Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Αντρική Υγεία  /  Ανδρική γονιμότητα στη γήρανση των ανδρών

Πώς να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα; Ανάλυση Ανδρικής Γονιμότητας

Πώς να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα; Ανάλυση Ανδρικής Γονιμότητας 

Τι είναι η γονιμότητα;

Η γονιμότητα αναφέρεται στη φυσική ικανότητα αναπαραγωγής με φυσικά μέσα. Η γονιμότητα, γενικά, διαφέρει από τη γονιμότητα που ορίζεται ως η δυνατότητα αναπαραγωγής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρεται συχνά στο ποσοστό γονιμότητας για να συγκρίνει τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού σε διάφορες χώρες. Το ποσοστό αναφέρεται στον πληθυσμό αναπαραγωγικής ηλικίας, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τις γυναίκες που είναι επί του παρόντος έγκυες και μητέρες μετά τον τοκετό, όσο και τους άνδρες που έχουν φτάσει στην εφηβεία.

Η γονιμότητα ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ειδών, των ατόμων και των σταδίων της ζωής. Η γονιμότητα επηρεάζεται επίσης από κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ποσοστό γονιμότητας

Το ποσοστό γονιμότητας είναι μία από τις θεμελιώδεις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί εάν μια κοινωνία ή μια περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα πληθυσμού.

Το ποσοστό γονιμότητας είναι ο λόγος του αριθμού των γεννήσεων ζώντων προς τον αριθμό των γυναικών στα τεκνοποιητικά τους χρόνια.
Το παγκόσμιο μέσο ποσοστό γονιμότητας είναι περίπου δύο παιδιά, με χαμηλότερα ποσοστά στα ανεπτυγμένα έθνη και υψηλότερα ποσοστά σε πολλά από τα αναπτυσσόμενα έθνη, ιδιαίτερα σε εκείνα της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Αυτή η διαφορά μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αντισύλληψη, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της ιατρικής.

Fertility Rates by Country
Ποσοστά γονιμότητας ανά χώρα
Σε πολλές χώρες, το ποσοστό γονιμότητας έχει φτάσει ή ακόμη και ξεπεράσει το επίπεδο αντικατάστασης, το επίπεδο πληθυσμού που είναι απαραίτητο για την αντικατάσταση του πληθυσμού. Αναμένεται ότι ένα ποσοστό γονιμότητας 2,1 (δύο παιδιά ανά ζευγάρι) θα είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί ο πληθυσμός σταθερός.

Το επίπεδο αντικατάστασης είναι ένα σχετικά νέο μέτρο του ποσοστού γονιμότητας. Όταν ο ΟΗΕ εισήγαγε το επίπεδο αντικατάστασης στη δεκαετία του 1960, ορίστηκε σε δύο παιδιά ανά ζευγάρι. Σήμερα, ωστόσο, ο ΟΗΕ χρησιμοποιεί το ευρύτερο μέτρο του συνολικού ποσοστού γονιμότητας (TFR), το οποίο περιλαμβάνει γυναίκες όλων των αναπαραγωγικών ηλικιών.

Οι χώρες θεωρείται συνήθως ότι έχουν χαμηλή γονιμότητα εάν το ποσοστό γονιμότητάς τους είναι χαμηλότερο από το επίπεδο αντικατάστασης (όπως ορίζεται στην παρακάτω ενότητα), επειδή τα ποσοστά γονιμότητας κάτω από το επίπεδο αναπλήρωσης συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα ΑΕΠ, λιγότερη ανάπτυξη και χαμηλότερο πληθυσμό.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Ο όρος γονιμότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθώς και οι δύο συμβάλλουν στη σύλληψη ενός παιδιού. Αν και όταν μιλάμε για υπογονιμότητα συχνά θεωρούμε τη γυναικεία στειρότητα, η ανδρική γονιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στειρότητας επειδή δεν μπορεί κανείς να συλλάβει χωρίς τη συμβολή του αρσενικού.

