Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Ενήλικη ορμονική ακμή

Ορμονική ακμή ενηλίκων: Αιτίες και θεραπεία

Ορμονική ακμή ενηλίκων: Αιτίες και θεραπεία Οι ειδικοί λένε ότι η ακμή προκαλείται από τις ορμόνες, αλλά υπήρχαν σοβαρές εξετάσεις αυτού του φαινομένου μέχρι σήμερα. Έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα θέσπισε ότι σχεδόν το 50% όλων των γυναικών θα συναντήσετε ενηλίκων ακμής breakouts όλη την εβδομάδα πριν από εμμηνορροϊκό κύκλο τους.

Ορμονική ακμή ενηλίκων το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις μεθόδους συνήθη θεραπεία. Επίκαιρα αντιβιοτικά και επίκαιρα retinoids είναι άχρηστη σε αυτή την περίπτωση. Δώστε προσοχή στα ακόλουθα γεγονότα για τον εντοπισμό ορμονική ακμή:

 • Ακμή συνέβη πρώτη φορά στην ενήλικη ηλικία?
 • Ακμή έκρηξη εντατικοποίηση της πριν από την εμμηνόρροια?
 • Έκθεση σχετικά με ανώμαλες εμμηνορροϊκές περιόδους;
 • Οι σμηγματογόνοι αδένες στην περιοχή του προσώπου?
 • Hirsuties (το υπερυψωμένο επίπεδο του στο πρόσωπό σας ή ακόμη και μαλλιά στις ασυνήθιστες θέσεις)?
 • Αυξημένο επίπεδο ορισμένων αρσενικών ορμονών στο αίμα.

Τι είναι η ορμονική ακμή ενηλίκων;

Ορμονική ακμή ή ορμονική ακμή ενηλίκων είναι επίσης γνωστή ως ακμή vulgaris είναι που προκαλείται λόγω διαταραχής στην κατάσταση του δέρματος που συμβαίνουν λόγω της υπερπαραγωγής ανδρογόνων ορμονών στο σώμα. Η τεστοστερόνη ή ανδρογόνο λέγεται ότι είναι η κύρια ορμόνη που βρίσκεται τόσο σε άνδρες και γυναίκες. Ορμονική ακμή ενηλίκων προκαλείται λόγω της υπερβολικής παραγωγής των ανδρογόνων στο σώμα.

Των ανδρογόνων ορμονών που τείνουν να τονώσει σμηγματογόνων αδένων που παράγουν ένα υψηλό ποσό φυσικού λαδιού ή σμήγματος στο δέρμα. Αυτό το σμήγμα που παράγεται συγκεντρώνει στα μαλλιά τους πόρους ή ωοθυλάκια και αργότερα παίρνει αναμιγνύεται με τα νεκρά κύτταρα και βακτήρια που οδηγεί στο σχηματισμό κηλίδες ή σπυράκια.

Ορμονική ακμή είναι αρκετά κοινό να εμφανίζονται κατά την εφηβεία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Επίσης φαίνεται ότι έφηβοι ή οι έφηβοι υποφέρουν περισσότερο από την ορμονική ακμή λόγω των ορμονικών αλλαγών που λαμβάνουν μέρος στο σώμα τους κατά τη διάρκεια εκείνη τη στιγμή.

Επίσης κατά την περίοδο αυτή ορμονική ακμή είναι πιο αισθητή στους άνδρες σε σύγκριση με τα θηλυκά λόγω του γεγονότος ότι τα αρσενικά παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη από ό, τι τα θηλυκά. Ενώ τα θηλυκά μπορεί να υποφέρουν περισσότερο από τέτοια ακμή κατά τη διάρκεια των φυσικών κύκλων που υφίστανται που περιλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, εμμηνόρροια, και την εμμηνόπαυση.

