Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Μακιγιάζ και ακμής

Μακιγιάζ και ακμής

Άρθρο από το Κέντρο Υγειονομικής Περίθαλψης

Μακιγιάζ και ακμής Υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ μακιγιάζ και ακμή; Ναι, το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει ακμή. Δεν είναι ένα είδος αίσθησης ή κάτι. Είναι αρκετά ένα καθιερωμένο γεγονός και όλα τα άτομα που ανησυχούν για τους φροντίδα δέρματος ιδίως και υγεία γενικά ξέρουν περίπου το ίδιο. Εδώ μιλάμε κυρίως για γυναίκες, γιατί σίγουρα όλα τα «ζητήματα μακιγιάζ» αφορούν γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες.

Και κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζουν τι μακιγιάζ που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποφύγετε τέτοια διαδεδομένο και ενοχλητικό πρόβλημα ως ακμή. Καλλυντικά που προκαλεί την ακμή είναι, ωστόσο, και παρά, χρησιμοποιείται ευρέως και πολλές γυναίκες εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν και διαμαρτύρονται για έχοντας ακμή απλά χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η αιτία του προβλήματος τους.

Μακιγιάζ και ακμής

Στην πραγματικότητα η απάντηση, όπως συμβαίνει συχνά, απλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Φροντίδα του δέρματος δεν πρέπει να είναι έμμονη ιδέα, αν και είναι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις γυναίκες. Αλλά παρόλα αυτά ακμή και «μακιγιάζ ακμή» ειδικότερα τείνουν να εμφανιστεί εάν η φροντίδα του δέρματος είναι ελλιπής... ή βασικά συγκόλλησε.

Τέτοια ψάξιμο συμπεριφορά αφορά ως επί το πλείστον αποκόλληση της ακμής, δηλαδή εξώθηση και picking. Ωστόσο, αυτό δεν σχετίζεται με το κύριο θέμα μας, αν και γίνεται πολύ κρίσιμη λόγω της σχεδόν ίδια λόγους.

Τι μας σήμαινε μιλάμε για «μη-ιδεοψυχαναγκαστική δέρμα περίθαλψη»; Καλλυντικά δεν πρέπει να έναν σκοπό ζωής, έτσι δεν είναι; Φυσικά είναι καλό να φαίνονται καλοί, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν δεν κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικό με το μακιγιάζ. Εκτός από το γεγονός ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να πέσει ερωτευμένος με κάποιον άλλο, όταν τελικά θα δει σας χωρίς μακιγιάζ, σας μπορεί να χαλάσει μόνο το δέρμα σας με κάποιο τρόπο ή τον άλλο.

Για παράδειγμα, δεν συνιστάται να χρησιμοποιούν πάρα πολλά Απολεπιστικά - τους τρίψτε το δέρμα σας τόσο πολύ, ώστε να καθίσταται πάρα πολύ λεπτές και ευάλωτες. Και πάρα πολύ λεπτές σκόνες δεν συνιστώνται επίσης - θέλετε να κάνετε αυτές τις σκόνες να μπει σε όλες τις μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα σας; Συμπληρώνοντας αυτές τις τρύπες (ή πόρων ή ωοθυλάκια) είναι απλά το πρώτο στάδιο της διαμόρφωσης της ακμής.

Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του μακιγιάζ και ακμή - και είναι ακριβώς μια απλή εικονογράφηση. Το ίδιο πράγμα με τα καλλυντικά που περιέχουν πετρέλαιο - ένα σημαντικό παράγοντα για τους πόρους-πνιγμού.

Μην πανικοβληθείτε αν έχετε οποιοδήποτε κακό δέρμα. Απλά σκεφτείτε καλά μακιγιάζ και ακμή.

Βρείτε η καλύτερη θεραπεία Ακμή 


comments powered by Disqus