Σε αυτή την περίπτωση, η στειρότητα είναι η έλλειψη γονιμότητας στους άνδρες ή όταν ένας άνδρας έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να κάνει τη γυναίκα σύντροφό του έγκυο. Η ανδρική γονιμότητα εξαρτάται συνήθως από την ποιότητα των σπερματοζωαρίων των ανδρών.

Γιατί τα σπερματοζωάρια είναι τόσο απαραίτητα; Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η ποιότητα του σπέρματος είναι τόσο σημαντική είναι ότι τα σπερματοζωάρια είναι υπεύθυνα για τη σύλληψη ενός παιδιού.
Περνούν από το πέος και καταλήγουν στην αναπαραγωγική οδό της γυναίκας συντρόφου. Σε αυτό το σημείο, τα σπερματοζωάρια είναι έτοιμα να γονιμοποιήσουν το θηλυκό ωάριο. Εάν το σπέρμα δεν μπορεί να φτάσει στο ωάριο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό και να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε την ποιότητα του σπέρματος και να αυξήσουμε την ποσότητα του σπέρματος.

Υπάρχουν επίσης τρόποι για να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα, θα μιλήσουμε γι 'αυτούς παρακάτω.

Τι επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Factors That Affect Male Fertility
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα
Παρακάτω δίνονται ορισμένες πτυχές που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα:

 • Στυτική δυσλειτουργία - Η στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένας άνδρας δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ή να αναπτύξει στύση κατά τη στιγμή της σεξουαλικής επαφής.
 • Κινητικότητα σπέρματος - Η κινητικότητα του σπέρματος αναφέρεται στη διαδικασία υπό την οποία το κύτταρο σπέρματος κινείται μέσω της γυναικείας αναπαραγωγικής οδού προκειμένου να φτάσει στο ωάριο. Με απλά λόγια, σημαίνει την ικανότητα του υγιούς σπερματοζωαρίου να κολυμπάει. Η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί επίσης να συμβεί στην περίπτωση που τα σπερματοζωάρια δεν κολυμπούν σωστά. Η κακή κινητικότητα του σπέρματος στον άνθρωπο ονομάζεται επίσης ασθενοσπερμία ή ασθενοζωοσπερμία.
 • Λίμπιντο - Η λίμπιντο στον άνθρωπο περιγράφεται ως επιθυμία ή σεξουαλική ορμή ενός ατόμου προς τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η κατανάλωση τροφίμων ή συμπληρωμάτων που είναι υπεύθυνα για την αύξηση της λίμπιντο στο αρσενικό ονομάζεται αφροδισιακά.
 • Αριθμός σπερματοζωαρίων - Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στη δεδομένη ποσότητα σπέρματος. Συνήθως, η ανάλυση σπέρματος ("σεμινόγραμμα") γίνεται έτσι ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων που υπάρχουν στο σπέρμα.
 • Τα επίπεδα τεστοστερόνης - Η στειρότητα σε μερικούς άνδρες μπορεί να οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης που είναι η ανδρική ορμόνη φύλου που υπάρχει μέσα στο σώμα.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκτός από τις προαναφερθείσες πτυχές, η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η φυσική κατάσταση του ατόμου, η γενική υγεία και οι διαιτητικές προσμείξεις. Ως εκ τούτου, για να τακτοποιήσετε τα πάντα, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε μια υγιεινή διατροφή και να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Από τώρα, υπάρχουν πολλοί άνδρες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή τους. Έτσι, δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το σώμα τους πίσω σε τάξη και να συλλάβουν ένα μωρό.
Για όσους βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε την αναπαραγωγική σας υγεία σε δράση και να έχετε την ικανότητα να συλλάβετε ένα παιδί. Και η πρώτη επιλογή είναι να ελέγξετε τη γονιμότητα και την υγεία του σπέρματος σας με ανάλυση ανδρικής γονιμότητας.