Ανάπτυξη της ορμονική ακμή ενηλίκων

Ενώ ορισμένοι ενήλικες μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει τους ακμή αρχίζει μόνο από τους 20s ή 30s, ένα ορισμένο ποσό από αυτά φαίνεται να ξεπεράσουν ποτέ αυτό, περνώντας στην ενήλικη ζωή με τα ίδια breakouts. Αυτό συμβαίνει λόγω των αλλαγών στο ορμονικό επίπεδο. Όταν μια γυναίκα πλησιάζει την περίοδο, μειώνεται το επίπεδο οιστρογόνου. Ωοθήκες μετά από την ωογένεση παράγουν προγεστερόνη και αυτή η ορμόνη διεγείρει σμηγματογόνων αδένων. Ακμή έρχεται ως αποτέλεσμα της αυτό.

Development of Adult Hormonal Acne
Ορισμένες έγκυες γυναίκες επηρεάζονται από ορμονικά προκάλεσε ακμή. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τους σμηγματογόνους αδένες ανυψώσει παραγωγής πετρελαίου, προκαλούν συχνές breakouts. Υπάρχουν γυναίκες που υποφέρουν από ξεσπάσματα ακμής μετά την εμμηνόπαυση, καθώς το επίπεδο τεστοστερόνης παίρνει μεγαλύτερη ενώ μειώνεται το επίπεδο οιστρογόνου.

Όπως μπορείτε να δείτε, ενήλικες ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα ακμής κατά τη διάρκεια ολόκληρη τη ζωή τους από την εφηβεία τους παλιά χρόνια. Τα προβλήματα αυτά δεν μπορεί να εξαφανιστεί με την ηλικία και μπορεί να πάρει ακόμα χειρότερα.
Αν θέλετε να επιτύχετε σπουδαία αποτελέσματα, δείτε τον δερματολόγο σας που θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη θεραπεία ακμής.

Αιτίες των ορμονικών ακμή

Ακμή προκαλείται από ορμονική επίδραση ξεκινά στην ηλικία των 20-25, μερικές φορές είναι επίκαιρο για τους εφήβους και κατά καιρούς ώριμες γυναίκες μπορεί να έχουν. Ενηλίκων ακμής σπυράκια εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, ιδίως πηγούνι και σαγόνι. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν ίχνη ακμή στο θώρακα ή την πλάτη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι επιρροές από ορμονική ακμή ενηλίκων σπάνια είναι σοβαρές και εκδηλώνεται συνήθως ως μικρές φλεγμονώδη οζίδια και βλατίδες, οι γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά αναρωτιέμαι: Πώς ξεκίνησε;

Είναι γνωστό ότι μας επινεφρίδια Ξεκινήστε κάνοντας ένα ανδρόγυνο, Δεϋδροεπιανδροστερόνη θειική (DHEAS), όταν είμαστε ακόμα τα παιδιά περίπου 10 ετών. Επίσης, στο ξεμπλοκάρισμα της εφηβείας δύο πιο ανδρογόνα, τα λεγόμενα «αρσενικών» ορμονών, dehydrotestosterone (DHT) και της τεστοστερόνης, αρχίσει να λειτουργεί στα σώματα των γυναικών. Όλοι να τονωθεί η sebaceous αδένες να παράγουν περισσότερο από το φυσικό έλαιο του δέρματος ή σμήγματος.

Αυτό είναι γιατί τόσοι πολλοί έφηβοι υποφέρουν από λιπαρό δέρμα και ακμή. Και τα αγόρια, που έχουν πιο «αρσενικών» ορμονών, υποφέρουν από έφηβος ακμή συχνότερα από τα κορίτσια.
Σε αντίθεση με την ακμή ενηλίκων, έφηβος ακμή είναι συχνά εύκολο να θεραπευτούν.
Επίπεδο των ορμονών είναι πολύ ευέλικτο στο νέοι οργανισμοί. Πρώτης γραμμής θεραπείες θα βοηθήσει στις περισσότερες περιπτώσεις και να περιλαμβάνουν ως τοπικά ρετινοειδή και υπεροξείδιο του βενζολίου, υποστηρίζεται από του στόματος αντιβιοτικά.

