δέρμα! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία για να αποτρέψετε την εμφάνιση σπυριών από το να κρύψετε την ακμή σας κάτω από το μακιγιάζ.

Σχέδιο διατροφής για τη θεραπεία της ακμής ενηλίκων

Έχουμε ήδη επανεξετάσει τις κύριες αιτίες της ακμής. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε γι 'αυτούς στο Διαδίκτυο, αυτό είναι σίγουρο. Και αν έχετε διαβάσει γι 'αυτούς και αν διαβάσετε αυτό το άρθρο, αυτό πιθανότατα μπορεί να σημαίνει ότι αυτό το πρόβλημα σας ενοχλεί και αντιπροσωπεύει ένα ζωτικό ζήτημα για εσάς.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν τουλάχιστον μερικούς τρόπους θεραπείας ακμής. Αν σας ενδιαφέρει για τις αιτίες της ακμής, ίσως έχετε διαβάσει κάτι για την εξάλειψή τους. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και σίγουρα καλύτερη από την επανάληψη. Αυτό που μπορεί να είναι καινούργιο για εσάς είναι ότι η διατροφή σας μπορεί να έχει επίδραση στο δέρμα σας, οπότε ίσως θελήσετε να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή σας για να αποφύγετε την ακμή των ενηλίκων!

Διατροφή για τη θεραπεία της ακμής

Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση ακμής ή να στερεώσετε τη διαδικασία εξάλειψής τους με διαφορετικά μέσα, αλλά το σωστό σχέδιο διατροφής για τη θεραπεία της ακμής είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Diet for Acne Treatment
Διατροφή για τη θεραπεία της ακμής ενηλίκων
Το θέμα είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειμμα διαφορετικών βιταμινών και ζωτικών μετάλλων στους οργανισμούς τους. Και ως αποτέλεσμα η ανοσολογική τους αντίσταση γίνεται χαμηλότερη. Ορισμένα μέταλλα και βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα - και φυσικά όταν δεν παίρνετε αρκετά από αυτά, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο ενάντια στις εξωτερικές επιπτώσεις. Εδώ λοιπόν μια σωστή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει.

Ένα σωστό σχέδιο διατροφής για τη θεραπεία της ακμής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια ειδικά σχεδιασμένη διατροφή και να αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος και λιπών ή κάτι τέτοιο. Αυτό συνεπάγεται μόνο υγιεινά τρόφιμα με αρκετή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων που απαιτούνται για την τακτική ανάπτυξη του δέρματος (σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάτε άλλα μέρη του σώματος).

Έτσι απλά επιλέξτε μια καλή διατροφή και η ακμή θα είναι σπάνιος επισκέπτης στη ζωή σας. Αυτό είναι φυσικά ένα πράγμα που είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε.
Προσπαθήστε να αποκλείσετε το γρήγορο φαγητό από τη διατροφή σας. Αυτά τα χάμπουργκερ και το Colas δεν πρόκειται να σας ταΐσουν με πάρα πολλές ζωτικές βιταμίνες, και εκτός αυτού, είναι χρήσιμο για τη διατήρηση σταθερού βάρους.

Υγιεινός τρόπος ζωής για τη θεραπεία της ακμής

Φυσικά το κάπνισμα απαγορεύεται (σίγουρα το κάπνισμα δεν είναι η διατροφή σας αλλά παρόλα αυτά ένα συναφές και ζωτικό ζήτημα). Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να είναι περιορισμένη. Χρησιμοποιήστε περισσότερα λαχανικά (ειδικά φρέσκα), υποκατάστατα κόλα και αλκοολούχα ποτά με χυμούς.

Αυτό είναι ένα βασικό σχέδιο διατροφής για τη θεραπεία της ακμής , αλλά αν επιλέξετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τα κατάλληλα φάρμακα για να σταματήσετε την ακμή, θα απαλλαγείτε από την ακμή μια φορά και για πάντα!

Πώς να θεραπεύσει την ακμή ενηλίκων?

Πώς να θεραπεύσετε την ακμή των ενηλίκων; Ό, τι προτιμάτε, θα πρέπει να μείνετε μακριά από το τρίψιμο ή το σκάσιμο ή το τρίψιμο της ακμής. Το τελευταίο είναι πολύ συχνό μεταξύ των εφήβων, ωστόσο, σε περίπτωση που με την ακμή των ενηλίκων συμβαίνει επίσης συχνά. Ας το ονομάσουμε δεύτερη προσέγγιση. Στην πραγματικότητα, η χειροκίνητη αφαίρεση της ακμής μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το χειρότερο εδώ είναι ότι μπορείτε εύκολα να πάρετε μια λοίμωξη μέσω μιας μικρής πληγής που κάνετε στο δέρμα σας.

