Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Αιτίες ακμής ενηλίκων

Αιτιες της ακμης ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Αιτιες της ακμης ΕΝΗΛΙΚΩΝ  Αιτίες της ακμής των ενηλίκων μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές όσο τα μεγέθη αυτά τα άσχημα σημεία. Τι είναι αυτά; Μία από τις πιο κοινές αιτίες γιατί η ακμή εμφανίζεται να είναι ένα πρόβλημα με τις ορμόνες. Αυτό το πρόβλημα, με τη σειρά του, μπορεί να προκληθεί από προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία. Αν και αυτό συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εφηβεία ηλικία, η οποία συνδέεται συχνά με έκρηξη ορμονών και πολλά ακμή κηλίδες σε όλο τα σώμα, σε περίπτωση ακμή στους ενήλικες αυτό συχνά προκαλείται από ορμονικές αλλαγές ή αντισυλληπτικά χάπια.

Ακριβώς όπως τις αιτίες οποιασδήποτε ασθένειας ή απλά προκαλεί τίποτα ότι εμείς παίρνουν και που σχετίζεται με τα σώματά μας, ακμή μπορεί να προκληθεί είτε από εσωτερικά ή εξωτερικά παράγοντες. Ας ξεκινήσουμε με έμφαση σε εσωτερικά αίτια της ακμής στους ενήλικες.

Εσωτερικά αίτια της ακμής στους ενήλικες

Εσωτερικά αίτια της ακμής στους ενήλικες μπορεί να είναι πραγματικά κακόβουλος και μέση - εσείς απλά δεν ξέρω πού προέρχονται!

Εάν εξωτερικές αιτίες της ακμής είναι προβλέψιμη σε κάποιο βαθμό, εσωτερικά αίτια της ακμής πραγματικά μπορεί να εμφανιστεί χωρίς λόγο - μπορεί να φανεί ότι συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες υγιεινής, έχετε ένα ντους τακτικά και μετά από να έχε μια αθλητική προπόνηση, είστε αρκετά επίγνωση του περιεχομένου των καλλυντικά που χρησιμοποιείτε και μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά διαφορετικά τρίβει, αλλά ούτως ή άλλως ακμή κηλίδες εμφανίζονται ξανά και ξανά.

Internal causes of acne
Εσωτερικά αίτια της ακμής
Εσωτερικά αίτια της ακμής μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

  • Ορμόνες. Ορμόνες που συνδέονται με την ακμή που ονομάζονται ανδρογόνα. Αυτά είναι αρχικά άνδρες ορμόνες, αλλά όλες οι γυναίκες έχουν σε κάποιο βαθμό. Και ειδικότερα είναι πιθανό να έχουν υψηλό επίπεδο των ανδρογόνων, αν είστε στην εφηβεία σας. Κάποια ορμονικά σκευάσματα επίσης μπορεί να αυξήσει το επίπεδο των ορμονών στο σώμα σας - δηλαδή χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Συνήθως τα ανδρογόνα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή σμήγματος που μπορεί να ονομαστεί ως η επόμενη αιτία της ακμής δέρματος.
  • Την παραγωγή σμήγματος. Ορμόνες μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των αδένων σμήγματος βρίσκεται σε όλο το σώμα σας και να εξελίσσεται το σμήγμα (ή λάδι ή λίπος). Υψηλή σμήγματος μπορεί να είναι πάρα πολύ για το δέρμα και σε αυτή την περίπτωση λάδι όχι μόνο λιπαίνει το δέρμα (ι. ε. είδος κάνοντας ένα προστατευτικό στρώμα του δέρματος), αλλά επίσης γεμίζει δέρμα τους πόρους, και με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται τα σπυράκια, άσχημο εκτός και λιπαρό στο εσωτερικό.
  • Βακτήρια. Propionibacterium acnes είναι βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο δέρμα. Το μικρόβιο αυτό μπορεί να εξελιχθεί βιολογικά ενεργές ουσίες που διαλύουν το σμήγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το δέρμα γίνεται ευάλωτη και εκτεθειμένη στους εξωτερικούς συνεισφέροντες στην ακμή. Έτσι εδώ μπορούμε να δούμε την συμβίωση του εξωτερικά και εσωτερικά αίτια της ακμής - μιας «εσωτερικής» βακτήριο δίνει προϋποθέσεις για εξωτερικούς κινδύνους.
  • Η τέταρτη αιτία σχετίζεται με ορισμένες ανώμαλες αλλαγές στα θυλάκια, που μπορεί να σχετίζονται επίσης με ορμόνες. Μερικές φορές θυλάκια αυξάνονται πάρα πολύ έτσι ώστε η ακμή μπορεί να σχηματιστεί από τα τείχη της αυτούς τους πόρους του δέρματος που καλλιεργούνται πάρα πολύ.

