Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Πώς να απαλλαγείτε από ακμή στο σώμα

Πώς να απαλλαγείτε από ακμή στο σώμα;

Πώς να απαλλαγείτε από ακμή στο σώμα; Δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ακμή. Ειδικά αν πρόκειται για ακμή του σώματος (μεταξύ αυτών, η ακμή της πλάτης είναι γνωστό ότι είναι η πιο δύσκολη στην εξάλειψη και η ακμή του λαιμού είναι η πιο οδυνηρή). Τώρα έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά φάρμακα θεραπεία ακμής , αλλά φυσικά δεν μπορούν όλα να είναι χρήσιμα σε μια μεμονωμένη περίπτωση. Για παράδειγμα, η αρχαία ιατρική προτείνει να κηλιδώσει τα σπυράκια με χυμό φολαντίνης.

Ακμή σώματος

Η ακμή δεν είναι μόνο ένα εφηβικό πρόβλημα. Η ακμή μπορεί να επηρεάσει και τους ενήλικες και μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για τη θεραπεία. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην ακμή ενηλίκων που εμφανίζεται στο σώμα, θα εξηγήσουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε και θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την αποφυγή αυτής της κατάστασης.

Η ακμή του σώματος ενηλίκων είναι μια κοινή κατάσταση του δέρματος που μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτική. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 726 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από ακμή του σώματος, και μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.
Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά παρατηρείται συχνότερα στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες της ακμής του σώματος ενηλίκων, αλλά οι πιο κοινές είναι η γενετική, δερματικές παθήσεις, και το περιβάλλον.

Τι είναι η ακμή του σώματος;

Η ακμή του σώματος είναι μια κατάσταση που μπορεί να οριστεί ως η παρουσία σπυριών, μαύρων στιγμάτων, λευκών στιγμάτων ή κύστεων στο σώμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ακμή του σώματος είναι διαφορετική από την ακμή του τριχωτού της κεφαλής, η οποία είναι μια άλλη μορφή ακμής που μπορεί να εμφανιστεί στο κεφάλι.

What is body acne?
Τι είναι η ακμή του σώματος;
Ακμή του σώματος είναι πιο συχνά παρατηρείται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε ενήλικες. Η ακριβής αιτία της ακμής του σώματος είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με τις ορμόνες, τη γενετική και το περιβάλλον.

Αιτίες της ακμής του σώματος σε ενήλικες

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της ακμής του σώματος στους ενήλικες? Η ακμή του σώματος στους ενήλικες προκαλείται κυρίως από ορισμένες δερματικές παθήσεις που μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής ενός ατόμου. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα του σώματός σας καθαρό, προκειμένου να αποφευχθούν τα σπυράκια ακμής, καθώς το συνολικό σώμα είναι επιρρεπές σε αυτό.

Ως γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι ορισμένες ορμονικές αλλαγές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή / και του θηλασμού θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για τα ξεσπάσματα.

Ορμονικές αλλαγές

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν καθώς μπαίνουμε στα μέσα της δεκαετίας του '20, η οποία είναι συνήθως στο τέλος της εφηβείας, είναι η αιτία των ξεσπάσματα ακμής σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους που την αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας. Οι ορμονικές αλλαγές στους ενήλικες μπορεί να περιλαμβάνουν διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών λόγω άλλων ιατρικών καταστάσεων όπως ο υποθυρεοειδισμός, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο διαβήτης και οι αλλαγές στα επίπεδα τεστοστερόνης.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης το προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) που τείνει να εμφανίζεται κάθε μήνα στις γυναίκες και αυτές προκαλούνται συνήθως από διακυμάνσεις στην ποσότητα προγεστερόνης και οιστρογόνων στο γυναικείο σώμα. Ορμονικές αλλαγές που τείνουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να είναι ο κύριος λόγος για την ακμή breakouts σε ορισμένες από τις γυναίκες που την αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου.

Πίεση

Καθώς αυξάνεται το στρες, οι ορμόνες στο σώμα τείνουν να αυξάνονται, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί στην παραγωγή περισσότερου σμήγματος στο σώμα και οι πόροι του δέρματος τείνουν να μπλοκάρονται.

Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες της ακμής του σώματος σε ενήλικες, καθώς επηρεάζει τους αδένες πετρελαίου στο σώμα που είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση του πετρελαίου και των βακτηρίων από το δέρμα. Η υπερβολική λιπαρότητα και η βρωμιά οδηγούν σε ξεσπάσματα ακμής που μπορεί να συμβούν λόγω υπερβολικών ποσοτήτων στρες.

Κακή διατροφή

Διατροφικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσει ακμή ενηλίκων περιλαμβάνουν την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού που είναι πλούσιο σε ζάχαρη, και λιπαρά, λιπαρά τρόφιμα είναι ένας μεγάλος συντελεστής στην ακμή. Επίσης, η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα θα πρέπει να αποφεύγεται για την πρόληψη των σπυριών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα των λιπαρών οξέων στο σώμα αυξάνονται όταν η κατανάλωση λιπαρών τροφών αυξάνεται, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου ακμής του σώματος.