Αλλά μετά την αρχική βελτίωση μπορεί να υπάρξει χρονικό διάστημα όταν τις ορμονικές αλλαγές στο επίπεδο και το σώμα σταματά να αντιδρά στη θεραπεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τροποποιηθεί η διαδικασία της θεραπείας ορμονική ακμή ενηλίκων και συχνά προτείνεται να προσπαθήσει φυσικά χάπια για την ορμονική ακμή.

Κοινοί παράγοντες που προκαλούν την ορμονική ακμή στους ενήλικες

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περισσότερα από ορμονική ακμή οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες.

Όπως αναφέραμε πριν, η εφηβεία είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσουν ορμονική ακμή. Εφηβεία είναι η περίοδος ηλικία κατά την οποία εφήβους φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα και γίνεται μπορούν να αναπαραχθούν. Το σώμα (αρσενικά και θηλυκά) κάτω από αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε πολλές ορμονικές αλλαγές. Το ανδρικό σώμα σε σύγκριση με τα θηλυκά παράγει υπερβολική ανδρογόνων ορμονών που είναι υπεύθυνες για το σχηματισμό της τα σπυράκια ή τις κηλίδες στο δέρμα. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά, επίσης, να υποφέρουν από ορμονική ακμή λόγω της ανισορροπίας των ορμονών στο σώμα.

Factors That Trigger Hormonal Acne in Adults
Παράγοντες που πυροδοτούν την ορμονική ακμή στους ενήλικες
Αλλά Οι περισσότεροι κοινοί παράγοντες που είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονική ακμή στους ενήλικες περιλαμβάνουν:

 • Ανεπάρκεια των μετάλλων και βιταμινών - είναι προφανές να πω ότι οι βιταμίνες και ανόργανα συστατικά παίζουν θετικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών στο σώμα μας. Επομένως, η απουσία διαφορετικά μέταλλα και βιταμίνες στην καθημερινή διατροφή μπορεί να προκαλέσει το σώμα για την έλλειψη ενισχυμένη ασυλία που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό για την καταπολέμηση των ιών και λοιμώξεων ποιο όργανο είναι επιρρεπής σε.
 • Άγχος - στρες από τα επινεφρίδια ώθηση επάνω η παραγωγή των ορμονών, τόσο σε άνδρες και γυναίκες. Η αντίδραση που προκαλείται λόγω στρες είναι υπεύθυνη να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος.
 • Υπερβολική πρόσληψη σακχάρων και λιπαρών τροφών - υπερβολική πρόσληψη τροφίμων που είναι πλούσια σε σάκχαρα και λίπη μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ακμή στους ενήλικες. Ο λόγος για την αιτία της ακμής είναι ουσιαστικά οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας αποθηκεύει περισσότερο λίπος που καταναλώνουμε που αργότερα φράξει στους πόρους του δέρματος. Επιπλέον, η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στο δέρμα λόγω της υπερπαραγωγής της ινσουλίνης στο σώμα.
 • Εμμηνόρροια, εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη - γυναίκες κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, εγκυμοσύνης ή εμμηνόρροια αντιμετωπίζει μια απότομη μείωση των οιστρογόνων ορμονών στο σώμα τους. Αυτή η μείωση των οιστρογόνων ορμονών συνοδεύεται επίσης από την αύξηση της τεστοστερόνης που προκαλεί περαιτέρω ο σχηματισμός της ακμής vulgaris.
 • Νεκρό δέρμα συσσώρευση - νεκρά κύτταρα του δέρματος είναι επίσης υπεύθυνες για που προκαλούν ακμή δέρμα. Το κύτταρο δερμάτων που συγκεντρώνει στο το αναμιγνύει τους πόρους με λάδι δερμάτων (σμήγμα) να οδηγήσουν σε δέρμα, κηλίδες ή σπυράκια.
 • Χρήση των στεροειδών - υπερβολική χρήση των στεροειδών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ορμονική ακμή στους ενήλικες. Χρήση των στεροειδών αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες με περαιτέρω αποτέλεσμα μια ανισορροπία των ορμονών στο σώμα και προκαλώντας προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα.
 • Παρουσία των βακτηρίων στο δέρμα τους πόρους - παρουσία βακτηριδίων στα θυλάκια της τρίχας ως αποτέλεσμα το σχηματισμό της σπυράκια ή μαύρα στίγματα στο πρόσωπο.

