Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Πώς να αποφύγετε την ακμή εφήβων

Πώς να αποφύγετε την ακμή των εφήβων και να αποτρέψετε την ακμή ενηλίκων στο μέλλον;

Πώς να αποφύγετε την ακμή των εφήβων και να αποτρέψετε την ακμή ενηλίκων στο μέλλον;  Εφηβική ακμή, συχνά πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος ακμής, γίνεται ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα. Στην εφηβεία όλα γίνονται αισθητά τόσο έντονα και ξαφνικά αυτά τα σημεία - και μπορούν να μετατρέψουν τα πιο φωτεινά συναισθήματα στην πιο σκοτεινή δυστυχία.

Οι έφηβοι συχνά ενοχλούνται πολύ με την καλή τους εμφάνιση, ειδικά στην προσπάθεια να προσελκύσουν ένα αντίθετο φύλο, οπότε η εμφάνιση της ακμής είναι μια πραγματική καταστροφή για εκατομμύρια νέους ανθρώπους παγκοσμίως. Μερικοί από τους εφήβους υποφέρουν από κατάθλιψη εξαιτίας αυτού του απλού λόγου. Εφηβική ακμή μπορεί να είναι έντονο κόκκινο ή μουνί λευκό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ελκυστική και απωθητική και οι περισσότεροι από τους εφήβους θέλουν να μάθουν πώς να αποφύγουν την ακμή των εφήβων.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να απαλλαγείτε από την ακμή των εφήβων, αλλά δεν υπάρχει 100% σίγουρη τεχνική για κάθε έφηβο.
Υπάρχουν λίγες μέθοδοι για να διαλέξετε, ας εξετάσουμε την πιο σημαντική αποτελεσματική τεχνική για την εφηβική ακμή.

Αλλά εδώ έρχεται μια άλλη ερώτηση. Μπορεί η ακμή των εφήβων να μετατραπεί σε ακμή ενηλίκων όταν μεγαλώνει ένας έφηβος; Πριν εξετάσουμε αυτήν την ερώτηση, ας μάθουμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ακμής των εφήβων και της ακμής των ενηλίκων.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ακμής ενηλίκων και ακμής εφήβων?

Αν και η ακμή συνδέεται συνήθως με τους εφήβους, δεν είναι αποκλειστικά μια εφηβική ταλαιπωρία. Στην πραγματικότητα, η ακμή μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών. Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ακμής ενηλίκων και της ακμής των εφήβων; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Adult Acne and Teen Acne
Ακμή ενηλίκων και ακμή εφήβων
Η ακμή είναι μια κοινή και θεραπεύσιμη κατάσταση του δέρματος που προκαλεί σπυράκια ή "zits". Αλλά μπορεί να υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της ακμής στους εφήβους και της ακμής στους ενήλικες. Οι έφηβοι τείνουν να πάρουν ακμή στο πρόσωπό τους, ενώ οι ενήλικες τείνουν να πάρουν ακμή στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, την πλάτη και τους ώμους τους. Οι έφηβοι τείνουν να έχουν περισσότερα σπυράκια, ενώ οι ενήλικες τείνουν να έχουν βαθύτερα, πιο οδυνηρά σπυράκια που ονομάζονται κύστεις.

Η ακμή των ενηλίκων είναι πιο πιθανό να προκληθεί από ορμονικές αλλαγές, ενώ η ακμή των εφήβων είναι πιο πιθανό να προκληθεί από αλλαγές στη φυσική παραγωγή πετρελαίου του σώματος, καθώς και λάδι δέρματος και βρωμιά που φράζουν τους πόρους.

Πρέπει εφηβική ακμή και ακμή ενηλίκων αντιμετωπίζονται διαφορετικά;

Υπάρχει επίσης μια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ακμή σε ενήλικες και εφήβους. Ενώ η ακμή των εφήβων συχνά ξεκαθαρίζει με αντιβιοτικά και τοπικές θεραπείες, adutl ακμή μπορεί να απαιτήσει μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση που περιλαμβάνει ορμονική θεραπεία, συνταγογραφούμενα φάρμακα, και θεραπεία με λέιζερ.

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το αν ή όχι ακμή ενηλίκων και εφηβική ακμή θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από διαφορετικές θεραπείες.
Ενώ υπάρχουν μερικές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τους δύο τύπους ακμής, μπορεί να υπάρχουν οφέλη από τη χρήση διαφορετικών θεραπειών για την ακμή ενηλίκων και την ακμή των εφήβων ανάλογα με την υποκείμενη αιτία.

Η ακμή των εφήβων θα μετατραπεί σε ακμή ενηλίκων;

Μια κοινή ερώτηση που οι δερματολόγοι παίρνουν ρωτήθηκε είναι αν ή όχι εφηβική ακμή θα μετατραπεί σε ακμή ενηλίκων. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο ένα ναι ή ένα όχι.

Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι που είχαν ακμή ως έφηβος θα συνεχίσουν να έχουν ακμή ως ενήλικας, υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που θα έχουν ακμή μόνο κατά τη διάρκεια των εφηβικών τους χρόνων και δεν θα έχουν προβλήματα με την ακμή ως ενήλικας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ακμή των ενηλίκων και η ακμή των εφήβων μπορεί να προκληθεί από διαφορετικά πράγματα, οπότε ακόμα κι αν είχατε ακμή ως έφηβος, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε ακμή ενηλίκων.