Avoid Acne Squeezing!
Αποφύγετε τη χειροκίνητη συμπίεση ακμής!
Ο τόπος όπου έχετε αφαιρέσει την ακμή θα φλεγμονή και θα διογκωθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ουλές μπορούν να παραμείνουν - καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια βαριά πληρωμή για τις πράξεις σας. Ειδικά αν μιλάμε για ακμή του προσώπου - σε κάθε περίπτωση συνειδητοποιείτε ότι ένα λευκό σημείο στο πρόσωπό σας, το οποίο θα εξαφανιστεί (φυσικά, πιο πιθανό αν εφαρμόσετε κάποια θεραπεία σε αυτό) σε μερικές μέρες δεν αξίζει τις ουλές που θα καθορίσουν την εμφάνισή σας στο υπόλοιπο της ζωής σας.

Έτσι, ακόμα κι αν έχετε σκάσει κάποια ακμή πριν και αυτό ήταν τυχερό και ήταν εντάξει και δεν έχετε καμία μόλυνση - μην νομίζετε ότι θα επαναληφθεί ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ότι όλη η ακμή πρέπει να σκάσει / καθαριστεί.

Φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής

Δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε μια κατάλληλη θεραπεία ακμής. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν ψάχνουν για φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής, και δεν είναι όλοι τους ότι επιτυχής στην εύρεση του ίδιου του φαρμάκου που είναι χρήσιμο και έχει πραγματικά φυσική προέλευση.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν παρασκευάσματα που θεωρούνται φυσικά και ασφαλή και δεν έχουν πολλές ή ακόμα και δεν έχουν παρενέργειες. Υπάρχουν όμως και φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής με αποδεδειγμένη δράση, ακόμα δεν είναι τόσο ασφαλή όσο τα φυσικά. Μεταξύ αυτών είναι τα ρετινοειδή, η ισοτρετινοΐνη και φυσικά το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ένα πολύπλοκο φάρμακο δράσης, ένα από τα πολλά φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ακμής για πολλά χρόνια, και σήμερα παράγεται με διαφορετικά ονόματα και διαφορετικά εμπορικά σήματα (για παράδειγμα, Clearasil είναι ένα από τα πιο συχνά γνωστά). Η πολύπλοκη δράση του υπεροξειδίου του βενζοϋλίου εκδηλώνεται με την επίδρασή του στην ανάπτυξη και ανάπτυξη βακτηρίων και στο δέρμα.

Το παρασκεύασμα αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων μικροβίων και τα άλλα απλά σκοτώνονται από αυτό.
Η επίδραση στο δέρμα πραγματοποιείται μέσω της οξείδωσης και της απολέπισης του δέρματος, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση της ακμής. Ορισμένα παρασκευάσματα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου απορροφούν επίσης το σμήγμα, αποτρέποντας τον πνιγμό των ωοθυλακίων.

Benzoyl Peroxide Cream
Κρέμα υπεροξειδίου του βενζοϋλίου
Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί να έχει διαφορετική συγκέντρωση στο φάρμακο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, χρησιμοποιούνται συχνότερα συγκεντρώσεις 2,5%, 5% και 10%. Φυσικά το παρασκεύασμα που περιέχει περισσότερο υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ισχυρότερο και έχει πιο ισχυρή δράση, αλλά δεν πρόκειται να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα εάν εφαρμόσετε το ισχυρότερο.

Φυσική θεραπεία της ακμής ενηλίκων

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από φυσικά φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής, όχι ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου σας, και στη συνέχεια, εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μεγαλύτερη δόση του παρασκευάσματος και η αρχικά χρησιμοποιούμενη δεν είναι επαρκής, πάρτε το ισχυρότερο.

Natural Treatment of Adult Acne
Φυσική θεραπεία της ακμής ενηλίκων
Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, για να μην κάνετε κακό με καλές προθέσεις. Το θέμα είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου έχει κάποιες παρενέργειες, που σχετίζονται κυρίως με την ξήρανση του δέρματος. Έτσι ώστε να έχετε τον κίνδυνο να έχετε πολύ ξηρό δέρμα μετά από αδέξια εφαρμογή του παρασκευάσματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ξανά σε ακμή.

Αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή ενηλίκων

Συχνά συμβαίνει ότι μετά την αποκάλυψη της ακμής, οι άνθρωποι τρέχουν σε γιατρούς (δερματολόγους, κοσμετολόγους) με αιτήματα για βοήθεια. Αυτό είναι πιο λογικό - ούτως ή άλλως ένας ειδικός μπορεί να σας δώσει καλύτερες συμβουλές και να σας συστήσει μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή των ενηλίκων.

Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό κάθε φορά που έχετε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα. Αλλά η προσεκτική προσοχή στην κατάσταση της υγείας σας είναι πάντα ένας θετικός τρόπος ζωής. Μπορείτε να αποτρέψετε την ακμή πριν εμφανιστεί, ώστε πραγματικά δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε οποιαδήποτε θεραπεία για την ακμή των ενηλίκων ούτε να επιλέξετε οποιαδήποτε προσέγγιση σας.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την ακμή των ενηλίκων 


comments powered by Disqus