Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Ορμονική ακμή ενηλίκων

Ορμονική ακμή ενηλίκων

Άρθρο από το Κέντρο Υγειονομικής Περίθαλψης

Ορμονική ακμή ενηλίκων Ειδικοί λένε ότι η ακμή προκαλείται από τις ορμόνες, αλλά υπήρχαν καμία σοβαρή εξέταση του φαινομένου αυτού μέχρι σήμερα. Ερευνητικών μελετών ιδρύθηκε πρόσφατα ότι σχεδόν το 50% όλων των γυναικών αντιμετωπίζουν ενηλίκων ακμή breakouts όλη την εβδομάδα πριν από εμμηνορροϊκό κύκλο τους.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για την ορμονική ακμή ενηλίκων είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις μεθόδους συνήθη θεραπεία. Επίκαιρα αντιβιοτικά και επίκαιρα retinoids είναι άχρηστη σε αυτή την περίπτωση. Δώστε προσοχή στα ακόλουθα γεγονότα να προσδιορίσει την ορμονική ακμή:

  • Ακμή έγινε πρώτη φορά στην ώριμη ηλικία?
  • Ακμή έκρηξη εντατικοποίηση πριν από την εμμηνόρροια?
  • Έκθεση σχετικά με ακανόνιστη έμμηνο ρύση;
  • Οι σμηγματογόνοι αδένες στην περιοχή του προσώπου?
  • Hirsuties (το υπερυψωμένο επίπεδο των μαλλιών στο πρόσωπό σας ή ακόμη και την τρίχα στις θέσεις του άτυπου χαρακτήρα)?
  • Αυξημένο επίπεδο κάποια ανδρικές ορμόνες στο αίμα.

Αιτίες της ακμής ορμονική

Ακμή προκαλείται από την ορμονική επίδραση αρχίζει στην ηλικία των 20-25, μερικές φορές είναι επίκαιρο για τους εφήβους και κατά καιρούς τις ώριμες γυναίκες μπορεί να έχουν. Ενηλίκων ακμής σπυράκια συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδιαίτερα πηγούνι και σαγόνι. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν ίχνη ακμή στο θώρακα ή την πλάτη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ορμονικά-επηρέασε την ακμή ενηλίκων είναι σπανίως σοβαρή και εκδηλώνεται συνήθως ως μικρές φλεγμονώδη οζίδια και βλατίδες, οι γυναίκες που πάσχουν από την ασθένεια δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά αναρωτιέμαι: πώς ξεκίνησε;

Είναι γνωστό ότι μας επινεφρίδια ξεκινήσει κάνοντας ένα ανδρόγυνο, dihydroepiandrosterone θειική (DHEAS), όταν είμαστε ακόμα τα παιδιά περίπου 10 ετών. Επίσης, στο ξεμπλοκάρισμα της εφηβείας δύο περισσότερα ανδρογόνα, τα λεγόμενα «ανδρικές» ορμόνες, η dehydrotestosterone (DHT) και η τεστοστερόνη, αρχίσει να λειτουργεί στο σώμα των γυναικών. Όλοι τονωθεί η sebaceous αδένες να παράγουν περισσότερο από το φυσικό έλαιο του δέρματος, ή σμήγματος.

Ότι είναι γιατί τόσοι πολλοί έφηβοι υποφέρουν από λιπαρό δέρμα και ακμή. Και τα αγόρια, που έχουν πιο «αρσενικών» ορμονών, υποφέρουν από έφηβος ακμή συχνότερα από τα κορίτσια. Ακμή του εφήβου είναι εύκολο να θεραπευτούν. Επίπεδο των ορμονών είναι πολύ ευέλικτο στο νέοι οργανισμοί. Πρώτης γραμμής θεραπείες θα βοηθήσει στις περισσότερες περιπτώσεις και να περιλαμβάνουν ως τοπικά ρετινοειδή και υπεροξείδιο του βενζολίου, υποστηρίζεται από του στόματος αντιβιοτικά. Αλλά μετά από την αρχική βελτίωση μπορεί να υπάρξει μια περίοδο όταν οι ορμονικές αλλαγές επίπεδο και το σώμα σταματά αντιδρούν στην θεραπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τροποποιηθεί η διαδικασία επεξεργασίας.

Ορμονική ακμή ενηλίκων

Ενώ ορισμένοι ενήλικες μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει τους ακμή αρχίζει μόνο από τους 20s ή 30s, κάποια από αυτά φαίνεται να ξεπεράσουν ποτέ, περνώντας στην ενήλικη ζωή με τα ίδια breakouts. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών σε ορμονικό επίπεδο. Όταν μια γυναίκα πλησιάζει την περίοδο, μειώνεται το επίπεδο οιστρογόνο. Ωοθήκες μετά την ωορρηξία παραγωγή προγεστερόνης και αυτή η ορμόνη διεγείρει σμηγματογόνων αδένων. Ακμή έρχεται ως αποτέλεσμα αυτού.

Μερικές έγκυες γυναίκες επηρεάζονται από ορμονικά προκάλεσε ακμή. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τους σμηγματογόνων αδένων ανυψώσει παραγωγή πετρελαίου, προκαλώντας συχνά breakouts. Υπάρχουν γυναίκες που πάσχουν από ξεσπάσματα ακμής μετά την εμμηνόπαυση, όπως το επίπεδο τεστοστερόνης παίρνει μεγαλύτερη ενώ μειώνεται το επίπεδο οιστρογόνου.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ενήλικες μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα ακμής κατά τη διάρκεια ολόκληρη τη ζωή τους από την εφηβεία τους παλιά χρόνια. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να εξαφανιζεται με την ΗΛΙΚΙΑ και να πάρετε ακόμη και χειρότερα. Αν θέλετε να επιτύχετε μεγάλη αποτελέσματα, δείτε το δερματολόγο σας που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την καλύτερη θεραπευτική επιλογή για την ακμή.

Διαβάστε περισσότερα για τα προϊόντα ακμής ενηλίκων 


comments powered by Disqus