Will Teen Acne Turn into Adult Acne?
Η ακμή των εφήβων θα μετατραπεί σε ακμή ενηλίκων;
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η ακμή στην εφηβεία μπορεί να είναι ένας προγνωστικός παράγοντας για την ακμή στην ενήλικη ζωή, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι δύο συνθήκες είναι άσχετες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ακμή πρώιμης έναρξης και η σοβαρή ακμή είναι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη ακμής ενηλίκων.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι με εφηβική ακμή δεν θα πάει για να αναπτύξουν ακμή ενηλίκων, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους. Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο ανάπτυξης ακμής ενηλίκων, μιλήστε με έναν δερματολόγο σχετικά με τις επιλογές σας για θεραπεία.

Θα ξεπεράσετε την ακμή των εφήβων σας;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ακμή είναι κάτι που θα ξεπεράσετε καθώς μεγαλώνετε. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι θα δουν την ακμή τους να βελτιώνεται καθώς γερνούν, υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ακμή και στην ενηλικίωση.

Η ακμή είναι μια πολύπλοκη κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, οπότε δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν θα ξεπεράσετε ή όχι την ακμή σας. Πρώτον, εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό ακμής, είναι πιο πιθανό να έχετε ακμή ως ενήλικας.

Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικοί ακόμη παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ακμής ενηλίκων. Αυτά περιλαμβάνουν τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τον τύπο του δέρματος. Εάν είστε υπέρβαροι, οι πιθανότητες είναι ορμονικές αλλαγές σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ακμής ενηλίκων.

Τέλος πάντων, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν πάσχετε από εφηβική ακμή είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή σας και πώς να την αποφύγετε. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να αποτρέψετε άλλες δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με την ακμή όπως ουλές, ρυτίδες, ραγάδες, ροδόχρου ακμή κ.λπ.

Πώς να αποφύγετε την ακμή των εφήβων;

Είναι πάντα δύσκολο να εξαλειφθεί και να αποφευχθεί η ακμή, και η ακμή των εφήβων δεν είναι αποκλεισμός. Η αφαίρεση της ακμής είναι δύσκολη επειδή μπορεί είτε να έχει κάποια άγνωστη αιτία είτε να προκληθεί από εσωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν είναι πολύ εύκολο να νικηθούν. Το τελευταίο είναι το πιο ζωντανό χαρακτηριστικό της ακμής των εφήβων.

Ο πιο συνηθισμένος εσωτερικός λόγος για την ακμή είναι η ενίσχυση του επιπέδου των ορμονών και η ακμή των εφήβων είναι ακριβώς η περίπτωση - στην εφηβεία ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα των ορμονών και μεταξύ των αποτελεσμάτων αυτού του ξεσπάσματος είναι η αυξημένη παραγωγή σμήγματος (λάδι δέρματος) από σμηγματογόνους αδένες, έτσι ώστε η περίσσεια πετρελαίου να γεμίζει τους πόρους του δέρματος και εμφανίζεται η ακμή.

How to Avoid Teen Acne?
Πώς να αποφύγετε την ακμή των εφήβων;
Σχεδόν όλοι οι έφηβοι έχουν ακμή, οπότε μην φοβάστε αν το παιδί σας (ή εσείς, αν είστε έφηβος) κερδίζει μια άνιση σειρά από σπυράκια στο μέτωπό του ή οπουδήποτε. Κάντε το καλύτερο δυνατό και θα έχετε ένα αποτέλεσμα. Μπορεί να μην έρθει αμέσως, αλλά τουλάχιστον θα είστε σε θέση να μαλακώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο δέρμα σας ειδικότερα και στην υγεία σας στο σύνολό της.

Πώς να αποφύγετε την ακμή των εφήβων; Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την ακμή των εφήβων είναι μια πολύπλοκη θεραπεία - εξαλείφοντας τόσο τις εσωτερικές αιτίες (κύριες) όσο και τις εξωτερικές αιτίες (όχι κύριες, αλλά επιδεινώνοντας την κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις). Τα πρώτα μπορούν να αφαιρεθούν, πρώτα απ 'όλα, με σωστή διατροφή. Η ακμή στην πραγματικότητα δεν εμφανίζεται τόσο λόγω των ορμονών. εμφανίζεται λόγω της επίδρασής τους στο ευάλωτο δέρμα. Η κατανάλωση κατάλληλων ποσοτήτων βιταμινών (ιδιαίτερα του συμπλέγματος Α και Β) είναι μια καλή βοήθεια για το δέρμα σας.

Πώς να μεταχειριστεί την ακμή ενηλίκων

Υπάρχουν ήδη μερικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας, όπου μπορείτε να βρείτε μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή ενηλίκων ή να μάθετε αιτίες και επιλογές θεραπείας για την ορμονική ακμή ενηλίκων. Μπορείτε επίσης να δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακμή των ενηλίκων.

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην ιστοσελίδα μας όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία μας και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρουμε. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο αν βρείτε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της ακμής που θα λειτουργήσει για εσάς!

Βρείτε την καλύτερη μέθοδο για τη θεραπεία της ακμής των εφήβων 


comments powered by Disqus