Εξωτερικές αιτίες της ακμής σε ενήλικες

Ας επανεξετάσει τώρα εξωτερικά αίτια της ακμής στους ενήλικες, δηλαδή εκείνα που δεν σχετίζονται με ορμόνες ή δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων ή οποιαδήποτε άλλα όργανα (γενικά λόγω Υπερκινητικότητας τις ίδιες ορμόνες αυτών των αδένων επίσης γίνει υπερκινητικά και τους διέγερση προκαλεί δημιουργία πετρέλαιο σε μεγάλες ποσότητες, που προκαλεί πνιγμό ως αποτέλεσμα τους πόρους και ακμή).

External causes of acne
Εξωτερικές αιτίες της ακμής
Έτσι ποια είναι τα εξωτερικά αίτια της ακμής σε ενήλικες; Μπορούμε να πούμε ότι ορισμένα από αυτά προέρχονται από τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του ατόμου που έχει ακμή και τα άλλα αυτά πραγματικά δεν εξαρτώνται από το άτομο. Για παράδειγμα, αυτές οι επιβλαβείς συνήθειες όπως picking και συμπίεση ακμή μπορεί να ονομαστεί ως η μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες όλων των τύπων της ακμής.

Αν ακολουθήσετε μια τέτοια συνήθεια, θα να εντοπίζουν ένα κλειστό κύκλο - συμπίεση μιας ακμής συχνά οδηγεί σε ένα νέο (ή αρκετές acnes, ή κάτι ακόμη χειρότερο όπως φλεγμονές και ακόμα και ουλές ή μελάγχρωση του δέρματος).

Φροντίδα του δέρματος ενηλίκων

Κακή ενήλικο δέρμα φροντίδα είναι επίσης ένα από τα κοινά εξωτερικά αίτια της ακμής - ειδικά για τους ανθρώπους που κάνουν κάποια σωματική εκπαίδευση ή απλά ζουν σε θερμές χώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ιδρώνουν είναι μία από τις ισχυρότερες ωθήσεις από την Εμφάνιση της ακμής.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει ως επί το πλείστον περιβαλλοντικών παραγόντων - υψηλά σκόνης από λειτουργώντας μέρη, ακτινοβολία, καθώς και ανορθολογική ομορφιά aids, κακή κληρονομικότητα κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι παράγοντες είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να εξαλειφθούν.

Ωστόσο, μία μπορείς πάντοτε να μειώσει τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων και να αποτρέψει αυτό το πρόβλημα δέρματος. Η πρόληψη είναι πιο εύκολο από ό, τι φαρμακευτική αγωγή - αυτό καθολική κανόνας ισχύει και για την ακμή, όπως καλά. Φυσικά, εάν καταργήσετε κάθε παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ακμή και αυτό εξαρτάται από σας - θα κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά στον αγώνα σας.