Τα λιπαρά οξέα μπορεί να προκαλέσουν ορμονική ανισορροπία αυξάνοντας τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης στο σώμα, η οποία είναι ένας από τους λόγους για την ακμή breakouts σε ενήλικες.

Σκληρός καθαρισμός του δέρματος

Μια πολύ σκληρή διαδικασία καθαρισμού του δέρματοςπου περιλαμβάνει συχνό πλύσιμο σαπουνιού μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια σε ορισμένα άτομα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένετε το σώμα σας εντελώς όλη την ώρα.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικά σαπούνια αντί για σκληρό καθαρισμό για την πρόληψη της ακμής. Επίσης, αποφύγετε να κάνετε ντους πολύ συχνά, μάλλον να τα παίρνετε κάθε δεύτερη μέρα, καθώς αυτό βρίσκεται να είναι μια από τις βέλτιστες πρακτικές για τον έλεγχο της ακμής του σώματος breakouts.

Τα συμπτώματα της ακμής του σώματος σε ενήλικες

Η ακμή του σώματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, αλλά είναι πιο συχνά παρατηρείται στο στήθος, την πλάτη, τους ώμους και τους γλουτούς. Τα συμπτώματα της ακμής του σώματος είναι παρόμοια με εκείνα της ακμής του προσώπου, αλλά μπορεί να είναι πιο σοβαρή.

Η ακμή του σώματος μπορεί να προκαλέσει μεγάλες, κόκκινες και επώδυνες προσκρούσεις, σπυράκια, σπυράκια και λευκά στίγματα. Η ακμή του σώματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ουλές.
Symptoms of body acne
Τα συμπτώματα της ακμής του σώματος

Πώς να απαλλαγείτε από ακμή στο σώμα;

Πώς να απαλλαγείτε από την ακμή στο σώμα; Πολλές πηγές προτείνουν τη θεραπεία της ακμής με σαλικυλικό οξύ. Υπάρχουν επίσης ειδικές κρέμες που πωλούνται σε φαρμακεία και τις οποίες μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε. Ένα άλλο γνωστό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά σε φάρμακα θεραπείας ακμής είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκουπίσει το κατεστραμμένο δέρμα σας.

Συχνά επιτυγχάνονται καλά αποτελέσματα με την εφαρμογή υπεροξειδίου του βενζοϋλίου ή σαλικυλικού οξέος για το σκούπισμα της ακμής και στη συνέχεια την επάλειψη με κρέμες που περιέχουν άλφα-οξέα - αυτές οι κρέμες βοηθούν να σκουπίσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία εμποδίζουν την ξήρανση του δέρματος). Δυστυχώς, αυτές οι χημικές ουσίες συχνά φέρνουν επικίνδυνες παρενέργειες: ερεθισμούς και εξανθήματα.

Τα φάρμακα θεραπείας ακμής περιέχουν συστατικά που εμποδίζουν τους αδένες πετρελαίου και εμποδίζουν την παραγωγή σμήγματος. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα είναι επίσης γνωστό ότι εξαλείφουν τα βακτήρια από τους πόρους και έτσι βοηθούν στη διαδικασία ανάκτησης.
Για παράδειγμα, τα ρετινοειδή (παράγωγα βιταμίνης Α) βοηθούν στην εξάλειψη των δερματικών λοιμώξεων. Ελέγχουν επίσης τη δραστηριότητα της κερατίνης, η οποία κάνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος πιο απαλό και έτσι διευκολύνουν το ξεφλούδισμα. Ωστόσο, μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα, καθώς η διαδικασία της θεραπείας της ακμής περιλαμβάνει μήνες θεραπείας και φροντίδας.

Παρενέργειες των φαρμάκων ακμής

Υπάρχουν μια σειρά από παρενέργειες που σχετίζονται με φάρμακα ακμής. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές και μπορεί ακόμη και να είναι απειλητικές για τη ζωή. Μερικές από τις πιο συχνές παρενέργειες των φαρμάκων ακμής περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, διάρροια, ναυτία, έμετος, και πονοκεφάλους.

Μερικές από τις πιο σοβαρές παρενέργειες των φαρμάκων ακμής περιλαμβάνουν ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη, και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε φάρμακο ακμής και να γνωρίζετε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα φάρμακα.

Αισθητικές επεμβάσεις

Μια άλλη επιλογή στη θεραπεία της ακμής του σώματος είναι οι καλλυντικές διαδικασίες. Αυτές περιλαμβάνουν χημικό ξεφλούδισμα, θεραπεία με λέιζερ και μικροδερμοαπόξεση. Το χημικό ξεφλούδισμα γίνεται για να μειώσει την εμφάνιση της ακμής του σώματος στο δέρμα χρησιμοποιώντας όξινα διαλύματα. Το χημικό ξεφλούδισμα είναι ο πιο δημοφιλής τύπος καλλυντικών διαδικασιών. Με αυτό, μπορείτε να επιτύχετε καθαρότερο δέρμα μέσα σε λίγες διαδικασίες.

