Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Κέντρο Υγείας και Περίθαλψης

Διεθνές Δίκτυο Υγείας

Αρχική Σελίδα  /   Υγεία και Ομορφιά  /  Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος

Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος

Άρθρο από το Κέντρο Υγειονομικής Περίθαλψης

Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος Όπως προκαλεί οποιασδήποτε ασθένειας ή απλά προκαλεί τίποτα που έχουμε και που σχετίζεται με τα σώματά μας, ακμή μπορεί να προκληθεί είτε από εσωτερικά ή εξωτερικά παράγοντες. Εδώ είμαστε πιθανό να κάνει έμφαση σε εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος.

Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος

Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος μπορεί να είναι πραγματικά κακόβουλος και μέση - εσείς απλά δεν ξέρω πού προέρχονται!

Αν οι εξωτερικές αιτίες της ακμής είναι προβλέψιμη σε κάποιο βαθμό, εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος μπορούν να εμφανιστούν πραγματικά πράσινο πεδίο - μπορεί να φανεί ότι συμμορφώνεστε με όλους τους κανόνες υγιεινής, έχετε ένα ντους τακτικά και μετά από μια αθλητική κατάρτιση, είστε αρκετά επίγνωση του περιεχομένου των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε και μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά διαφορετικά τρίβει, αλλά ούτως ή άλλως Ακμή κηλίδες εμφανίζονται ξανά και ξανά.

Εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

  • Ορμόνες. Ορμόνες που συνδέονται με την ακμή που ονομάζονται ανδρογόνα. Αυτά είναι αρχικά άνδρες ορμόνες, αλλά όλες οι γυναίκες έχουν σε κάποιο βαθμό. Και ειδικότερα είναι πιθανό να έχουν υψηλό επίπεδο των ανδρογόνων, αν είστε στην εφηβεία σας. Κάποια ορμονικά σκευάσματα επίσης μπορεί να αυξήσει το επίπεδο των ορμονών στο σώμα σας - δηλαδή χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Συνήθως τα ανδρογόνα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή σμήγματος που μπορεί να ονομαστεί ως η επόμενη αιτία της ακμής δέρματος.
  • Την παραγωγή σμήγματος. Ορμόνες μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των αδένων σμήγματος βρίσκεται σε όλο το σώμα σας και να εξελίσσεται το σμήγμα (ή λαδιού ή γράσου). Υψηλή σμήγματος μπορεί να είναι πάρα πολύ για το δέρμα και σε αυτή την περίπτωση λάδι όχι μόνο λιπαίνει το δέρμα (ι. ε. είδος κάνοντας ένα προστατευτικό στρώμα του δέρματος), αλλά επίσης γεμίζει δέρμα τους πόρους, και με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται τα σπυράκια, άσχημο εκτός και λιπαρό στο εσωτερικό.
  • Βακτήρια. Propionibacterium acnes είναι βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο δέρμα. Το μικρόβιο αυτό μπορεί να εξελιχθεί βιολογικά ενεργές ουσίες που διαλύουν το σμήγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το δέρμα γίνεται ευάλωτη και εκτεθειμένη στους εξωτερικούς συνεισφέροντες στην ακμή. Έτσι, εδώ μπορούμε να δούμε συμβίωση του εξωτερικά και εσωτερικά αίτια της ακμής δέρματος - μιας «εσωτερικής» βακτήριο δίνει προϋποθέσεις για εξωτερικούς κινδύνους.
  • Η τέταρτη αιτία σχετίζεται με ορισμένες ανώμαλες αλλαγές στα θυλάκια, που μπορεί να σχετίζονται επίσης με ορμόνες. Μερικές φορές θυλάκια αυξάνονται πάρα πολύ έτσι ώστε η ακμή μπορεί να σχηματιστεί από τα τείχη της αυτούς τους πόρους του δέρματος που καλλιεργούνται πάρα πολύ.
Πρόληψη της ακμής δέρματος 


comments powered by Disqus