Ορμονική ακμή ενηλίκων θεραπεία

Ορμονική ακμή σε άνδρες και γυναίκες μπορεί να αντιμετωπιστεί με το 2, ακολουθώντας ορισμένες μεθόδους: μη συνταγογραφούμενα θεραπείες και θεραπείες συνταγών.

Μη συνταγογραφούμενα θεραπεία για ορμονική ακμή ενηλίκων

Natural Treatment for Adult Hormonal Acne
Φυσική θεραπεία για την ορμονική ακμή ενηλίκων
 • Σαπούνι και νερό - Καθαρισμός προσώπου απαλά με σαπούνι και νερό 2 φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία σωστά την ορμονική ακμή. Σκληρή, θα πρέπει να διατηρείται κατά νου ότι αυτή η θεραπεία ορμονική ακμή ενηλίκων δεν θα ξεκαθαρίσει τα ήδη υπάρχοντα ακμή στο δέρμα αλλά θα χαμηλώσει κάτω από τον αντίκτυπο της φλεγμονής που προκαλείται λόγω της ακμής.
 • Καθαριστικά - καθαριστικά συχνά περιέχει γλυκολικό οξύ, υπεροξείδιο του βενζολίου, σαλικυλικό οξύ και θειάφι, που είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της ακμής. Υπερβολική χρήση του καθαρισμού θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς ακόμη και ενδέχεται να βλάπτουν το δέρμα ή να προκαλέσει άλλα προβλήματα του δέρματος.
 • Σαλικυλικό οξύ - την ανώμαλη απόπτωση των κυττάρων μπορεί να ελέγχεται στο δέρμα με τη βοήθεια του σαλικυλικού οξέος. Το οξύ, ωστόσο, δεν έχει οποιαδήποτε επίδραση για την παραγωγή του σμήγματος και επίσης δεν σκοτώνουν τα βακτήρια. Το οξύ είναι υπεύθυνη για unclogging τους πόρους για την πρόληψη βλαβών σε περίπτωση πιο ήπια ακμή.
 • Αλκοόλης και ακετόνης - ακετόνη βοηθά στην αφαίρεση λαδιού από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ αλκοόλη χρησιμοποιείται ως ένα ήπιο αντι-βακτηριακή πράκτορα. Οι δύο πράκτορες χρησιμοποιούνται μαζί για να στεγνώσει το δέρμα και συνήθως έχουν μικρή επίδραση στην ακμή του.
 • Θείο - θείο είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά φάρμακα ακμής σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, όπως το σαλικυλικό οξύ και το αλκοόλ. Δεδομένου ότι έχει μόνο περιθωριακές επιπτώσεις πάνω ακμή? το θείο είναι γενικά δεν συνιστάται από δερματολόγους για θεραπεία ακμής ενηλίκων ορμονική.
 • Υπεροξείδιο του βενζολίου - σε περίπτωση ήπια ακμή, ο γιατρός μπορεί να συστήσει πρόκειται για ορμονική ακμή θεραπεία με ένα μη προαπαιτούμενο φάρμακο έχοντας ένα ορισμένο ποσό του υπεροξειδίου του βενζολίου. Υπεροξείδιο του βενζολίου, βοηθά στην καταστροφή των βακτηριδίων, που προκαλεί το πρόβλημα ακμής. Να κρατήσει την ακμή στο κόλπο, η Ένωση πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Σε αντίθεση με άλλα over-the-counter συνταγογραφούμενα προϊόντα, δεν επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος και την ακμή έρχεται πίσω όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το σύνθετο. Υπερβολική χρήση του υπεροξειδίου του βενζολίου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος ή ερεθισμούς στο δέρμα? ως εκ τούτου, κάποιος πρέπει να φροντίσει κατά τη στιγμή της εφαρμογής της λύσης.
 • Επίκαιρο ρετινοειδές gel - το επίκαιρο ρετινοειδές gel είναι χρήσιμη στη μείωση της φλεγμονής και πρήξιμο του δέρματος καθώς και την αύξηση της ανάπτυξης των κυττάρων. Η γέλη σταματά τα νέα σπυράκια να σχηματίσουν στο δέρμα. Σε σύγκριση με άλλες μη-που προδιαγράφεται θεραπείες για την ακμή ορμονική, επίκαιρο ρετινοειδές gel μπορεί να διαρκέσει 8-12 εβδομάδες για να δείχνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 • Πράσινο τσάι - πράσινο τσάι μπορεί να καταναλωθεί σε χαμηλότερα από τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα. Εκτός από ακολουθώντας την τοπική πρακτική των αγωγή φροντίδας του δέρματος μπορεί να θεωρηθεί πίνοντας μερικά φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα για να αναζωογονήσει το δέρμα αυτόματα.
 • Φυτικά χάπια για την ορμονική ακμή - υπάρχουν εκατοντάδες χάπια βότανα, βιολογικά, και φυσικά για την ορμονική ακμή που είναι διαθέσιμα στην αγορά που εγγυάται παρέχουν μια αποτελεσματική λύση για να απαλλαγούμε από ορμονική ακμή. Ένα μέρος από αυτά τα χάπια για την ορμονική ακμή, ωστόσο, είναι απίθανο να έχουν πολλά οφέλη, όπως μόλις σταματήσετε να τα παίρνετε την ακμή θα ξεπεταχτεί και πάλι μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Συνταγογραφούμενα θεραπείες για ορμονική ακμή ενηλίκων