Ανάλυση Ανδρικής Γονιμότητας

Η ανάλυση της ανδρικής γονιμότητας είναι ένας κοινός τρόπος για να δούμε αν ένας ενήλικος άνδρας μπορεί να γίνει πατέρας ενός μωρού ή αν είναι γόνιμος καθόλου. Οι στατιστικές λένε ότι κάθε τρίτο ζευγάρι μεταξύ εκείνων που θέλουν να αποκτήσουν ένα μωρό αλλά έχουν προβλήματα με τη σύλληψη πάσχει από τα προβλήματα.
Το πρόβλημα μπορεί να είναι στην ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος.
Μια ανάλυση ανδρικής γονιμότητας είναι επίσης μια μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας τέτοιων επεμβάσεων όπως η βαζεκτομή και η βαζεκτομή αναστροφής.

Male Fertility Tests
Δοκιμές ανδρικής γονιμότητας
Η ανάλυση της ανδρικής γονιμότητας περιλαμβάνει συνήθως τις ακόλουθες εξετάσεις:

 • Μετρήστε τη συγκέντρωση του σπέρματος σε κάθε χιλιοστόλιτρο (ml) της εκσπερμάτωσης ενός άνδρα.
 • Χρειάζεται χρόνος για να γίνει υγρό το σπέρμα.
 • Η πυκνότητα των κινητών είναι μια ακόμη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν γίνεται ανάλυση ανδρικής υπογονιμότητας. Η δοκιμή αποκαλύπτει την ποσότητα του σπέρματος που κινείται προς τα εμπρός κανονικά.
 • Το ποσοστό του σπέρματος με φυσιολογικό σχήμα.
 • Προσδιορίστε το επίπεδο οξύτητας - το επίπεδο pH. Περιλαμβάνεται επίσης αλκαλιμετρική δοκιμή.
 • Ελέγξτε εάν υπάρχουν λευκά αιμοσφαίρια σε ένα δείγμα σπέρματος.
 • Μετρήστε το επίπεδο φρουκτόζης. Η φρουκτόζη είναι απαραίτητη καθώς γεμίζει το σπέρμα με ενέργεια.

Παρασκευάσματα

Πριν υποβληθείτε σε μια δοκιμή ανδρικής γονιμότητας θα πρέπει να κάνετε κάποιες προετοιμασίες.

Preparations for Male Fertility Analysis
Παρασκευάσματα για ανάλυση ανδρικής γονιμότητας
Τα ακόλουθα είναι βασικά παρασκευάσματα για την ανάλυση της ανδρικής γονιμότητας:

 • Δεν πρέπει να έχετε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια 2 - 5 ημερών πριν από την ανάλυση. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτήν την απαίτηση, ο συγκεκριμένος αριθμός κελιών δεν θα είναι όσο το δυνατόν υψηλότερος, επομένως η δοκιμή δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.
 • Αλλά η αποχή δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Για την ακρίβεια, δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες πριν από τη δοκιμή, καθώς μια τόσο μεγάλη περίοδος καθιστά το σπέρμα ανενεργό.
 • Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται για αρκετές ημέρες πριν από τη δοκιμή, εκτός αυτού, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό για όλα τα φάρμακα που μπορεί να χρησιμοποιείτε.
Για να κάνετε το αρσενικό τεστ γονιμότητας σας οι γιατροί χρειάζονται το δείγμα σας. Θα πρέπει να γεμίσετε ένα μικρό κύπελλο δείγματος. Μπορεί να γίνει στο σπίτι ή σε κλινική ή νοσοκομείο όπου πρόκειται να κάνετε το τεστ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δείγματα λαμβάνονται μέσω αυτοδιέγερσης. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προφυλακτικό συλλογής που κατασκευάζεται χωρίς λατέξ.

Πώς να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι δυνατόν να αυξηθεί η ανδρική γονιμότητα. Ναι, είναι δυνατόν να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης για σχεδόν κάθε άνθρωπο. Αυτό δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη γνώση, η οποία είναι καλή είδηση για τους άνδρες που ονειρεύονται παιδιά.

Αν και πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων, υπάρχουν ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αποδεδειγμένες μεθόδους για την αύξηση του αριθμού και της ποιότητας των σπερματοζωαρίων.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για την ενίσχυση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της γονιμότητας. Μερικά από αυτά είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικά, άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και περισσότερη υπομονή για να εργαστούν. Και όμως, κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματική, τουλάχιστον σε κάποιο ποσοστό των ανδρών.