Μακιγιάζ και ακμής

Υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ μακιγιάζ και ακμή; Ναι, το μακιγιάζ είναι μία από τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων. Δεν είναι ένα είδος αίσθησης ή κάτι. Είναι αρκετά ένα καθιερωμένο γεγονός και όλα τα άτομα που ανησυχούν για τους προϊόντα δέρματος ιδίως και υγεία γενικά ξέρουν περίπου το ίδιο. Εδώ μιλάμε κυρίως για γυναίκες, γιατί σίγουρα όλα τα «ζητήματα μακιγιάζ» αφορούν γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες.

Acne caused by makeup
Ακμή προκαλείται από μακιγιάζ
Και κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζουν τι μακιγιάζ που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να Αποφύγετε τέτοια διαδεδομένο και ενοχλητικό πρόβλημα ως ακμή. Καλλυντικά που προκαλεί την ακμή είναι, ωστόσο, και παρά, χρησιμοποιείται ευρέως και πολλές γυναίκες εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν και διαμαρτύρονται για έχοντας ακμή απλά χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η αιτία του προβλήματος τους.

Ακμή προκαλείται από μακιγιάζ

Στην πραγματικότητα η απάντηση, όπως συμβαίνει συχνά, απλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Φροντίδα της επιδερμίδας σας δεν πρέπει να έμμονη ιδέα, αν και είναι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις γυναίκες. Αλλά παρόλα αυτά ακμή και «ακμή προκαλείται από μακιγιάζ» ειδικότερα τείνουν να εμφανίζονται, εάν το ενήλικο δέρμα φροντίδα είναι ελλιπής... ή βασικά συγκόλλησε.

Τέτοια ψάξιμο συμπεριφορά αφορά ως επί το πλείστον αποκόλληση της ακμής, δηλαδή την εξώθηση και picking. Ωστόσο, αυτό δεν σχετίζεται με το κύριο θέμα μας, αν και γίνεται πολύ κρίσιμη λόγω της σχεδόν ίδια λόγους.

What is non-obsessive skin care?
Τι είναι η φροντίδα του δέρματος μη-ιδεοψυχαναγκαστική;
Τι εννοούμε μιλώντας για «μη-ιδεοψυχαναγκαστική δέρμα περίθαλψη»;

  • Καλλυντικά δεν πρέπει να σκοπός μιας ζωής. Φυσικά είναι καλό να φαίνονται καλοί, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν δεν κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικό με το μακιγιάζ. Εκτός από το γεγονός ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να πέσει στην αγάπη με κάποιον άλλο όταν σας βλέπει τελικά χωρίς μακιγιάζ, σας μπορεί να χαλάσει μόνο το δέρμα σας με κάποιο τρόπο ή τον άλλο.
  • Δεν συνιστάται να χρησιμοποιούν πάρα πολλά Απολεπιστικά - τους τρίψτε το δέρμα σας τόσο πολύ, ώστε να καθίσταται πάρα πολύ λεπτές και ευάλωτες.
  • Προσπαθήστε να επιλέξετε μακιγιάζ για το επιρρεπές δέρμα ακμής. Και πάρα πολύ λεπτές σκόνες δεν συνιστώνται επίσης - θέλετε να κάνετε αυτές τις σκόνες να μπει σε όλες τις μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα σας; Συμπληρώνοντας αυτές τις τρύπες (ή πόρων ή ωοθυλάκια) είναι απλά το πρώτο στάδιο της διαμόρφωσης της ακμής.
Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του μακιγιάζ και ακμή - και είναι ακριβώς μια απλή εικονογράφηση. Το ίδιο πράγμα με τα καλλυντικά που περιέχουν πετρέλαιο - ένα σημαντικό παράγοντα για τους πόρους-πνιγμού.

Περίληψη

Μην πανικοβληθείτε αν έχετε μια κακή δέρμα. Απλά σκεφτείτε καλά αιτίες της ακμής των ενηλίκων και να επιλέξετε μακιγιάζ για το επιρρεπές δέρμα ακμής να αποτρέψει όλα εκείνα τα σπυράκια.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αιτίες της ακμής και τα σπυράκια 


comments powered by Disqus