Prescription Treatment for Adult Hormonal Acne
Συνταγή θεραπεία για ορμονική ακμή ενηλίκων
 • Ρετινοειδή ή παράγωγα βιταμίνης Α - αυτού του είδους τα φάρμακα είναι διαθέσιμα ως προφορική χάπια για την ορμονική ακμή και επίκαιρα λοσιόν. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στην αφανίζοντας μέτρια έως σοβαρή ακμή από την ομαλοποίηση του δέρματος. Ρετινοειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα για ορμονική ακμή ενηλίκων θεραπεία όπως το από του στόματος αντιβιοτικά και υπεροξείδιο του βενζολίου να στερεώσει το αποτέλεσμα της αφαίρεσης της ακμής. Αν και τα τοπικά ρετινοειδή δεν έχουν πολλά των παρενεργειών, χρήση τους δεν συνιστάται για θηλάζουσες ή έγκυες γυναίκες. Δευτερεύουσες παρενέργειες που σχετίζονται με το προϊόν αυτό περιλαμβάνουν ξηρότητα, ερυθρότητα και φαγούρα στο δέρμα.
 • Αζελαϊκό οξύ - αυτό το φάρμακο λέγεται ότι έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στο να απαλλαγούμε από ορμονική ακμή. Το τζέλ ή κρέμας χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία άλλου είδους κατάσταση, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως Rosacea.
 • Στόματος αντισυλληπτικά - γιατροί συχνά προτείνουν τα αντισυλληπτικά χάπια για τις γυναίκες να χαμηλώσει κάτω από την επίδραση της ανδρικές ορμόνες τεστοστερόνης για την ακμή που αυξάνεται στο δέρμα. Αυτά τα αντισυλληπτικά είναι το όριο για να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες ασθενείς μόνο και δείχνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 4 μήνες. Μερικές από τις παρενέργειες που σχετίζονται με αντισυλληπτικά χάπια για την ορμονική ακμή περιλαμβάνουν ναυτία, ευαισθησία στο στήθος, αύξηση του σωματικού βάρους και θρόμβων αίματος.
 • Σπειρονολακτόνη - αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως για την παρεμπόδιση της δράσης των ορμονών του σώματος για τους αδένες πετρελαίου που είναι παρόντες στο δέρμα. Αυτού του είδους τα φάρμακα είναι χρήσιμη για τις γυναίκες των οποίων η ακμή να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
Διαβάστε περισσότερα για θεραπεία ακμής ενηλίκων 


comments powered by Disqus