Chemical peeling
Χημική απολέπιση
Άλλοι τύποι καλλυντικών διαδικασιών περιλαμβάνουν αναζωογόνηση του δέρματος, θεραπεία με λέιζερ και μικροδερμοαπόξεση. Η θεραπεία με λέιζερ μειώνει επίσης την ακμή του σώματος. Κάνει επίσης το δέρμα να φαίνεται πιο δίκαιο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τα ανώτερα στρώματα του δέρματος θα αφαιρεθούν μέσω των στοχευμένων περιοχών του δέρματος. Η θεραπεία με λέιζερ λειαίνει επίσης το τραχύ και χονδροειδές δέρμα για να εξαλείψει την εμφάνισή του.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια άλλη μέθοδος για τη βελτίωση του δέρματος με την απολέπιση των νεκρών κυττάρων, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία και αποτρέπουν την ακμή του σώματος.

Φυσική θεραπεία ακμής

Υπάρχουν φυσικά φάρμακα θεραπεία ακμής για τη θεραπεία της ακμής στο σώμα. Αυτά τα προϊόντα έρχονται σε μορφή χαπιών που αντιμετωπίζουν την ακμή από το εσωτερικό και κρέμες που καθαρίζουν το δέρμα από το εξωτερικό. Αυτά τα φάρμακα θεραπεία ακμής είναι απολύτως ασφαλή, αλλά συχνά βοηθούν πιο αργά από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Natural Acne Treatment
Φυσική θεραπεία ακμής
Για παράδειγμα, ένας πάσχων μπορεί να παρατηρήσει την πρώτη βελτίωση μετά την πρώτη εφαρμογή του υπεροξειδίου του βενζοϋλίου, και μπορεί να χρειαστούν λίγες μέρες για φυσικό προϊόν ακμής για να βοηθήσει. Ακόμα, πολλοί πάσχοντες από ακμή σώματος προτιμούν φυσικά φάρμακα θεραπεία ακμής επειδή αντιμετωπίζουν την ακμή στο σώμα χωρίς παρενέργειες.

Υπάρχουν επίσης ειδικά αφρόλουτρα σχεδιασμένα για τη θεραπεία της ακμής. Το μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τις προαναφερθείσες πλύσεις.
Θεραπεία της ακμής του σώματος με φυσικά φάρμακα μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να δείτε τα αποτελέσματα. Μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά και να προσληφθούν από το στόμα για ταχύτερα αποτελέσματα. Πλεονεκτήματα των φυσικών φαρμάκων ακμής είναι ότι δεν παράγουν παρενέργειες όπως ουλές ακμής ή ερυθρότητα του δέρματος. Είναι πολύ δύσκολο να συναντήσετε παρενέργειες σε φυσικά φάρμακα θεραπεία ακμής, καθώς τα αποτελέσματα της εφαρμογής είναι πιο αργή, αλλά μόνιμη.

Φυσικές θεραπείες ακμής μπορεί επίσης να είναι φθηνότερη τότε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μπορείτε να αγοράσετε φυσικά φάρμακα θεραπεία ακμής σε πολλές τοποθεσίες για τη θεραπεία της ακμής στο σώμα. Ωστόσο, είναι συνετό να βρείτε έναν φημισμένο ιστότοπο για να αποφύγετε την αγορά πλαστών προϊόντων.

Πώς να αποτρέψει την ακμή στο σώμα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με την ακμή σας στο σώμα. Πρώτον, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τρίψετε, να το σκάσετε ή να αφαιρέσετε με παρόμοιο τρόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε την ακμή σας και να την αντιμετωπίσετε με κρέμα ή άλλο παρασκεύασμα. Το τρίψιμο, το σκάσιμο ή το ξύσιμο της ακμής μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με το δέρμα σας. Επίσης, δεν πρέπει να φοράτε πάρα πολύ παχιά και τραχιά ρούχα. θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε τριβή κατά της ακμής του σώματος θα την ερεθίσει.

Αλλά όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος δεν είναι να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από την ακμή στο σώμα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η πρόληψη της ακμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ρούχων για προπόνηση, να κάνετε τακτικό ντους ή / και μπάνιο, να δώσετε προσοχή στη διατροφή σας, ιδιαίτερα εάν έχετε οποιαδήποτε υπερευαισθησία, εντάξει, φροντίστε την υγεία σας και τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής, καθώς και άλλα προβλήματα με το δέρμα σας, θα μειωθούν σημαντικά.

Βρείτε τα καλύτερα φάρμακα θεραπεία ακμής 


comments powered by Disqus