Η ανδρική γονιμότητα καθορίζεται από τον αριθμό των κυττάρων σπέρματος που έχει ένας άνδρας κατά τη διάρκεια μιας εκσπερμάτωσης. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και χάπια για την ανδρική γονιμότητα στην αγορά σήμερα που υπόσχονται ένα αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής σπέρματος.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Κάθε μέρα μπορείτε να σας δοθούν με μερικές ασφαλείς και φυσικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα. Το προφανές αλλά πραγματικά σημαντικό για τη λειτουργία του σώματός σας είναι να ενυδατωθείτε.

Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο δεν λειτουργεί με σωστό τρόπο γι 'αυτό η ποσότητα των κυττάρων σας μπορεί να αλλάξει στο χειρότερο. Όσο καλύτερα ενυδατωμένο είναι το σώμα σας, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σπερματικού υγρού θα δημιουργήσετε, το να μην είστε σωστά ενυδατωμένοι πιθανότατα θα μειώσει τον όγκο που μπορεί να δημιουργήσετε.
Είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού κάθε μέρα για να αυξήσετε την ανδρική γονιμότητα.

Διατροφικές Συνήθειες

Οι διατροφικές συνήθειες, όπως η υψηλή πρόσληψη ζωικών προϊόντων ή η χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, έχουν συσχετιστεί με μειωμένη ποιότητα σπέρματος. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα διαταράσσοντας τη σπερματογονική διαδικασία.

Τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μπορούν να επηρεάσουν το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα με πολλούς τρόπους. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μια δίαιτα με υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Άλλες κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών στην πρόληψη των ανεπιθύμητων εκβάσεων της εγκυμοσύνης.
Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει συστηματική ανασκόπηση των δημοσιευμένων μελετών που έχουν διερευνήσει την επίδραση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στην ανδρική γονιμότητα.

Χάπια για την ανδρική γονιμότητα

Πολλοί τύποι υποφέρουν από χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και άλλα προβλήματα γονιμότητας για διάφορους λόγους. Αυτές οι μέθοδοι προσφέρουν μια πρόσθετη επιλογή για να βοηθήσουν τους άνδρες που θέλουν να προσπαθήσουν να αυξήσουν τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων τους.

Υπάρχουν φυσικά χάπια για την ανδρική γονιμότητα που μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια και προσθήκη για την αύξηση της γονιμότητάς σας. Ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι περιέχουν όχι μόνο μέταλλα και βότανα, αλλά και τέτοια αμινοξέα όπως l-καρνιτίνη και L-αργινίνη που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία σας.

Το γεγονός ότι αυτά τα χάπια βοηθούν στη βελτίωση της γονιμότητάς σας βασίζεται στο γεγονός ότι η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του σπέρματος. Το σώμα σας χρειάζεται L-αργινίνη για να βοηθήσει με τη σύνθεση περισσότερων σπερματοζωαρίων και να το κάνει πιο ανθεκτικό. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα να πάρετε ένα από αυτά τα χάπια που περιέχουν L-αργινίνη.
Εκτός από αυτό, τα χάπια για την ανδρική γονιμότητα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος βελτιώνοντας έτσι και τη στύση , επομένως το διπλό όφελος είναι εγγυημένο για εσάς.

Φυσικά χάπια γονιμότητας

Natural Fertility Pills
Φυσικά χάπια γονιμότητας
Τα φυσικά χάπια γονιμότητας μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής. Μπορείτε να τα βρείτε στα ράφια του καταστήματος υγιεινής διατροφής ή μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε στο Διαδίκτυο. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής, τότε μπορείτε να αναζητήσετε μερικά φαρμακεία στο Διαδίκτυο στο διαδίκτυο.

Φυσικά χάπια για την ανδρική γονιμότητα δεν προκαλούν παρενέργειες και είναι ασφαλή για εσάς. Με τη βοήθεια φυσικών χαπιών για την ανδρική γονιμότητα, μπορείτε να πάρετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χάπια για την ανδρική γονιμότητα 


comments powered by Disqus